Tam tadadaaam! Visiems varškės apekpų fanams ir kugelių bei bulvių plokštainių mylėtojams pristatau nerealų patiekalą – dar vieną sotų, maistingą ir jaukumo pilną apkepą. Šįkart – iš grikių (na kas nemėgsta jų?), gero kiekio daržovių, trupučio sūrio ir tuno – na tikrai super skanus ir maistingas valgis. Toks, kuriuo galėsite mėgautis net kelais dienas –… Daugiau…
Svogūną supjaustome smulkiai, česnaką sukapojame, morkas, grybus ir salierus supjaustome mažais kubeliais. Didelėje keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepame svogūnus. Kai jie tampa lyg stikliniai, beriame… Daugiau…
Labai rekomenduoju pamėginti pasiruošti dhalą su geltonais lietuviškais skaldytais žirniais. Dhalas yra ankštinių daržovių troškinys iš Indijos virtuvės. Jei valgau indiškame restorane, visuomet jo užsisakau…. Daugiau…
Jei norite išsivirti labai koncentruoto sultinio, geriausia daržoves pakepinti taip, kad jos karamelizuotųsi savo sultyse. Lengviausia tai padaryti orkaitėje arba galima lėtai ilgai kepinti tame… Daugiau…
Šis veganiškas kugelis iš jau dešimtmetį veganišką mitybą pasirinkusios farmacininkės Karolinos Kubilienės ir jos vyro gydytojo Dariaus Kubiliaus šeimos repertuaro. Karolina pasakojo ilgai ieškojusi recepto,… Daugiau…
Ši sriuba kaip klasikinė minestronė – gardi, maistinga ir suteikianti jėgų. Tiesiog sriuba – sveikata. Verdame sriubą: Morkas ir saliero šaknį nuskutame ir supjaustome kubeliais…. Daugiau…
Veganiški kibinai, kurie patiks ir mėgstantiems mėsiškus valgius. Svarbiausia, kad šių kibinų tešla nė kiek nenusileidžia mūsų įprastai su sviestu, grietine ir kiaušiniais. Ji trapi… Daugiau…
Šis patiekalas – kaip puikiausias daržovių pyragas. Patiks net tiems, kurie nėra didžiausi daržovių gerbėjai. Apkepusios morkos, cukinijos, salierai ir obuoliai apibarstomi sūrio, riešutų ir… Daugiau…
Nuolat viską užsirašinėju, tad kartą lankydamasi Lenkijoje vieno restorano valgiaraštyje pamačiau grikiais įdarytą antį ir iš karto tai pasižymėjau, o pabandžiusi pagaminti nenusivyliau. Man labai… Daugiau…
Lietuvos gaspadoriaus rubrikoje kompozitorius, daininikas, docentas Linas Adomaitis parodė kaip iškepti studentišką „Express“ plokštainį keptuvėje. 1. Nulupame ir stambia burokine tarka sutarkuojame bulves. 2. Gerai… Daugiau…
Šakšuka yra tikras rudens gėrybių pašlovinimo patiekalas! Pilnas daržovių gerumo ir sveikumo. Puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek ir vakarienei – jausitės sotūs, bet neapsunkę. 1.Keptuvėje… Daugiau…
Mano mylimiausias rudens derliaus naikinimo būdas – viską komandiruoti į orkaitę geram pusvalandžiui, kad skaniai pasikaramelizuotų, o tada greit į puodą ir sutrinti kartu su… Daugiau…
Štai koks puikus savaitgalio projektas prieš jūsų akis! Pripažinkim, tikrai nedažnai namuose gaminame naminius žemaičių blynus, o visai be reikalo. Šie blyneliai fantastinio gerumo –… Daugiau…
Nedažnai pamatysite lietinį blynelį, įdarytą kopūstais ir grybais, bet šis yra būtent toks! Labai rudeniškas, jaukus ir sotus patiekalas. O lengvos gaivos ir švelnumo šiems… Daugiau…
Turbūt kiekviena tauta turi tokį vienos skardos patiekalą, kuriuo gali pamaitinti minią. Italams tas patiekalas yra lazanija, mums – kugelis, o štai graikai gali didžiuotis… Daugiau…
Lengvos, vasariškos, spalvingos ir aromatingos – tarsi iš atostogų Tailande sugrįžusios salotos. O pagaminti jas vienas juokas, mat pagrindinis produktas – „Santa Maria“ ryžių makaronai… Daugiau…
Tikra daržovių, sotumo bei maistingumo šventė – ir be jokių gyvūninės kilmės produktų! Šis troškinys kupinas rytietiškų aromatų ir sodraus, gilaus skonio, nes skystame daržovių… Daugiau…
Turbūt joks kitas pusryčių patiekalas populiarumu nepralenks švelnaus prancūziško omleto. Klasika šis patiekalas tapo tikrai ne be priežasties – kiaušinių ir sviesto sąjunga tokia stipri… Daugiau…
Salsos padažo ir kukurūzų santykiai labai šilti, juos galima laikyti tobula pora! O kukurūzų blyneliai yra tiesiog naujas būdas paskanauti šio puikaus derinio. Pabandykite vietoje… Daugiau…
Šiose salotose vasaros herojai – agurkai – sužiba nauja šviesa! Salotos pilnos traškumo ir yra truputį saldžiarūgštės. Tarsi artimos, ragautos, nes su grietine, bet ir… Daugiau…
Šiai sriubai prognozuojame didelę sėkmę, galbūt net ir vasaros virtuvės hito likimą. Neragautas ir neregėtas tas žirnelių ir kefyro derinys, bet toks sėkmingas, kad paragavę… Daugiau…
Nuostabus būdas suvalgyti didelį kiekį žalumos. Šios salotos ypatingos tuo, kad pilnos augalinių baltymų ir mineralų iš lęšių (tikras supermaistas!), jose paslėptas termiškai neapdorotas brokolis,… Daugiau…
Negirdėtas ir nematytas dalykas – baladėlių pyragas! Nerealaus skanumo kepinys, su kalnu daržovių, grikių kruopų ir viso kito gėrio. Nuostabus patiekalas tradicinių balandėlių mylėtojams. O… Daugiau…