Baklažanai – mano meilės – naujame amplua! Šįkart įkvėpimo semtasi iš Itališkos virtuvės, nes čia ir pomidorai, ir kietasis sūris darniai groja, bet, kad patiekalas nebūtu visai visas „importinis“, nutariau įdarui naudoti lietuvišką varškę vietoj pusseserės rikotos. Ir suskambėjo viskas nuostabiai! Labai kviečiu išbandyti. Baklažanus supjaustome išilgai apie 5 mm storio riekėmis ir išdėliojame vienu… Daugiau…
Dar vienas būdas kaip skaniai suvalgyti visų mūsų mėgstamus burokėlius. Būtinai BŪTINAI išsikepkit šį nesudėtingą, bet neįtikėtinai skanų atvirą burokėlių pyragą. Nusižiūrėjau šį receptą nuo… Daugiau…
Jei jūsų virtuvėje liūdi koks prapjautas dinozauro dydžio moliūgo kampas, kuris niekaip nebeįtilpo į sriubą ar troškinį, tai nieko nelaukit ir imkitės šio recepto dabar… Daugiau…
Fantastiniai cukinijų vafliai, kuriuose sūrio ir daržovių yra daugiau nei miltų! Skamba gerai? Patikėkit, jie tikrai verti atsidurti jūsų pusryčių (o gal ir pietų ar… Daugiau…
Švelnios ir lengvos varškės sūriu ir grūstomis bulvėmis įdarytos cukinijos. Tikras džiaugsmas lietuviškų skonių bet lengvesnio maisto mėgėjams. Paragaukite, ir receptą garantuotai įtrauksite į bemėsių… Daugiau…
Tokios salotos ir be papildomų priedų atstos pietus ar vakarienę. Sotumo užteks ilgam nuo kukurūzų ir baltymais turtingų lęšių. O kur dar saldžiosios keptos cukinijos… Daugiau…
Šiek tiek panašu į naują graikiškų salotų interpretaciją, šiek tiek ir į lietuvišką klasiką – pomidorus su grietine ir svogūnais. Skoniai paprasti, ryškūs ir visų… Daugiau…
Grikiai yra stebuklingos kruopos, maistingos ir skanios, tikras supermaistas, tad natūralu, kad jie puikiausiai dera su įvairiais kitais mums naudingais maisto produktais. Gaminame: Perplauname… Daugiau…
Grakiškas špinatų ir varškės sūrio pyragas Spanakopita – kas buvot Graikijoje tikrai ragavote ir atsivalgyti negalėjot. Šis pyragas nors ir sūrus, bet lengvai nurungtų tradicinį… Daugiau…
Pavasarį, kai vitaminai auga ant kiekvieno kampo (ir krūmo), kviečiu drąsiai naudotis gamtos teikiamomis dovanomis ir žoles kaip kiaulpienės, dilgėlės ir garšvos drąsiai kviesti į… Daugiau…
Gardžioms salotoms pagaminti prireiks tik saujelės ingredientų, o kartūs kiaulpienių lapai puikiai tiks prie riebios žuvies ar mėsos patiekalų. Kartumą salotose puikiai atsveria salstelėjęs pankolis… Daugiau…
Jei kepam blynus iš bulvių, kodėl nekepam iš kopūstų?!! Tai žinokit pusė mano TV laidos komandos LABAI skeptiškai vertino kopūstų blynelius (dar ir kotletukais juos… Daugiau…
Makronai kefyro padaže? Netikėtas ir puikus atradimas. Kefyro rūgštelė sviesto ir sūrio padažui suteikia lengvumo, todėl pavalgę nesijausite apsunkę. O ryškios žalios daržovės yra tikrų… Daugiau…
Nuostabiai skanus, šiek tiek lazanija apsimetantis lietinių blynų apkepas, įdarytas daržovėmis ir pievagrybiais. Jis toks skanus, kad negalėsite atsivalgyti! Pirmiausia gaminame lietinių tešlą. Dideliame dubenyje… Daugiau…
Kartais verta leisti organizmui pailsėti nuo mėsos. Jei artimiausią mėnesį nesiekiate užsiauginę raumenų kalną laimėti „Geležinio žmogaus“ varžybas, tai tinkamai mitybos grandinei užtikrinti ir baltymams… Daugiau…
Tam tadadaaam! Visiems varškės apekpų fanams ir kugelių bei bulvių plokštainių mylėtojams pristatau nerealų patiekalą – dar vieną sotų, maistingą ir jaukumo pilną apkepą. Šįkart… Daugiau…
Svogūną supjaustome smulkiai, česnaką sukapojame, morkas, grybus ir salierus supjaustome mažais kubeliais. Didelėje keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepame svogūnus. Kai jie tampa lyg stikliniai, beriame… Daugiau…
Labai rekomenduoju pamėginti pasiruošti dhalą su geltonais lietuviškais skaldytais žirniais. Dhalas yra ankštinių daržovių troškinys iš Indijos virtuvės. Jei valgau indiškame restorane, visuomet jo užsisakau…. Daugiau…
Jei norite išsivirti labai koncentruoto sultinio, geriausia daržoves pakepinti taip, kad jos karamelizuotųsi savo sultyse. Lengviausia tai padaryti orkaitėje arba galima lėtai ilgai kepinti tame… Daugiau…
Šis veganiškas kugelis iš jau dešimtmetį veganišką mitybą pasirinkusios farmacininkės Karolinos Kubilienės ir jos vyro gydytojo Dariaus Kubiliaus šeimos repertuaro. Karolina pasakojo ilgai ieškojusi recepto,… Daugiau…
Ši sriuba kaip klasikinė minestronė – gardi, maistinga ir suteikianti jėgų. Tiesiog sriuba – sveikata. Verdame sriubą: Morkas ir saliero šaknį nuskutame ir supjaustome kubeliais…. Daugiau…
Veganiški kibinai, kurie patiks ir mėgstantiems mėsiškus valgius. Svarbiausia, kad šių kibinų tešla nė kiek nenusileidžia mūsų įprastai su sviestu, grietine ir kiaušiniais. Ji trapi… Daugiau…
Šis patiekalas – kaip puikiausias daržovių pyragas. Patiks net tiems, kurie nėra didžiausi daržovių gerbėjai. Apkepusios morkos, cukinijos, salierai ir obuoliai apibarstomi sūrio, riešutų ir… Daugiau…