8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 200 g smidrų
  • 4 keptų marinuotų paprikų
  • 225 g graikiško halumio
  • 2–3 šaukštelių aitriųjų paprikų padažo arba tabasko padažo
  • 50 g moliūgų sėklų
  • 8–10 minkštų datulių
  • 120 g špinatų
  • .....

Špinatų salotos su smidrais ir keptu aštriu sūriu

(0)

Šios traškios, šiek tiek aštrokos, bet lengvai salstelėjusios salotos gomurį pamalonina visa skonių palete. Mums jos labai patiko – kartosime dažnai. Gaminame: Smidrų galūnes nulaužome ar nupjaustome. Grilio keptuvėje kelias minutes pakepiname smidrus. Keptas marinuotas paprikas nusausiname virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustome juostelėmis. Graikišką sūrį supjaustome vidutinio storio riekelėmis ir apkepiname grilio keptuvėje, kol gražiai apskrus…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4.25 iš 5)
Loading...

Žalias ir sveikas pusryčių dubenėlis per 5 minutes

(0)

Bolivinė balanda regis visai neseniai užkariavo mūsų lėkštes, tad turbūt ne visi dar žino, kad nors patiekaluose ji dažnai naudojama vietoje kruopų, išties tai yra… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3.50 iš 5)
Loading...

Ribollita – pomidorų ir lapinių kopūstų sriuba

(0)

Tai visame pasaulyje populiari Toskanos sriuba, kurios pavadinimas reiškia „dar kartą pašildyta“. Genialiai paprasta ši sriuba tik įrodo, kad puikiam patiekalui sukurti nereikia įmantrių sudedamųjų… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4.60 iš 5)
Loading...

Mano skaniausios pavasario salotos

(0)

Šiose salotose dera viskas, ką aš mėgstu labiausiai – sūrus, bet švelnus sūris, traškus kumpis, saldus mangas ir sodrūs lazdynų riešutai, kuriems niekas neprilygsta. Šis… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3.67 iš 5)
Loading...

Daržoviški lietiniai

(3)

Man labai patinka įprastam maistui suteikti naują, turtingesnį impulsą. Paprastus lietinius blynus papildę daržovėmis gausime gausų privalumų rinkinį: bus sočiau, maistingiau, sveikiau, originaliau. Iš tokių… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (20 balsai, vidurkis: 3.80 iš 5)
Loading...

Burokėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir raugintais kopūstais

(2)

Greičiausiai burokėlių sriubą išverda mano draugė Goda: sutarkuoja virtą burokėlį ir užpila sultiniu – prašom, sriuba paruošta. Tik aš visada balsuoju už šviežių burokėlių sriubą,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4.50 iš 5)
Loading...

Greitas daržovių ir makaronų apkepas

(2)

Patiekalas, kurio gamyba neužtruks ilgiau nei 10 ar 15 minučių. Taukšt ir apkepas. Tereikia viską sumaišyti, turėti nuostabaus padažo „Daržo choras“ ir voila. Jei šaldytas… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3.45 iš 5)
Loading...

Agurkinė sriuba su lašiša

(4)

Norėjome pasiūlyti ką nors daugiau nei tradicinę agurkinę su perlinėmis kruopomis ir prisiminėme Lenkijos Kašubijos regione ragautą žuvienę, kuri „pataisoma“ raugintais agurkais. Jei metams bėgant… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3.18 iš 5)
Loading...

Salotos su halumiu ir persimonais

(5)

Atrodo, kad halumio dar nebuvome pakvietę į salotas, o jis laukiamas ne tik vasaros griliuose, tačiau ir žiemą namų keptuvėse. Labai sotus, kitokios konsistencijos sūris… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3.73 iš 5)
Loading...

Pikantiška keptos duonos ir pupelių mišrainė

(5)

Soti, skalsi, traški, maloniai saldi ir gaivi ši šventiška mišrainė nepaliks abejingų. Puikiai tiks šeimos savaitgalio meniu paįvairinti ar šventiniam stalui. Tiesą sakant, žinome žmonių,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 4.40 iš 5)
Loading...

Bolivinių balandų salotos su avokadais ir lapiniais kopūstais

(2)

Itin maistingos ir skanios bolivinių balandų salotos, pilnos baltymų ir angliavandenių. Tik nepatingėkite, paskrudinkite lazdynų riešutų – jie čia būtini! Gaminame: pirmiausia pamarinuojame svogūną: supjaustome… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 3.93 iš 5)
Loading...

Lęšių humusas su daržovių lazdelėmis

(0)

Tai ideali vakarienė mėgstantiesiems maitintis sveikai ir žinantiesiems, kad vakarui labiausiai tinka baltyminės kilmės maistas.  Gaminame: lęšius nuplauname, užpilame vandeniu ir verdame apie 15–20 minučių,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 4.09 iš 5)
Loading...

Morkų ir moliūgų salotos su sėklomis ir razinomis

(7)

Idealios salotos neštis į darbą, traškios ir suteiksiančios sotumo. Moliūgai ir morkos puikiai sutaria ne tik sriubose, tačiau ir salotose.  Žinoma, kartu tiks ir keptas… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (22 balsai, vidurkis: 3.36 iš 5)
Loading...

Sotus pyragas su daržovėmis ir sūriais

(16)

Kai ateina tas metas, kai cukinijos, morkos ir moliūgai nebesutelpa ne tik šaldytuvus, bet ir į namus, prisiminkite, kad šios daržovės tinka ne tik sriuboms… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 4.33 iš 5)
Loading...

Įdarytos saldžios bulvės

(0)

Receptas iš 2018 m. kovo „Beatos virtuvės“ laidos, „Lengvai ir sveikai“ rubrikos. Rudeniškas ir lengvas, maistingas ir naudingas patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei. Gaminame: įkaitiname… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (23 balsai, vidurkis: 3.22 iš 5)
Loading...

Marinuoti burokėliai su žiediniais kopūstais

(4)

Man labai patinka marinuotos daržovės, ta maloni rūgštelė ir jų traškumas.. O čia kaip tik viskas po vienu stogu. Obuolinė acto rūgštis švelni ir maloni,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3.67 iš 5)
Loading...

Slyvų ir pomidorų salotos su ožkų pieno sūriu ir traškiais pagardais

(2)

Viena iš privalomų tikrai skanių salotų sudedamųjų dalių – traškūs pagardai iš sėklų ir riešutų. Rodos, smulkmena, bet esminė. Visada beriu tą, ką turiu –… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (23 balsai, vidurkis: 3.91 iš 5)
Loading...

Cukinijų vafliai su tzadziki

(9)

Liutauras Čeprackas, virtuvės šefas, restoranų savininkas (receptas iš Beatos Virtuvė žurnalo, vasara 2016)  Namuose mėgstu išbandyti visokiausius produktus, todėl cukinijos buvo virtusios ir čatniu, ir… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (29 balsai, vidurkis: 3.83 iš 5)
Loading...

Netikra fritata su keptomis daržovėmis

(1)

Labai gardus omletas, panašus į fritatą, tik be bulvių. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Tinka valgyti ir pietums, ir vakarienei. Naudokite sezonines daržoves ar kokias… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3.77 iš 5)
Loading...

Vasariškos bulvių salotos su smidrais

(3)

Šioms salotoms sunaudokite paskutinius pavasario šauklius – smidrus ir ridikėlius. Lengvas, gaivus ir greitai paruošiamas garnyras prie keptos, rūkytos žuvies ar vištienos šašlyko. Gaminame: šviežias… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3.67 iš 5)
Loading...

Tarte flambee su smidrais

(8)

Tarte flambee yra Alzaso regione populiarus kepinys – savotiška Pietų Vokietijos ir Šiaurės Rytų Prancūzijos pica. Ant mielinės tešlos pagrindo dedama grietinės, svogūnų ir šoninės…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3.50 iš 5)
Loading...

Su pankoliais keptos bulvės

(0)

Tai tipiškas itališkas „contorno“, arba garnyras prie ėrienos šventinio kepsnio, nors tikrai gali būti ir pagrindinis patiekalas su žaliomis salotomis. Traški plutelė su sūriu ir… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3.50 iš 5)
Loading...

Kitokia, bet labai skani lazanija su daržovėmis ir sultiniu

(4)

Lazanija be pomidorų? Be bešamelio? Be bolonezė padažo? Tikrai taip, būna ir tokių lazanijų! Mano draugė ir kolegė Vilma, taupydama laiką virtuvėje,  pamėgo kepti daržovingą… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 4.09 iš 5)
Loading...

Kišas arba paprastai nepaprastas pyragas

(1)

Kai norisi kažko greitai, bet šiek tiek neįprastai ir lengvai – renkuosi kišą. Kišas tai toks nesaldus pyragas, o į vidų dedu viską, ką randu… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...
26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-virtuve-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Auga.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.