8241
Beatos virtuvė

Soti ir daržovinga kepta žaliųjų grikių košė

(2)
Reikės:
  • 100 g rūkytos arba sūdytos šoninės
  • 200 g pievagrybių
  • 100 g brokolių
  • 100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • Šaukštelio česnakinės druskos
  • 250 g sausų žaliųjų grikių
  • 3 kiaušinių
  • 400 ml sultinio
  • 50 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
  • Laiškinių česnakų

Šį savaitgalį siūlau mėgautis orkaitėje gamintu maistu, nes net ir košę savaitgalio pusryčiams galima pasigaminti orkaitėje! Ar bandėt kada? Tiems, kurie rytais mėgsta pavalgyti sočiau ir tvirčiau, siūlau išbandyti šią sūrią košę su žaliaisais grikiais, daržovėmis, sūriu ir šonine.

Keptuvėn dedame smulkiais kubeliais supjaustytą šoninę ir kaitiname, kol ims skirtis riebaliukai ir skrusti. Ten siunčiame supjaustytus pievagrybius ir juos kartu apkepame šoninės riebaluose.

Grybams dailiai paskrudus, į keptuvę beriame labai susmulkintus brokolius ir žaliuosius žirnelius. Viską pagardiname česnakine druska ir išmaišome. Suberiame brinkintus nusunktus grikius ir dakart išmaišome.

Kitame dubenėlyje lengvai išplakame kaiušinius ir sumaišome juos su 400 ml sultinio. Šį plakinį supilame į keptuvę ant daržovių su grikiais, išmaišome. Pabarstome viršų tarkuotu sūriu ir siunčiame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 30 minučių.

Iškepusią košę gardiname smulkintais laiškiniais česnakais arba kitomis mėgstamomis žolelėmis.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 2,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Rūta parašė:

    Sveiki. Ar nesigauna per skysta košė? Nes grikiai jau brinkinti dedami ir dar papildomai sultinio pilama.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.