Spausdinti

Šį savaitgalį siūlau mėgautis orkaitėje gamintu maistu, nes net ir košę savaitgalio pusryčiams galima pasigaminti orkaitėje! Ar bandėt kada? Tiems, kurie rytais mėgsta pavalgyti sočiau ir tvirčiau, siūlau išbandyti šią sūrią košę su žaliaisais grikiais, daržovėmis, sūriu ir šonine.

Soti ir daržovinga kepta žaliųjų grikių košė

0
komentarai
2
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

100 g rūkytos arba sūdytos šoninės
200 g pievagrybių
100 g brokolių
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
Šaukštelio česnakinės druskos
250 g sausų žaliųjų grikių
3 kiaušinių
400 ml sultinio
50 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
Laiškinių česnakų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Keptuvėn dedame smulkiais kubeliais supjaustytą šoninę ir kaitiname, kol ims skirtis riebaliukai ir skrusti. Ten siunčiame supjaustytus pievagrybius ir juos kartu apkepame šoninės riebaluose.

2

Grybams dailiai paskrudus, į keptuvę beriame labai susmulkintus brokolius ir žaliuosius žirnelius. Viską pagardiname česnakine druska ir išmaišome. Suberiame brinkintus nusunktus grikius ir dakart išmaišome.

3

Kitame dubenėlyje lengvai išplakame kaiušinius ir sumaišome juos su 400 ml sultinio. Šį plakinį supilame į keptuvę ant daržovių su grikiais, išmaišome. Pabarstome viršų tarkuotu sūriu ir siunčiame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 30 minučių.

Reklama
41011
4

Iškepusią košę gardiname smulkintais laiškiniais česnakais arba kitomis mėgstamomis žolelėmis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki. Ar nesigauna per skysta košė? Nes grikiai jau brinkinti dedami ir dar papildomai sultinio pilama.

Rašyti komentarą