Spausdinti

Jei žiemą svajojate apie šiltuosius kraštus, siūlau išsivirti ryškaus skonio malaizietišką sriubą – „Laksą“ su vištiena. Nebūtinai iš karto už lango nušvis saulė, bet, kad nuotaika ir savijauta pastaisys – garantuoju.

 

Malaizietiška sriuba „Laksa”

3
komentarai
2
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Sriubai:

Šaukšto kokosų aliejaus
2 citrinžolių stiebelių
300 g vištų šlaunelių mėsos
1,5–2 l sultinio
Druskos
250 g baltųjų „Shimeji” grybų
100 g kiaušininių azijietiškų makaronų
400 ml kokosų kremo
Juodųjų pipirų
Aitriųjų paprikų, šviežių kalendrų ir žaliųjų citrinų sulčių pagardinti

Prieskonių pastai:

Nykščio dydžio šviežios ciberžolės šaknies
Nedidelio svogūno
2 citrinžolių stiebelių
6 česnako skiltelių
Nykščio dydžio imbiero šaknies
3 šaukštų žuvų padažo
Žaliosios citrinos sulčių
Aitriosios paprikos
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

Pirmiausia gaminame prieskonių pastą:

1

Į maisto smulkintuvą dedame nuvalytą ir peiliu pasmulkintą ciberžolę, svogūną, imbierą ir česnako skilteles. Įspaudžiame žaliųjų citrinų sulčių, dedame aitriąją papriką, pilame žuvies padažo ir viską gerai sumalame iki pastos konsistencijos.

Verdame sriubą:

1

Pasirenkame puodą storesniu dugnu ir jame ant šaukšto kokosų aliejaus pakepiname pastą, kol gardžiai pakvips.

2

Nedideliais gabalėliais supjaustome vištų šlaunelių mėsą. Ją siunčiame į puodą ir išmaišome. Užpilame sultiniu. Ten pat įdedame likusius citrinžolės stiebus, prieš tai juos truputį patraiškę bukąja peilio briauna. Pagardiname druska, sudedame grybus ir leidžiame paburbuliuoti apie 5 minutes, kol vištiena pilnai išvirs.

3

Makaronus išbrinkiname atskirame dubenėlyje ir perplauname šaltu vandeniu, jei sriubą norėsime valgyti kiek vėliau. Jei planuojate suvalgyti iškart ir visą – makaronus galite dėti į verdančią sriubą ir virti, kol suminkštės.

Reklama
41011
4

Galiausiai į sriubą supilame kokosų pieną (kokosų kremą), pagardiname juodaisiais pipirais, kalendrų lapeliais ir aitriosiomis paprikomis. Patiekiame su žaliųjų citrinų skiltelėmis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą