Spausdinti

Ar dažnai gaminat PLOVĄ??? Plovas yra toks nuostabus šeimos maistas – kasdieniškai nekasdieniškas. Aš šįkart pagaminau plovą, kuris mane nustebino: ir vištienos šlaunelių, ir paprikos, ir moliūgo idėjau. PASAKIŠKAI geras – o dar ne tik su ryžiais, bet ir raudonąja kinva (bolivine balanda), todėl labai spalvingas, pilnas skonio. Be abejonės žinote, kad kuo daugiau spalvų maiste, tuo daugiau maistingumo.

Ankštiniai, kruopos yra mūsų kasdienės mitybos pamatas, todėl kiek tik galiu, stengiuosi rinktis šitus produktus EKOLOGIŠKUS – užaugintus be jokių ten pesticidų, glifosatų, herbicidų, ir visų kitų blogybių… Toks sveikesnis pasirinkimas kainuoja tikrai palyginti nedaug: LIVIN sveiki produktai parduotuvėje, kur aš lankausi tikrai dažnai, rasit danišką prekės ženklą URTEKRAM. Man tikrai vienas džiaugsmas jums pristatyti šį ekologišką prekės ženklą, nes aš URTEKRAM produktų spintelėse turiu nemažai – ir kruopų, ir ankštinių, ir džiovintų vaisių. Juokinga – net ir URTEKRAM kukurūzai, kuriuos spraginu sau ir vaikams – padarau popkorną – tikrai yra geriausi, kokius man yra tekę pirkti.

Džiaugiuos, kad galėsite išbandyti ir jūs, nes LIVIN nori jums padovanoti visą URTEKRAM gėrybių krepšelį. Tai komentaruose papasakokit, koks jums plovas tobuliausias? Gal ir nuotraukomis pasidalinkit – gal kokiam kazane verdat?? Gal kokioj skautų stovykloj ar viršukalnėj valgėt gyvenimo plovą??

O aš noriu pasidalinti savo receptu. Mano, ir turbut daugelio pasaulyje, mėgstamiausi ryžiai yra basmati jie išsiskiria aromatu. Jų URTEKRAM turi ir rudų basmati, ir laukinių. Kaip ir gaminant su visom kruopom, pamirkyti ryžius labai svarbu. Taigi ploviau ir kinvą, ir basmati ir pamirkiau bent 20 minučių. Per tą laiką mėsa ir daržovės pasitroškina ir sultinys išverda. Plovą gaminti išmokau iš Pavelo – plovo meistro tai čia panaudojau esminius principus. Kad pradžioj kaitinasi daržovės ir mėsa, česnakas -visas tiesiog perpjautas per puse, ir dar dėjau abrikosų džiovintų – saldumui, nes plovas turi ir šiek tiek saldumo turėti. Labai tinka.

Mėsą rinkausi tikrai populiarią – vištienos šlaunelių. Žinot, visų smagiausia, kad ir vaikai valgė. Taigi, #plovas aprašytas čia. O aš labai rekomenduoju atrasti LIVIN ir puikiąją URTEKRAM produkciją.

Didelis plovo su vištiena puodas

6
komentarai
1
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Reikės:

150 g URTEKRAM basmati ryžių (viena nedidelė stiklinė)
80-100 g URTEKRAM raudonosios bolivinės balandos
pusė sviestinio moliūgo
1 raudonoji paprika
1 svogūnas
500 g vištienos šlaunelių mėsos be odos
sauja URTEKRAM džiovintų abrikosų
1-2 šaukšteliai malto kumino
1 česnakas
pusė šaukštelio maltos kalendros
cinamono lazdelė (jei turit ir patinka)
druskos (negailim)
lauro lapas
juodųjų pipirų pagal skonį
alyvuogių aliejaus (gero)
vandens arba sultinio (jei turit ir norit, galit naudoti vieną kubelį)
kalendrų lapelių (patiekti)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Ryžius ir bolivinę balandą perplauname kelis kartus, kol nuo jų ims tekėti švarus vanduo. Pamerkiame kruopas pabrinkti sūriame vandenyje apie 20-30min. (Taip daro plovo specialistas Pavelas, suteikia druska tvirtumo ryžiams, pastiprina jų sieneles.) Prieš naudojimą kruopas nusunkiame.

2

Storadugniame puode įkaitiname dosnų kiekį aliejaus. Jame apkepame nedideliais gabalėliais supjaustytas daržovės – svogūnus, kubeliais supjaustytą moliūgą, papriką. Kepame maišydami, kol daržovės ims minkštėti ir vietomis gardžiai paskrus.

3

Vištieną supjaustom kąsnio dydžio gabalėliais, sumetame į puodą prie daržovių. Dosniai pagardiname druska, kuminais, maltomis kalendromis. Pakepinam kokias 10 min. viską ir pilam vandens, kad apsemtų viską per du pirštus. Dedam česnako galvą – perpjautą horizontaliai pusiau ir metam lauro lapą, cinamono lazdelę, juodųjų pipirų pamalam. Jei norim ir turim – dar sultinio kubelį.

Reklama
41011
4

Patroškiname apie 10-15 minučių, kol moliūgai suminkštės, o vištiena bus pilnai išvirusi. Skysčio turi likti apie centimetrą – paragaujam ar pakankamai sūru – bet ne per sūru, aišku, turi būti. Bet turi būti skonis.

5

Suberiame nusunktus ryžius ir bolivines balandas. Ten pat beriame smulkintus abrikosus. Pilame dar vandens, kad būtų sulig ryžiais ir uždengę dangtį paverdame ant silpnos ugnies apie 12 minučių. Tada atidengiam ir dar porą minučių paverdam, kad, jei yra perteklius drėgmės, jis išgaruotų. Po to išjungiame kaitrą ir dar paliekame pabūti 5-10 minučių. Pabaigai man bent jau kalendros patinka užbarstyt arba granato sėklų, jei tik turite. Nuostabiai skanu.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Tobulas patiekalas. Didelis ačiū už idėją, tinka ir pietums, ir vakarienei. Ačiūūūū

Rašyti komentarą