8241
Beatos virtuvė

Citrusais kvepiantys pastarnokai su morkomis

(0)
Reikės:
  • 500 g morkų
  • 500 g pastarnokų
  • druskos
  • 1 šaukštelio medaus
  • žiupsnio aitriųjų paprikų skiedrelių (nebūtina)
  • 2 mandarinų
  • 50 g sviesto

Užburiančiu aromatu pasidabinusios kuklios šakninės daržovės suteiks šventiškumo jūsų stalui ir tiesiog tobulai tiks tiek prie paukštienos, tiek ir prie kiaulienos kepsnio. O geriausia dalis ta, jog turbūt visus produktus jau ir taip turite savo spintelėse, nes be mandarinų žiemos šventės turbūt nebeįsivaizduojamos.

  1. Morkas ir pastarnokus nulupame arba labai gerai nušveičiame. Supjaustome išilgai į dvi ar keturias dalis, kad jos būtų maždaug vienodo storio. 
  2. Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame daržoves. Ant vidutinės kaitros pakepame, kad krašteliai šiek tiek apskrustų. Pagardiname druska ir į keptuvę spaudžiame mandarinų sultis. Uždengę dangčiu paverdame apie 7–10 minučių, kol daržovės suminkštės. 
  3. Galiausiai į keptuvę beriame džiovintų aitriųjų paprikų, jei mėgstate, ir įdedame šaukštelį medaus. Viską išmaišę dar trumpai pakaitiname atidengtą, kol perteklinis skystis nugaruos ir daržovės pasidengs lipnia karamele.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 1,67 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.