Spausdinti

Užburiančiu aromatu pasidabinusios kuklios šakninės daržovės suteiks šventiškumo jūsų stalui ir tiesiog tobulai tiks tiek prie paukštienos, tiek ir prie kiaulienos kepsnio. O geriausia dalis ta, jog turbūt visus produktus jau ir taip turite savo spintelėse, nes be mandarinų žiemos šventės turbūt nebeįsivaizduojamos.

Citrusais kvepiantys pastarnokai su morkomis

1
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

500 g morkų
500 g pastarnokų
druskos
1 šaukštelio medaus
žiupsnio aitriųjų paprikų skiedrelių (nebūtina)
2 mandarinų
50 g sviesto
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Morkas ir pastarnokus nulupame arba labai gerai nušveičiame. Supjaustome išilgai į dvi ar keturias dalis, kad jos būtų maždaug vienodo storio.

2

Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame daržoves. Ant vidutinės kaitros pakepame, kad krašteliai šiek tiek apskrustų. Pagardiname druska ir į keptuvę spaudžiame mandarinų sultis. Uždengę dangčiu paverdame apie 7–10 minučių, kol daržovės suminkštės.

3

Galiausiai į keptuvę beriame džiovintų aitriųjų paprikų, jei mėgstate, ir įdedame šaukštelį medaus. Viską išmaišę dar trumpai pakaitiname atidengtą, kol perteklinis skystis nugaruos ir daržovės pasidengs lipnia karamele.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą