Spausdinti

„Valgyk ir žydėk” rubrika mano laidoje man yra tikrų tikriausia meilė, atradimas ir sielos bei skrandžio džiaugsmas. Praėjusį šeštadienį gaminau patiekalą, kurio dar dabar negaliu atsivalgyti – tai pupelių ir daržovių kupinas,  Tex-Mex virtuvės įkvėptas troškinys.

Augalinis aštrus troškinys su kukurūzų duonelėmis

0
komentarai
1
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

Baklažano
500 g supjaustyto moliūgo
Žiedinio kopūsto
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Juodųjų pipirų
Svogūno
3 česnako skiltelių
Šaukšto pomidorų pastos
Šaukšto maltų kalendrų
Šaukšto malto kumino
Šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
Žiupsnio aitriųjų paprikų skiedrelių
Pusės šaukštelio cinamono
Skardinės konservuotų pomidorų
500 ml daržovių sultinio
3 keptų marinuotų paprikų
250 g virtų juodųjų pupelių
250 g virtų įvairių pupelių mišinio
Kalendrų lapelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Daržoves – moliūgą, baklažaną, žiedinį kopūstą supjaustome gabalėliais, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir kitais prieskoniais (dalį nurodyto kiekio prieskonių pasiliekame pačiam troškiniui). Kepame 30 minučių karštoje, iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol daržovės suminkštės.

2

Puode, kuriame viskas troškinsis, įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir jame apkepame smulkintą svogūną, kol šis sminkštės. Šalia sudedame smulkintas česnako skilteles. Dedame pomidorų pastą ir viską kartu pakepiname dar porą minučių, kad pasta patamsėtų ir įgautų gilaus skonio.

3

Į puodą beriame prieskonius – negailime maltų saldžiųjų paprikų, kumino, kalendrų, truputį kukliau aitriųjų paprikų skiedrelių ir malto cinamono. Pamaišome ir leidžiame jiems sušilti. Supilame konservuotus pomidorus, daržovių sultinį. Sudedame pjaustytas marinuotas paprikas ir tada uždengę puodą užverdame. Tada suberiame visas konservuotas pupeles (prieš tai jas nusunkiame ir perplauname švariu vandeniu), išmaišome ir dar viską paverdame, kad smagiai sušiltų.

Reklama
41011
4

Kai daržovės orkaitėje iškeps, sudedame jas į troškinio puodą ir švelniai įmaišome. Pagridname kapotomis kalendromis ir tiekiame į stalą.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Man buvo skanu, gaila šeimynai nepatiko.
    Vis bandom naujus vegetariškus/ veganiškus receptus turbūt reikia laiko susidraugauti. Ačiū už idėją!

Rašyti komentarą