8241
Beatos virtuvė

Sluoksniuotos tunų salotos su avokadų majonezu

(0)
Reikės:
  • 4–5 virtų bulvių
  • 4 kietai virtų kiaušinių
  • 1 ilgavaisio agurko
  • 2 morkų
  • 2 skardinių konservuoto tuno
  • Pusės salotų „Iceberg“ gūžės
  • Valgomųjų daigų, laiškinių česnakų pagardinti
  • Avokadų majonezui:
  • 1,5–2 prinokusių avokadų
  • Pusės citrinos sulčių
  • Šaukštelio Dižono garstyčių
  • Ryšulėlio kalendrų lapelių
  • Šaukšto konservuotų Chalapos paprikų
  • Šaukšto konservuotų kaparėlių
  • Pusės šaukštelio česnakinės druskos
  • 3 šaukštų vandens

Meskime žvilgsnį į ateitį – jei antrąją Velykų dieną nuo jūsų šventinio stalo liks vienas kitas dar nesuvalgytas margutis, tai būtinai pasigaminkite šias salotas – čia kiaušinis negroja pirmuoju smuiku, bet ramiai gardžiai papildo visą maistingų ir sočių salotų kompaniją.

Pradėkime nuo avokadų majonezo. Avokadus elektriniu trintuvu sutriname su garstyčiomis, citrinos sultimis, kalendrų lapeliais, konservuotomis aitriosiomis Chalapų paprikomis bei kaparėliais ir žiupsniu česnakinės druskos.  Kad mūsų pagardas labiau primintų padažą, įpilame šlakelį vandens ir darkart prasukame, kol pasieks švelnią, lygią konsistenciją. Padažą išimame į atskirą dubenėlį ir trumpam atidedame į šalį.

Gaminame salotas. Nedideliais kubeliais supjaustome virtas nuluptas bulves ir jas dedame į salotų indo dugną. Ant viršaus klojame kelis šaukštus avokadų padažo ir smulkia tarkute užtarkuojame kietai virtą kiaušinį. Tada ant viršaus eina šiaudeliais sutarkuoti agurkai ir morkos, konservuoto tuno gabalėliai ir smulkiai pjaustytos aisbergo salotos. Galiausiai viską darkart užklojame avokadų majonezo sluoksniu, užtarkuojame kiaušinių ir vainikuojame valgomųjų daigų karūna bei smulkintais laiškiniais česnakais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 1,67 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.