Spausdinti

Žinot ką aš pirmiausia išmokau gaminti gyvenime savarankiškai? Taip balandėlius gaminu nuo vaikystės, tai mano šeimos kultinis patiekalas, ir aš jį LABAI mėgau visada. Kai Tomas pirmą kartą atvažiavo susipažinti su mano tėvais buvo pavaišintas NE CEPELINAIS, o balandėliais. Ir šiaip Balandėliai yra TOBULAS ir tikrai labai maistingas lietuviškas pateikalas. Labai manau yra tragedija kažkokia kad šiuolaikiniai vaikai raukosi prieš kopūstą…Ir labiau mėgsta brokolius nei kopūstus. Aš esu visiška kopūstų fanė ir valgau juos KASDIEN.

Daržovingi savojiniai balandėliai

4
komentarai
1
Porcijos
14 asm.

Reikės:

Savojinio kopūsto
Druskos
Paprikos
Cukinijos
Nedidelio poro
Saujos krapų, petražolių, kalendrų lapelių ir svogūnų laiškų
4 česnako skiltelių
500 g maltos kiaulienos
100 g miežinių kruopų
50 g raudonųjų lęšių
4 šaukštų trintų konservuotų pomidorų
400 ml sultinio
Juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Atsargiai nuimame savojinio kopūsto lapus ir juos apverdame gerai pasūdytame vandenyje apie 3-5 minutes, kad lapai taptų minkštesni. Apvirtus lapus atidedame pravėsti ir nuvarvėti.

2

Gaminame įdarą. Cukiniją bei papriką sutarkuojame stambia burokine tarka. Sutarkuojame arba smulkiai supjaustome porą, česnako skilteles. Susmulkiname visą puokštę žalumynų ir siunčiame į erdvų dubenį prie daržovių. Ten pat sudedame mėsą ir perplautas kruopas bei lęšius. Galiausiai pilame trintus pomidorus ir viską gerai išmaišome pagardinę dosniu žiupsniu druskos bei juodųjų pipirų.

3

Vyniojame balandėlius. Dedame po šaukštą įdaro į kopūsto lapą (arčiau lapo pagrindo) ir susukame arba užlankstome kraštelius kaip kas moka ir mėgsta. Supakuotus balandėlius dėliojame kepimo inde vienu sluoksniu ir užpilame sultiniu.

Reklama
41011
4

Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Pradžioje pusę laiko kepame pridengę kepimo indą folija, kad balandėliai spėtų išsitroškinti, o vėliau leidžiame jiems apskrusti ir nugaruoti skysčio pertekliui.

Ingredientai
Alternatyva

Jei nerandate pirkti savojinio kopūsto, šie balandėliai, žinoma, kad pavyks ir su įprastiniu baltagūžiu kopūstu. Tik lapus jam nuimti reikės apverdant visą kopūsto galvą.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą