8241
Beatos virtuvė

Ruošiame Kūčias: skaniausi silkės receptai ir gardžios salotos

(0)

Jūs jau turbūt žinote apie mano meilę silkei. Tai sudėjom naujų ir dar nebandytų receptų silkei karalienei, o ir jos palyda - visokios salotos, pamatysit, kokios geros. Silkė su pupelėm ir grybais, su džiovintais vaisiais, su morkomis, aguonomis, cinamonu ir graikiniais riešutais, suktinukai su garstyčiomis, skaniausios burokėlių, ragintų kopūstų salotos. Gal kažką išsirinksit ir pabandysit!

Reikės:
  • Silkė su pupelėm ir grybais 
  • Silkės suktinukai su garstyčiomis
  • Silkė su morkomis, aguonomis, cinamonu ir riešutais
  • Silkės filė su raudonaisiais svogūnais ir razinomis
  • Keptų burokėlių salotos su kriaušėmis
  • Gaivios raugintų kopūstų salotos

Čia stengėmės sudėti įdomių, naujų ar naujai sugalvotų senų receptų Kūčių stalo karalienei paruošti ir papuošti. Grybai, svogūnai, morkos, viską jūs žinote ir turite savo mėgstamiausius būdus, kaip pagardinti Kūčių silkę. Tikrai silkės patiekalų netrūksta, ir kiekviena šeimininkė turi savo po kelis mėgstamiausius.

Silkė,  sakyčiau, dabar yra dar populiaresnė nei senovėje, taigi buvo smagu surasti ir išskirti galbūt mažiau girdėtus ir žinomus receptus su silke. Gal tai bus įkvėpimas papildomoms gardžioms idėjoms.

Silkė su pupelėm ir grybais 

 Baltosios pupelės nuo seno buvo lietuviškam meniu, tik galbūt rečiau dabar ant stalo valgom jas su silke, bet iš tiesų šis pupelių ir grybų variantas asketiškas, bet be galo gardus. Pupeles galite naudoti ir jau išvirtas konservuotas. Arba išsivirti daugiau, puikiai tiks burokėliu salotoms. Kadangi man rodos, kad svogūnų ir taip užtektinai yra ant kūčių meniu, aš siūlau naudoti porą, jis daug švelnesnis ir puikiausiai tinka prie pupelių ir grybų. 

RECEPTAS

Silkės suktinukai su garstyčiomis

Šis receptas užrašytas dar tada kai buvo prienami plačiai tik garstyčių grūdeliai. Dabar visi šaldytuvuose turi jau paruoštų garstyčių tai kad šis receptas būtų patrauklesnis ir greitesnis, aš naudojau pilnagrūdes gartyčias. O esmė paprasta, silkė aptepama gartyčiomis ir pamarinuojama. Garduolė.

RECEPTAS

kepta silkė

 

Orkaitėje kepta silkė su džiovintais vaisiais

Orkaitėje kepta silkė su džiovintais vaisiais man buvo atradimas, kurį parodė šefė Rūta Paulauskienė. Tikrai gardus senovinis ir kiek poniškas receptas.

RECEPTAS

Silkės filė su raudonaisiais svogūnais ir razinomis

Tai dar vienas receptas, kurį Kalėdų žurnale rodė šefė Rūta Paulauskienė. Labai gardi silkė, kurioje yra ir saldumo, ir rūgštumo, ir pikantiškumo. Receptas padiktuotas šefės Rūtos Paulauskienės.

RECEPTAS

 

silkė su morkom, aguonom


Silkė su morkomis, aguonomis, cinamonu ir graikiniais riešutais

Kūčios ir Kalėdos pasįžymi tuo, kad ant stalo nugula tokie patiekalai, be kurių neįsivaizduojamos gražiausios metų šventės. Tokia ir ši silkė. Pabandykite, ir daugiau jūsų šventės be jos neapsieis. Augonos ir cinamonas šiame patiekale tik dar labiau sustiprina kalėdinę nuotaiką.

 

RECEPTAS

 

 

Burokėlių mišrainė su pupelėmis ir slyvomis

Genialu tai, kas paprasta. Šioje mišrainėje yra visko, ko reikia tobulam deriniui: daržovių ir džiovintų slyvų saldumo, acto rūgštelės, prabanga dvelkiančio baravykų aromato ir mums visiems gerai pažįstamo kmynų skonio.

Tokia mišrainė tiks kaip garnyras prie žuvies, ypač prie karpio kotletukų, o gali ir pati virsti pagrindiniu patiekalu.

RECEPTAS

 

raugintu kopustu salotos

 

Gaivios salotos su raugintais kopūstais ir linų sėmenimis

Tikras skonių, spalvų ir vitaminų šaltinis, o gal net ir visa versmė ar krioklys. Būtinai pasigaminkite šių salotų – čia rūgščios daržovės persipina su saldžiomis, vaisiai papildo savo sultimis, o linų sėmenys paįvairina tekstūrą.

RECEPTAS

 

 

Keptų burokėlių salotos su kriaušėmis ir skrudintomis sėklomis

Šios salotos turi galybę variacijų. Jei Kūčioms ruošiame maistą be pieno produktų ar mėsos, tai eilinę dieną galite į salotas įpjaustyti fetos tipo sūrio ar keptos paukštienos. Bus ir sotu, ir gaivu.

RECEPTAS

 

Raugintų burokėlių juostos

Raugintus burokėlius dažnas yra primiršęs ar net niekada jų neragavęs. Visą šakniavaisį užraugti sudėtinga, o rauginiams reikalinga vėsi patalpa. Kol jie įrūgs,užtruks  tris-penkias dienas.

RECEPTAS

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,86 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.