8241
Beatos virtuvė

Karpio kotletukai

(1)

Šie karpio kotletukai kvepia juoda duona ir kmynais. Toks skanumas ir švelnumas bus įvertintas ir vaikų.

Reikės:
  • 600 g smulkinto karpio ar lydekos
  • 1 saujelės džiovintų baravykų
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 1 bulvės
  • 1 saujelės šviežių petražolių ar krapų
  • 1 riekės rupios ruginės duonos
  • 0,5 šaukštelio kmynų
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus kepti

Lietuvišką ypatingą skonį kuria juodos ruginės duonos trupiniai ir kmynų aromatas. Kotletukai minkšti ir sultingi. Jei ruošite be grybų, mielai valgys ir vaikai. O šalia dar būtinai pasigaminkite burokėlių mišrainę su pupelėmis ir slyvomis.

Kepame kotletukus:

  1. Džiovintus baravykus užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
  2. Svogūną supjaustome kubeliais ir kelias minutes pakepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol pagels. Morką smulkiai sutarkuojame ir siunčiame prie svogūno, kad taip pat suminkštėtų ir šiek tiek pakeptų.
  3. Bulvę smulkiai sutarkuojame. Kapotą žuvį dubenyje sumaišome su tarkuota bulve, apkeptais svogūnais ir morkomis. 
  4. Smulkiai supjaustome petražoles ar krapus, suberiame į dubenį su žuvimi.
  5. Nusunkiame vandenį nuo baravykų, juos susmulkiname ir kartu su kmynais, druska, pipirais suberiame į dubenį su žuvų mase. Išmaišome.
  6. Sutrupiname ruginę duoną ir suminkome masę. Formuojame nedidelius kotletukus. 
  7. Kepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.

Karpio kotletukai

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,20 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Renata parašė:

    Kadangi dariau su konservuotais grybais, tai dar įdėjau džiūvėsių ir dėl sukibimo kiaušinį. Labai skaniai gavosi!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.