8241
Beatos virtuvė

Burokėlių mišrainė su pupelėmis ir slyvomis

(0)

Burokėlių mišrainė su pupelėmis ir slyvomis dera ir prie karpio kotletukų ir viena labai skaniai valgosi.

Reikės:
  • 500 g virtų burokėlių
  • 4–5 virtų morkų
  • 200 g virtų pupelių (margų, raudonų ar baltų)
  • 1 saujos džiovintų baravykų
  • 6–8 džiovintų slyvų
  • 1 šaukštelio kmynų
  • druskos, pipirų
  • 2 šaukštelių obuolių acto
  • 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus

Genialu tai, kas paprasta. Šioje mišrainėje yra visko, ko reikia tobulam deriniui: daržovių ir džiovintų slyvų saldumo, acto rūgštelės, prabanga dvelkiančio baravykų aromato ir mums visiems gerai pažįstamo kmynų skonio.

Tokia mišrainė tiks kaip garnyras prie žuvies, ypač prie karpio kotletukų, o gali ir pati virsti pagrindiniu patiekalu.

Gaminame mišrainę:

  1. Burokėlius ir morkas nulupame, supjaustome kubeliais. 
  2. Džiovintus baravykus užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Slyvas taip pat užmerkiame vandenyje.
  3. Baravykus ir slyvas nusunkiame ir pasmulkiname. 
  4. Dubenyje sumaišome burokėlius, morkas, baravykus ir slyvas, suberiame virtas pupeles. Pagardiname kmynais, druska, pipirais. Įpilame acto ir išmaišome. Tada supilame alyvuogių aliejų ir dar kartą lengvai pamaišome. 
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_300x250-01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.