8241
Beatos virtuvė

Keptų burokėlių salotos su kriaušėmis ir skrudintomis sėklomis

(1)

Kepti burokėliai labai gardžiai dera su saldžiomis kriaušėmis, o jei viską apibarstysite sėklomis, bus ir minkštumo, ir traškumo.

Reikės:
  • 2 burokėlių (apie 300 g)
  • šlakelio kepti tinkamo aliejaus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų sėklų mišinio
  • 2 didesnių kriaušių (apie 300 g)
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų granatų sulčių (arba 1 šaukšto granatų padažo „Naršarab“)

Šios salotos turi galybę variacijų. Jei Kūčioms ruošiame maistą be pieno produktų ar mėsos, tai eilinę dieną galite į salotas įpjaustyti fetos tipo sūrio ar keptos paukštienos. Bus ir sotu, ir gaivu. 

Gaminame:

  1. Burokėlius nulupame, supjaustome į keturias ar šešias dalis ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Palaistome trupučiu aliejaus, pabarstome druska ir šauname į orkaitę. Kepame 200 °C temperatūroje kepimo iš abiejų pusių režimu apie valandą. Paliekame atvėsti.
  2. Įkaitiname sausą keptuvę ir suberiame sėklas. Galima naudoti pirktinį mišinį arba dėti po šaukštelį saulėgrąžų, moliūgų, sezamų ir linų sėmenų. Kaitiname, kol sėklos pradės skleisti malonų aromatą. Suberiame į lėkštę atvėsti.
  3. Kriaušes perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais kubeliais, juos pašlakstome pusės citrinos sultimis. Burokėlius supjaustome tokio pat kaip kriaušių dydžio kubeliais ir suberiame į salotinę. Užpilame granatų sultis arba padažą, sudedame kriaušes ir viską kruopščiai sumaišome. 
  4. Dedame į serviravimo indą ir gausiai pabarstome kepintomis sėklomis.

 

Patarimas. Rinkitės intensyvaus skonio, sultingas rudeninių veislių kriaušes.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3,38 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Deimantė parašė:

    Kuom būtų galima pakeisti granatų sultis (granatų padažą)?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.