8241
Beatos virtuvė

Raugintos burokėlių juostos

(0)

Raugintus burokėlius dažnas yra primiršęs ar net niekada jų neragavęs. Visą šakniavaisį užraugti sudėtinga, o rauginiams reikalinga vėsi patalpa. Už tai raugintos burokėlių juostos yra tikras kelio sutrumpinimas.

Reikės:
  • 1 kg burokėlių
  • 1 litro vandens
  • 1 šaukšto rupios druskos
  • 2 riekių juodos duonos
  • 2 lauro lapų
  • po žiupsnį džiovintų krapų, kalendrų sėklų, juodųjų pipirų grūdelių

Toliau aprašoma daržovių pjaustymo technika leidžia pasigaminti raugintų daržovių ir miestiečiams, daržovių juostos įrūgsta vos per 3–5 dienas. Būtinai pabandykite. Tokiu pačiu būdu galima raugti moliūgus, cukinijas, ropes, salierų gumbus. 

Patarimas. Jei neturite kurių nors prieskonių, galite naudoti pirktinį mišinį agurkams rauginti.

Duoną vertėtų rinktis ne itin šviežią, geriausia kelias dienas padžiovintą kambario temperatūroje ant lėkštės ar kepimo popieriaus šiltoje namų vietoje. Orkaitėje džiovinti nepatariame, nes aukštoje temperatūroje žus rūgimo procesui reikalingos mielės.

Gaminame:

  1. Burokėlius nulupame ir plačiu daržovių skustuku supjaustome kuo ilgesnėmis juostomis.
  2. Į gilesnį indą dedame vieną riekę duonos ir pusę prieskonių bei burokėlių juostas. Į kitą indą beriame druską ir pilame kambario temperatūros vandenį, maišome, kol druska visiškai ištirps. 
  3. Sūrymu užpilame juostas; jei skysčio trūksta, pasigaminame papildomai. Sudedame likusią duoną ir prieskonius, uždedame lėkštutę ir nedidelį svarmenį, pavyzdžiui, stiklinaitę su vandeniu. Juostos įrūgsta per 3–5 dienas. Valgome su viskuo, su kuo valgomos tradicinės raugintos daržovės.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 2,67 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.