8241
Beatos virtuvė

Gaivios salotos su raugintais kopūstais ir linų sėmenimis

(2)

Gaivios salotos su raugintais kopūstais gali keliauti ir ant kasdienio, ir ant Kūčių stalo. Paskaninkite jas gardžiais priedais ir gaiviu padažu.

Reikės:
  • Reikės:
  • 1 kriaušės
  • 1 obuolio
  • 1 morkos
  • 2 burokėlių
  • 100 g raugintų kopūstų
  • žiupsnelio smulkintų petražolių
  • saujelės linų sėmenų
  • Padažui:
  • 2 šaukštų obuolių acto
  • 50 ml obuolių sulčių
  • 1 šaukšto garstyčių
  • 4 šaukštų aliejaus
  • žiupsnio druskos
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Tikras skonių, spalvų ir vitaminų šaltinis, o gal net ir visa versmė ar krioklys. Būtinai pasigaminkite šių salotų – čia rūgščios daržovės persipina su saldžiomis, vaisiai papildo savo sultimis, o linų sėmenys paįvairina tekstūrą.

Gaminame salotas:

  1. Morką nuskutame, burokėlius, kriaušę ir obuolį nulupame, sutarkuojame šiaudeliais.
  2. Jei rauginti kopūstai supjaustyti ilgais šiaudeliais, šiek tiek juos pasmulkiname. 
  3. Sumaišome padažo sudedamąsias dalis ir truputį paplakame šluotele. 
  4. Į erdvesnį dubenį sudedame visas daržoves ir vaisius, beriame saują linų sėmenų, užpilame padažo ir švelniai sumaišome.
  5. Patiekdami apibarstome smulkintomis petražolėmis. 
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,33 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Rasa parašė:

    Burokėliai virti?

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.