8241
Beatos virtuvė

Silkės filė su raudonaisiais svogūnais ir razinomis

(0)

Silkės filė su raudonaisiais svogūnais ir razinomis tokia paprasta, bet labai gardi, su daug sluoksnių ir skonio.

Reikės:
  • 8 silkės filė
  • 2 vidutinių raudonųjų svogūnų
  • 200 g besėklių tamsių razinų „Jumbo“
  • 150 ml šviesaus alyvuogių aliejaus
  • 2 citrinų sulčių
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • 3 šaukštelių cinamono

Labai gardi silkė, kurioje yra ir saldumo, ir rūgštumo, ir pikantiškumo. Receptas padiktuotas šefės Rūtos Paulauskienės.

Gaminame:

  1. Silkės filė supjaustome kąsnio dydžio juostelėmis. Svogūnus – plonais pusžiedžiais. Razinas užpilame karštu vandeniu ir palaikome 3–4 min., gerai nusausiname.
  2. Citrinų sultis, cukrų ir aliejų sumaišome mažame dubenėlyje.
  3. Į stiklainį dedame sluoksnį svogūnų, sluoksnį silkės, sluoksnį razinų, pabarstome cinamonu ir užpilame keliais šaukštais citrinų sulčių, cukraus ir aliejaus mišinio. Tada vėl krauname sluoksnį svogūnų, silkės, razinų, cinamono ir užpilame citrinų sulčių, cukraus ir aliejaus mišiniu. Kartojame.
  4. Uždarome stiklainį ir dedame į šaldytuvą.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3,63 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.