Labai gardi silkė, kurioje yra ir saldumo, ir rūgštumo, ir pikantiškumo. Receptas padiktuotas šefės Rūtos Paulauskienės.
Gaminame:
Silkės filė supjaustome kąsnio dydžio juostelėmis. Svogūnus – plonais pusžiedžiais. Razinas užpilame karštu vandeniu ir palaikome 3–4 min., gerai nusausiname.
Citrinų sultis, cukrų ir aliejų sumaišome mažame dubenėlyje.
Į stiklainį dedame sluoksnį svogūnų, sluoksnį silkės, sluoksnį razinų, pabarstome cinamonu ir užpilame keliais šaukštais citrinų sulčių, cukraus ir aliejaus mišinio. Tada vėl krauname sluoksnį svogūnų, silkės, razinų, cinamono ir užpilame citrinų sulčių, cukraus ir aliejaus mišiniu. Kartojame.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia