Orkaitėje kepta silkė su džiovintais vaisiais man buvo atradimas, kurį parodė šefė Rūta Paulauskienė. Tikrai gardus senovinis ir kiek poniškas receptas.
Ji visada dalyvauja per Kūčias ir niekas jos nepamiršta. Žinau, kad daugumai patinka ją matyti su tradiciniais apdarais – morkomis, svogūnėliais, grybais ar džiovintais vaisiais.
Gaminame:
Orkaitę įkaitiname iki 180 ℃.
Dubenėlyje sumaišome visus džiovintus vaisius ir užpilame karštu vandeniu, paliekame 2–3 min.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Silkės filė gerai nusausiname.
Paruošiame marinatą: užviriname vandenį, supilame cukrų, actą ir aliejų. Paverdame 1 min.
Silkės filė susukame ir sutvirtiname mediniais smeigtukais. Į kepimo indo dugną suberiame pusę svogūnų, ant viršaus sudedame silkės filė suktinukus.
Apiberiame džiovintais vaisiais, užpilame paruoštu marinatu, pabarstome juodaisiais pipirais, uždengiame folija ir kepame orkaitėje apie 50–60 min.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia