Spausdinti

Ji visada dalyvauja per Kūčias ir niekas jos nepamiršta. Žinau, kad daugumai patinka ją matyti su tradiciniais apdarais – morkomis, svogūnėliais, grybais ar džiovintais vaisiais.

Orkaitėje kepta silkė su džiovintais vaisiais

0
komentarai
0

Reikės:

10 silkės filė
2 mažesnių saldžių svogūnų
100 g besėklių šviesių razinų
100 g besėklių tamsių razinų
100 g džiovintų slyvų
100g džiovintų abrikosų
300 ml vandens
100 ml aliejaus
45 ml baltojo vyno acto
1 šaukšto cukraus
žiupsnelio juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Orkaitę įkaitiname iki 180 ℃.

2

Dubenėlyje sumaišome visus džiovintus vaisius ir užpilame karštu vandeniu, paliekame 2–3 min.

3

Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Silkės filė gerai nusausiname.

Reklama
41011
4

Paruošiame marinatą: užviriname vandenį, supilame cukrų, actą ir aliejų. Paverdame 1 min.

5

Silkės filė susukame ir sutvirtiname mediniais smeigtukais. Į kepimo indo dugną suberiame pusę svogūnų, ant viršaus sudedame silkės filė suktinukus.

6

Apiberiame džiovintais vaisiais, užpilame paruoštu marinatu, pabarstome juodaisiais pipirais, uždengiame folija ir kepame orkaitėje apie 50–60 min.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą