8241
Beatos virtuvė

Orkaitėje kepta silkė su džiovintais vaisiais

(0)

Orkaitėje kepta silkė su džiovintais vaisiais man buvo atradimas, kurį parodė šefė Rūta Paulauskienė. Tikrai gardus senovinis ir kiek poniškas receptas.

Reikės:
  • 10 silkės filė
  • 2 mažesnių saldžių svogūnų
  • 100 g besėklių šviesių razinų
  • 100 g besėklių tamsių razinų
  • 100 g džiovintų slyvų
  • 100g džiovintų abrikosų
  • 300 ml vandens
  • 100 ml aliejaus
  • 45 ml baltojo vyno acto
  • 1 šaukšto cukraus
  • žiupsnelio juodųjų pipirų

Ji visada dalyvauja per Kūčias ir niekas jos nepamiršta. Žinau, kad daugumai patinka ją matyti su tradiciniais apdarais – morkomis, svogūnėliais, grybais ar džiovintais vaisiais.

Gaminame:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 ℃.
  2. Dubenėlyje sumaišome visus džiovintus vaisius ir užpilame karštu vandeniu, paliekame 2–3 min.
  3. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Silkės filė gerai nusausiname.
  4. Paruošiame marinatą: užviriname vandenį, supilame cukrų, actą ir aliejų. Paverdame 1 min.
  5. Silkės filė susukame ir sutvirtiname mediniais smeigtukais. Į kepimo indo dugną suberiame pusę svogūnų, ant viršaus sudedame silkės filė suktinukus.
  6. Apiberiame džiovintais vaisiais, užpilame paruoštu marinatu, pabarstome juodaisiais pipirais, uždengiame folija ir kepame orkaitėje apie 50–60 min.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,40 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.