Kitoje vandenyno pusėje labai populiarus skonių derinys – riešutų sviestas ir uogienė – įsliuogė į šį mažą, gražų sausainėlį. Juo pavaišintus ragautojus maloniai nustebins švelniai sūraus, minkšto sausainio draugystė su klampia, rūgščia uogiene ir netikėtu sėklų traškumu. Tiesiog tobulas derinys ir daili dovana nuo slapto Kalėdų Senelio. Minkštą sviestą elektriniu plaktuvu iki purumo išplakame su… Daugiau…
Prabangūs ir elegantiški sausainėliai patiks klasikos mėgėjams. Kas gali būti geriau už burnoje tirpstantį sviestinį sausainėlį? Vis dėlto gali. Tai sviestinis sausainėlis, pagardintas pistacijomis ir… Daugiau…
Žinia apie šiuos Niujorke įsikūrusios kepyklėlės „Levain“ sausainius pasklido labai greitai ir plačiai. Kitaip ir būti negalėjo, mat dabar visame pasaulyje žinomi ir geriausiais mieste… Daugiau…
Pabandykite šį receptą ir kepsite juos visas Kalėdas iš eilės. Neįtikėtinai skanūs meduoliai: su mažyčiais apelsinų cukatų gabaliukais, kupini šildančių prieskonių. Auksaspalvis sirupas DANSUKKER jiems… Daugiau…
Darbo visai nedaug, o rezultatas prilygsta puikiausiam tortui – drėgnas, sodrus, skoniu primena mūsų visų taip mėgstamą „Medutį“. Desertui naudosime citrusinius vaisius su visomis žievelėmis,… Daugiau…
Fantastiški tradiciniai mieliniai kūčiukai su aguonomis ir kanapių sėklomis, kurios labai smagiai traška valgant. Miltus sumaišome su aguonomis ir žiupsniu druskos. Šiltą vandenį sumaišome su… Daugiau…
Labai gardūs kūčiukai be mielių, kupini aguonų ir medaus aromatų. Puikus receptas skubantiems, kai nėra ūpo laukti, kol pakils mielinė tešla. Gaminame: Dubenyje sumaišome miltus… Daugiau…
Šie arbatinių traškučių ar vafliukų bokšteliai buvo tokie skanūs, kad po fotosesijos dingo akimirksniu – tai vienas geriausių įrodymų, kad receptas patiks ir skaitytojams. Ir… Daugiau…
Taukšt ir meduolinis namelis, tiksliau visi rūmai! Žinau žinau, atrodo kaip metų projektas. Bet ir kaip stebuklas – tokio jaukumo, spalvotais ledinukų langeliais ir dūmais… Daugiau…
Florentinai – tai pusiau sausainiai, pusiau – griliažiniai saldainiai. Būkite atsargūs – jų norėsite dar ir dar, jie traškūs, saldūs ir apšlakstyti juoduoju šokoladu, pilni… Daugiau…
Kokios Kalėdos be meduolinio namelio kepimo, statymo ir dekoravimo?! Lietuvoje tikrai gyvena šeimų, kurios yra ištobulinusios meduolinės tešlos receptūras, išsisaugojusios geriausius namelių brėžinius ir viską… Daugiau…
Šitie šiek tiek amerikietiški avižiniai sausainiai su šokolado gabliukais ir razinomis bei saulėgrąžomis yra tikrai geruliai ir jų išeina daug. O visa paslaptis yra degintas… Daugiau…
Grietininiai irisai, jogų arbata, sausainiai stiklainyje, šokoladinis riešutų kremas, abrikosų ir garstyčių pagardas, sausainiai su „M&M’s“ ir dukah prieskonių mišinys. Tokias kalėdinių dovanų idėjas norime… Daugiau…
Tradiciniai, traškūs ir tiesiog neatsivalgomi avižiniai sausainiai.
Šiais metais su „Dr. Oetker“ siūlome Advento kalendorių pasigaminti patiems – toks meduolių medis bus daug mielesnis ir ypatingesnis nei bet koks pirktinis kalendorius.
Sausainiai su M&M’s saldainiukais stiklainyje yra vaikų svajonė. Padovanosite juos neiškeptus, tik suruoštą mišinį, tad kartu tai bus ir malonus užsiėmimas.
Šokoladiniai sausainiai su riešutų kremu labai sodrų ir sunkūs. Jei sudėsite juos į stiklainį, tokia valgoma dovana atrodys nuostabiai.
Glajus – tai ne tik grožis akims ir malonumas gomuriui, bet ir pagrindinė kalėdinių skanumynų statybinė medžiaga. Tinkamai pagamintu glajumi sulipdytas imbierinis namelis stovės visus… Daugiau…
Žodžiu, praėjusį savaitgalį su krikšto dukrom ir mano vaikais kepėm meduolius. Sakau, tai gal užteks išsikepti, ar tikrai norit dekoruot? Tai buvau visai nesuprasta… Greit… Daugiau…
Obuolienę verdu dažnai, nes tai viena pigiausių, skaniausių ir universaliausių uogienių! Labai skanu su karštu skrebučiu ryte ar kąsneliu varškės sūrio, kai po pietų norisi… Daugiau…
Nei miltų, nei cukraus, nei pieno, nei sviesto – kas? Ogi minkšti, aromatingi, saldūs ir išraiškingo skonio sausainiai. Tikri „lėtųjų“ angliavandenių rezervuarai ir didžiausios talpyklos…. Daugiau…
Kam patinka minkšti, drėgni sausainiai, ir dar avižiniai, tikrai turėtų jų išsikepti. Traškūs, minkštučiai, su saldžiais persimonų gabaliukais. Kepame sausainius: dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo… Daugiau…
Kažkur skaičiau, kad žmonės, kurie iš anksto pradeda ruoštis Kalėdoms, jų laukti, puošti namus, yra laimingesni. Dar prie pilnos Kalėdų laukimo laimės pridėčiau kalėdinius kvapus,… Daugiau…
Su šiuo tortu susipažinau Izabelės draugės Kristin gimtadienyje. Jos mama Jane – Estijos ambasadoriaus Lietuvoje žmona. Ji visada tokį tortą ruošia vaikų gimtadieniams ir sako,… Daugiau…