8241
Beatos virtuvė

Minkšti niujorkietiški sausainiai su šokolado gabaliukais

(8)
Reikės:
  • 300 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis druskos
  • 100 g baltojo cukraus
  • 100 g nerafinuotų cukranendrių cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 200 g juodojo šokolado
  • 250 g kepintų graikinių riešutų
  • 1 šaukštelis stambios druskos pabarstyti

Žinia apie šiuos Niujorke įsikūrusios kepyklėlės „Levain“ sausainius pasklido labai greitai ir plačiai. Kitaip ir būti negalėjo, mat dabar visame pasaulyje žinomi ir geriausiais mieste vadinami sausainiai iš kitų išsiskiria tuo, kad yra itin turtingi – pilni kepintų graikinių riešutų ir išsilydžiusio juodojo šokolado. O šie, manieji, dar ir su puikiai subalansuotu cukraus kiekiu – tikrai nebus per saldūs.

1. Prieš imdamiesi gaminti, įsitikiname, kad visi produktai yra kambario temperatūros. Elektriniu plaktuvu minkštą sviestą išsukame su abiejų rūšių cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius ir plakame, kol masė taps puri ir balkšva.
2. Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Suberiame į sviesto ir kiaušinių dubenį. Viską išmaišome, kad neliktų sausų miltų.
3. Nedideliais (maždaug 0,5 cm) gabalėliais supjaustome šokoladą ir kepintus atvėsintus graikinius riešutus. Viską suberiame į sausainių tešlą ir išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų. Viskas gerai, jei atrodo, kad priedų yra daugiau nei tešlos, – taip ir turi būti.
4. Rankomis formuojame vidutinio dydžio kamuoliukus jų labai nespausdami – kuo nelygesnis paviršius, tuo gardžiau apskrus. Iš nurodyto tešlos kiekio išeis apie 13-16 sausainių. Suformuotus kamuoliukus dedame į šaldytuvą mažiausiai keturioms valandoms sustingti ir subręsti (po to galima iškart perdėti į šaldiklį – taip visuomet tik panorėję turėsite skanėstą po ranka). Arba jei skubate – statykite bent valandėlei į šaldymo kamerą pilnai sukietėti.
5. Įkaitiname orkaitę iki 180 ℃, nustatome kepimą su vėjeliu. Kartu įkaitiname ir skardą, kurioje kepsime. Įkaitusią skardą išklojame kepimo popieriumi ir dėliojame sausainių kamuoliukus kiekvieną jų apibarstydami trupučiu druskos. Sausainius kepame 12-14 minučių (arba 16 minučių – jei tešla tiesiai iš šaldiklio). Iškepusiems sausainiams prireiks bent 10 minučių atvėsti ir sutvirtėti.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 2,29 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (8)
Komentarai
  1. Ju parašė:

    Ar tikrai šaukštelis druskos????

  2. Diana parašė:

    Išbandžiau šį receptą vakar – nu nerealiai skanūs sausainiai!!Ačiū!

  3. Eglė parašė:

    Superiniai, šiandien antras reisas

  4. Ugnė parašė:

    Labai skanūs sausainiai .Vaikai nekatriai laukė kol iškepsiu

  5. Elena parašė:

    Labai skanūs sausainiai, rekomenduoju iškart maišyti dvigubą tešlos porciją.

  6. Vėjūnė parašė:

    Jau kelis kartus kepiau šiuos sausainius ir bandžiau įvairias variancijas. Kartą dėjau ne tik graikinių riešutų bet ir anakardžių- dar “riešutesni” gavosi :)) Variavau su cukraus kiekiu. Tačiau geriausias mano bandytas variantas- dalį miltų (apie 15g) pakeičiau kavava. Nu bomba gavosi, toookie labai šokoladiniai, su trapūs išorėje, viduje minkštučiai. Kosmosas

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.