Naujas bandelių receptas tiems, kurie negali nurimti be mielinių kepinių. Šias gausiai citrinų kremu perteptas mielines bandeles su aguonomis pasigaminti užtruksite panašiai laiko, kaip gaminant ir cinamoninės, tad tikrai verta išbandyti, ypač jei mėgstat gaivius ir ne per saldžius kepinius. Gaminau su DVARO pieno produktais, nes jie man skaniausi, o karūnavau viską su AMFORA sūrelio… Daugiau…
Dar vienas būdas kaip skaniai suvalgyti visų mūsų mėgstamus burokėlius. Būtinai BŪTINAI išsikepkit šį nesudėtingą, bet neįtikėtinai skanų atvirą burokėlių pyragą. Nusižiūrėjau šį receptą nuo… Daugiau…
Lietingu oru gerą nuotaiką palaikykime kepdami pyragus! Prieš jūsų akis nesudėtingas, bet labai skanus obuolių ir varškės apkepas su trupiniais kaip tik sekmadienio susitikimui su… Daugiau…
Jei jūsų virtuvėje liūdi koks prapjautas dinozauro dydžio moliūgo kampas, kuris niekaip nebeįtilpo į sriubą ar troškinį, tai nieko nelaukit ir imkitės šio recepto dabar… Daugiau…
Tiesog karališkas desertas – sodrus, šokoladinis, pasipuošęs avietėmis, kurių sezonas šiemet buvo ypatingai ilgas ir tik dabar baiginėjasi. Tebūnie tai odė uogoms jų išlydėtuvių proga…. Daugiau…
Pristatau dviejų maisto produktų derinį, kuris užima ypatingą vietą visų lietuvių širdyse – tai obuoliai ir varškė. Kas gi nėra išbandęs hito iš praėjusio laidos… Daugiau…
Angalkalbiai turi posakį: „jei gyvenimas pamėtėjo citrinų, tai išspausk iš jų limonadą“, o aš, savo ruožtu, galiu pasiūlyti lietuviškam rudeniui pritaikytą alternatyvą: „jei gyvenimas (arba… Daugiau…
Kokio skanumo šis pyragas!!! Ir tikrai labai populiarus bus receptas, nes nereikia jokių kepimo formų, viskas paruošiama paprasčiausioje skardoje. Tešla maloniai sviestinė, ne per saldi,… Daugiau…
Kai šakos pabyra vyšniomis kepkite šį nuostabiai drėgną ir sodrų vyšnių bei riešutų pyragu. Jis tikrai ypatingas – įprastus miltus maišiau su maltais riešutais –… Daugiau…
Šis tortas, tikras milžinas, įkvėptas žymiojo angliško „Victoria sponge“ ,tik su dar daugiau įvairių uogų – serbentų, aviečių, šilauogių, braškių ir gervuogių. Receptą parašiau perpus… Daugiau…
Kai pirmą kartą interneto platybėse išvydau keptos duoną tortą, negalėjau patikėti: kas čia – pokštas ar nesusipratimas? Bet juokiasi tas, kas tokio torto neragavo… Pirmąkart… Daugiau…
Visiems reikia bent vieno gero vasariško torto su braškėmis recepto – ir štai jis! Jogurtinis, lengvas ir gaivus ir dar toks, kuris pagaminamas be orkaitės,… Daugiau…
Šis klasikinis kakavinis tinginys paskanintas sūriais krekeriais ir riešutais, kad nebūtų per saldus. O ar kada nors pagalvojote, kad toks tinginys labai lengvai gali pakeisti… Daugiau…
Nepatikėsite, kokį puikų veganišką kremą galite pasigaminti iš ilgai vandenyje mirkytų anakardžių! Šie riešutai prigeria tiek daug skysčio, kad vėliau lengvai susitrina į baltą tirštą… Daugiau…
Jūsų dėmesiui – tobulas, TO-BU-LAS nesaldus, universalus ir į visus piknikus bei žygius su jumis keliausiantis varškinės tešlos pyragas (truputį panašus į prancūzišką „galetę“ arba… Daugiau…
Savaitgalis be naminio deserto – ne savaitgalis! Uogų pyragas su riešutinių trupinių kepure laukia jūsų laidoje, šiam receptui labai labai tinka ir rabarbarai, o jo… Daugiau…
Grakiškas špinatų ir varškės sūrio pyragas Spanakopita – kas buvot Graikijoje tikrai ragavote ir atsivalgyti negalėjot. Šis pyragas nors ir sūrus, bet lengvai nurungtų tradicinį… Daugiau…
Pienių vainiku pasidabinęs purutis ir labai aromatingas keksas, kuris savyje talpina gerą saują pienių žiedlapėlių. Gal dėl to ir yra toks saulėtas, pavasariškas ir skanus…. Daugiau…
Šiuo receptu su mumis pasidalino smidrų augintojai „Šparagų kalnelio“ šeimininkai Inga ir Vytautas Kirliai. Inga tikina, kad jei smidrai visai švieži, nieko jiems daryti nereikia;… Daugiau…
Žinia apie šiuos Niujorke įsikūrusios kepyklėlės „Levain“ sausainius pasklido labai greitai ir plačiai. Kitaip ir būti negalėjo, mat dabar visame pasaulyje žinomi ir geriausiais mieste… Daugiau…
Mielos, purios, minkštos ir gardžios Velykų zuikio vaišės vaikams. Šių tešla – brijošė, arba sviestinė mielinė tešla. Ji sodri, riebi, truputį kitokia nei tiesiog įprasta… Daugiau…
Kiaušiniai, zuikiai ir, žinoma, morkos yra Velykų stalo atributai, dekoracijos ir produktai. Morkų sėkmė kepiniuose – jau niekam ne paslaptis. Jos suteikia ir spalvos, ir… Daugiau…
Prabangi ir sodri babka – taip vadinasi mielinė pynė su daug sviesto, cukraus ir kiaušinių. Populiari visame pasaulyje, kepama su įvairiausiais priedais ir skirtingų formų…. Daugiau…
Man atrodo, kad šviežiai keptų mielinių bandelių kvapas jau pats savaime sukuria šventę namuose. Todėl velykų rytą aš tikrai kepsiu kažką mielinio, galbūt net šias… Daugiau…