Spausdinti

Prabangūs ir elegantiški sausainėliai patiks klasikos mėgėjams. Kas gali būti geriau už burnoje tirpstantį sviestinį sausainėlį? Vis dėlto gali. Tai sviestinis sausainėlis, pagardintas pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis, pasikvėpinęs nosį kutenančiu apelsinų aromatu ir apsigaubęs juoduoju šokoladu.

Sviestiniai sausainiai su pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis

0
komentarai
1
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
18 min.

Reikės:

160 g miltų
pusės šaukštelio druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
120 g minkšto sviesto
90 g cukraus
1 didelio kiaušinio trynio
1 šaukšto smulkiai tarkuotų apelsinų žievelių
50 g džiovintų spanguolių
50 g gliaudytų pistacijų (gali būti sūdytos)
100 g juodojo šokolado
2 šaukštų neutralaus skonio aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki baltumo. Įmušame kiaušinio trynį, beriame apelsinų žieveles ir darkart ištriname, kol cukrus ims tirpti, o masė taps dar puresnė.

2

Į sviestą suberiame miltus su druska ir kepimo milteliais. Išmaišome, kol beveik neliks sausų miltų kišenių. Tada beriame lengvai peiliu pasmulkintas pistacijas su spanguolėmis ir maišome, kol viskas tolygiai pasiskirstys.

3

Tešlą iškrečiame ant kepimo popieriaus lapo. Suformuojame apvalios ar stačiakampio formos pliauską, ją įsukame į popierių ir bent 4 valandoms dedame į šaldytuvą sutvirtėti.

Reklama
41011
4

Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Sausainių tešlą aštriu peiliu supjaustome 8–10 mm storio sausainėliais. Juos dėliojame ant kepimo skardos, palikdami 2 cm tarpus. Kepame apie 15–18 minučių, kol taps švelniai auksinės spalvos.

5

Sausainiams visiškai atvėsus, ištirpiname šokoladą, į jį įpilame aliejaus ir gerai išmaišome. Sausainio kraštelį merkiame į šokoladą ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paliekame vėsioje vietoje, kad sutvirtėtų šokoladas.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą