Spausdinti

Florentinai – tai pusiau sausainiai, pusiau – griliažiniai saldainiai. Būkite atsargūs – jų norėsite dar ir dar, jie traškūs, saldūs ir apšlakstyti juoduoju šokoladu, pilni įvairiausių sėklų ir džiovintų spanguolių. Šie sausainėliai tikrai taps geidžiamiausia kalėdine dovana.

Florentinai

0
komentarai
4

Reikės:

180 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
50 g sviesto
200 ml plakamosios grietinėlės
1 šaukštas medaus
50 g miltų
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
100 g džiovintų spanguolių
70 g migdolų skiedrelių
2 šaukštų moliūgų sėklų
50 g saulėgrąžų
3 šaukštai aguonų
2 šaukštai sezamų sėklų
Druskos
100 g juodojo šokolado
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Į keptuvę beriame cukrų ir kaitiname, kol ištirps. Tada į keptuvę sudedame sviestą, pilame grietinėle ir išmaišome šluotele. Pradžioje gali sušokti į vieną gabalą, todėl nenustojame maišyti ir kaitinti, kol susijungs į vientisą karamelę.

2

Į karamelę sudedame medų, druską, vanilės ekstraktą, miltus ir išmaišome.

3

Dubenyje sumaišome visas sėklas, migdolus ir džiovinta sspanguoles. Ant jų supilame karamelę ir gerai išmaišome.

Reklama
41011
4

Šaukštu ant skardos formuojame nedidelius kauburėlius – kepdami florentinai išsiplės ir taps plonyčiai, traškūs. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

5

Sausainėliams iškepus pirmiausia juos visiškai atvėsiname, o tik tada dekoruojame, šlakstome lydytu šokoladu.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Kodėl recepte ir video neatitinka receptas. Vienur parašyta kad grietinėlės 200ml.o video Beata sako kad tik 100ml. Sugadinau visa sausainių partija

  2. Man irgi gavosi skystoka tešla. O kepant labai įsileido. Manau, kad turėtų būti 100ml grietinėlės. Bandysiu dar kartą

  3. Sveikos, mielos šeimininkės. Florentinai išėjo puikiai, beje, iš antro karto.(Pirmąkart išėjo per stori ir per riebūs.) Todėl truputį kai ką pakeičiau. Pirmiausia ištirpinau cukrų, paskui dėjau sviestą (šiek tiek mažiau nei nurodyta), miltus. Viską išmaišiusi srovele pyliau grietinėlę su pienu (150 ml grietinėlės ir 50 ml pieno). Viskas gerai išsimaišė, karamelė nesušoko.Toliau viskas pagal receptą.

Rašyti komentarą