Florentinai – tai pusiau sausainiai, pusiau – griliažiniai saldainiai. Būkite atsargūs – jų norėsite dar ir dar, jie traškūs, saldūs ir apšlakstyti juoduoju šokoladu, pilni įvairiausių sėklų ir džiovintų spanguolių. Šie sausainėliai tikrai taps geidžiamiausia kalėdine dovana.
Florentinai
Reikės:
Gaminimas
Į keptuvę beriame cukrų ir kaitiname, kol ištirps. Tada į keptuvę sudedame sviestą, pilame grietinėle ir išmaišome šluotele. Pradžioje gali sušokti į vieną gabalą, todėl nenustojame maišyti ir kaitinti, kol susijungs į vientisą karamelę.
Į karamelę sudedame medų, druską, vanilės ekstraktą, miltus ir išmaišome.
Dubenyje sumaišome visas sėklas, migdolus ir džiovinta sspanguoles. Ant jų supilame karamelę ir gerai išmaišome.
Šaukštu ant skardos formuojame nedidelius kauburėlius – kepdami florentinai išsiplės ir taps plonyčiai, traškūs. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Sausainėliams iškepus pirmiausia juos visiškai atvėsiname, o tik tada dekoruojame, šlakstome lydytu šokoladu.
Kodėl recepte ir video neatitinka receptas. Vienur parašyta kad grietinėlės 200ml.o video Beata sako kad tik 100ml. Sugadinau visa sausainių partija
Man irgi gavosi skystoka tešla. O kepant labai įsileido. Manau, kad turėtų būti 100ml grietinėlės. Bandysiu dar kartą
Sveikos, mielos šeimininkės. Florentinai išėjo puikiai, beje, iš antro karto.(Pirmąkart išėjo per stori ir per riebūs.) Todėl truputį kai ką pakeičiau. Pirmiausia ištirpinau cukrų, paskui dėjau sviestą (šiek tiek mažiau nei nurodyta), miltus. Viską išmaišiusi srovele pyliau grietinėlę su pienu (150 ml grietinėlės ir 50 ml pieno). Viskas gerai išsimaišė, karamelė nesušoko.Toliau viskas pagal receptą.