8241
Beatos virtuvė

Amerikietiški avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais

(6)

Šitie šiek tiek amerikietiški avižiniai sausainiai su šokolado gabliukais ir razinomis bei saulėgrąžomis yra tikrai geruliai ir jų išeina daug. O visa paslaptis yra degintas sviestas...

Reikės:
  • 200 g sviesto (gali būti ir 180g)
  • 1 šaukštelio tirpios kavos (nebūtinai)
  • 250 g cukraus ( rudo arba balto)
  • 2 kiaušinių
  • 150 g avižinių dribsnių
  • 150 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 100 - 150 g šokolodo arba šokoladinių saldainių arba razinų, arba saulėgražų arba riešutų 

Manau, nėra vaikų, kurie atsisakytų išsikepti sausainių. Tai va, prašom, sausainiai, kuriuos išmokau kepti iš savo dukters… Nes ji labai mėgsta ką nors iškepti.
Aišku, mano receptų nenaudoja, visada savarankiškai susiranda ir iškepa tikrai labai gerus dalykus, tai aš truputį receptą, kuris buvo iš internetų ir su beprotišku kiekiu cukraus ir druskos patiuningavau pagal save. Tik, aišku, vis tiek čia cukraus kiekis beprotiškas… Tad, jeigu norite, galite jo kiekį mažint, bet, aišku, nereikia pamiršti, kad cukrus t.y didelis jo kiekis, yra gero sausainio paslaptis.
Aš esu ne kartą iškepusi sveikuoliškų sausainių, kurių paskui niekas nevalgė… Tad gal geriau mažiau tų sausainių, bet skanių???
Šie avižiniai sausainiai labai geri ir – dėmėsio – čia yra vienas triukas su sviestu, kurį reikia ištirpinti ir tada kaitinti, kol paruduoja ir pakvimpa karamele. Triukas palengvina gamybą, bet reikalauja trupučio atidumo. Tad jei jūsų vaikai keps sausainius patys, tai perspėkite dėl to sviesto… Arba tiesiog galite naudot lydytą sviestą. Tada jau nebus to karamelinio skonio, bet vis tiek bus labai geri sausainiai.

Aišku, šokoladas yra geriausias priedas, bet man tai labai skanu su saulėgrąžom ir razinom. Kai ragauju šitus sausainius, tai prisimenu savo pirmąją kelionę į Ameriką po pirmo kurso, berods, kur dirbom su Vilma Yellowstone National Park. Tai po pietų aš pasiimdavau du didelius tuos sausainius ir taip skaniai suvalgydavau, nereikia pasakot, kad iš JAV visi grįžta truputį suapvalėję… he he… Taip kad atsargiai!


Gaminame:
  1. Sviestą ištirpdome ir kaitiname puodelyje, kol tampa tamsaus gintaro spalvos ir pakvimpa karamele.
  2. Jei naudojame tirpią kavą, sumaišome ją su cukrumi ir suberiame į ištirpdytą sviestą, gerai išmaišome.
  3. Kai sviestas pravėsta, jį lengvai suplakame su kiaušiniais.
  4. Dubenyje sumaišome miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir druską. Į sausą mišinį pilame sviestą su cukrumi ir gerai išmaišome.
  5. Šokoladą susmulkiname ir beriame į tešlą kartu su razinomis ir saulėgrąžomis.
  6. Skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir šaukštu ar tarp rankų suformuojame nedidelius kamuoliukus. Sudedame juos ant skardos palikdami tarpus, nes kepdami sausainiai plėsis į šalis.
  7. Pašauname į 200 ℃ orkaitę 15-20 min.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 4,46 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Eglė parašė:

    o ar būtų galima pakeisti kiaušinį kažkuo kitu,bet,kad skonis ir tekstūra išliktų tapati?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Egle, kepiniuose kiaušinius dažnai galima pakeisti trintu bananu ar obuolių tyre. Bet šiuose sausainiuose tikrai jaustųsi ir svetimas skonis, ir tekstūra jau būtų kita…

  2. Vilė parašė:

    Labai skanūs sausainiai!

  3. Justina parašė:

    Ačiūūūū! Vakar 4 suvalgiau, šiandien – 3, o likusius atidaviau pusseserei, nes negaliu susilaikyt ir sustot, tooookie jau geri!

  4. Renata parašė:

    Sausainiai skanūs, 100 g. cukraus per akis. Na, ir kaip čia pasakius, kad daug išeina… 6 asmenų šeimai po 4 sausainius (nemažus tokius, bet vis tiek…). Ir kepimo laikas tokioj temperatūros gerokai per ilgas. Čia ne preikaištai, aš susitvarkiau, tiesiog info kitiems, kurie keps, kad nesusidegintų, jeigu orkaitė normaliai veikia :).

  5. Dovile parašė:

    Tikrai taip ! Labai sutinku,kad 100g.per akis nes bandziau su 200g cukraus,tai buvo labai saldus taciau minkstesni. Su maziau cukraus man iseina kietesni kai truputi pastovi.o kepu kokia 10-12 min nes paskui pradeda degti. Siaip tikrai neblogas receptas.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner_300x250-01-1.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.