8241
Beatos virtuvė

Mieliniai kūčiukai su kanapėmis

(4)
Reikės:
  • 500 g miltų
  • 250 ml vandens
  • 7 g sausų mielių
  • 100 g cukraus
  • Žiupsnis druskos
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 30 g aguonų
  • 30 g kanapių sėklų

Fantastiški tradiciniai mieliniai kūčiukai su aguonomis ir kanapių sėklomis, kurios labai smagiai traška valgant.

  1. Miltus sumaišome su aguonomis ir žiupsniu druskos.
  2. Šiltą vandenį sumaišome su aliejumi ir cukrumi, kol šis ištirps. Į vandenį suberiame mieles ir darkart išmaišome.
  3. Supilame šlapius ingredientus į miltus ir minkome, kol tešla taps tolygiai drėgna ir lygi. Tada į tešlą suberiame kanapes ir darkart gerai perminkome, kad tolygiai pasiskirstytų.
  4. Tešlą uždengiame maistine plėvele ar ranšluosčiu ir paliekame šiltai pakilti, kol padvigubės (apie 1,5-2 valandas).
  5. Pakilusią tešlą pjaustome nedideliais gabalėliais, juos rankomis suvyniojame į plonytes juosteles – supjaustę gausime kūčiukus.
  6. Kūčiukus dėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos palikdami bent mažus tarpelius (kepdami kūčiukai išsipūs) ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių (priklausomai nuo kūčiukų dydžio).

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,67 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Sidona parašė:

    Labai patinka Beatos laidos,stengiuosi jų nepraleisti

  2. Elita parašė:

    Ar dėjote lukštentas kanaoes, ar nelukštentas?

  3. Yrena parašė:

    Beata.Jusu receptai nuostabus.As jusu gerbėja.Bandau gaminti jūsų receptus.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.