Spausdinti

Fantastiški tradiciniai mieliniai kūčiukai su aguonomis ir kanapių sėklomis, kurios labai smagiai traška valgant.

Mieliniai kūčiukai su kanapėmis

0
komentarai
4

Reikės:

500 g miltų
250 ml vandens
7 g sausų mielių
100 g cukraus
Žiupsnis druskos
2 šaukštai aliejaus
30 g aguonų
30 g kanapių sėklų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Miltus sumaišome su aguonomis ir žiupsniu druskos.

2

Šiltą vandenį sumaišome su aliejumi ir cukrumi, kol šis ištirps. Į vandenį suberiame mieles ir darkart išmaišome.

3

Supilame šlapius ingredientus į miltus ir minkome, kol tešla taps tolygiai drėgna ir lygi. Tada į tešlą suberiame kanapes ir darkart gerai perminkome, kad tolygiai pasiskirstytų.

Reklama
41011
4

Tešlą uždengiame maistine plėvele ar ranšluosčiu ir paliekame šiltai pakilti, kol padvigubės (apie 1,5-2 valandas).

5

Pakilusią tešlą pjaustome nedideliais gabalėliais, juos rankomis suvyniojame į plonytes juosteles – supjaustę gausime kūčiukus.

6

Kūčiukus dėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos palikdami bent mažus tarpelius (kepdami kūčiukai išsipūs) ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių (priklausomai nuo kūčiukų dydžio).

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą