Grikiai yra stebuklingos kruopos, maistingos ir skanios, tikras supermaistas, tad natūralu, kad jie puikiausiai dera su įvairiais kitais mums naudingais maisto produktais. Gaminame: Perplauname grikius ir supilame į puodą. Užpilame 500 ml vandens ir užverdame. Paverdame ant lėtos ugnies apie 7–10 minučių, įberiame druskos. Nukeliame nuo ugnies, uždengiame ir dar paliekame10 minučių brinkti. Jei… Daugiau…
Gardžioms salotoms pagaminti prireiks tik saujelės ingredientų, o kartūs kiaulpienių lapai puikiai tiks prie riebios žuvies ar mėsos patiekalų. Kartumą salotose puikiai atsveria salstelėjęs pankolis… Daugiau…
Štai prieš jūsų akis – populiariausios pasaulyje – Cezario salotos. Jei dar nebandėt tokių pasigaminti namie, tebūnie jums ženklas, kad būtinai turite pabandyt. Nieko sudėtingo,… Daugiau…
Ką daryti, jei prisivirėtė per daug margučių arba jie virdami nesėkmingai skilo!?? Ramiai komandiruokite jas į nuostabiai skanią ir pavasariškai gaivią kiaušinių mišrainę! Dar klausimas,… Daugiau…
Paprastas, maistingas ir ypač gardus įdarytų bulvių receptas – puiki idėja sotiems pietums. Beje,taip įdarytos bulvės puikiausiai susipakuoja ir į priešpiečių dėžutę. Salierų lapkočius, ridikėlius,… Daugiau…
Kaip ir mūsų žiemos švenčių, švedų Kalėdų stalas neįsivaizduojamas be vieno ar kelių silkių patiekalų. Ten labai populiaru silkei į kompaniją pakviesti garstyčias ir krapus,… Daugiau…
Aš vis nepavargstu kartoti, kad mums reikėtų valgyti daugiau žuvies. Ir dar man labai svarbu, kad laidoje gamintume tokius receptus, kurių ingredientai būtų visiem lengvai… Daugiau…
Lengvos, vasariškos, spalvingos ir aromatingos – tarsi iš atostogų Tailande sugrįžusios salotos. O pagaminti jas vienas juokas, mat pagrindinis produktas – „Santa Maria“ ryžių makaronai… Daugiau…
Makaronų patiekalai yra tikri greitų vakarienių lyderiai, o gal net čempionai: jei namuose yra pakuotė makaronų, šeimai badas negresia. Karštomis vasaros dienomis, kai šilto maisto… Daugiau…
Šiose salotose vasaros herojai – agurkai – sužiba nauja šviesa! Salotos pilnos traškumo ir yra truputį saldžiarūgštės. Tarsi artimos, ragautos, nes su grietine, bet ir… Daugiau…
Vasarą, kai jau visi šašlykai ir keptos dešrelės bus pabodę, prisiminkite šį receptą. Plėšytos kiaulienos mėsainiais nesudėtingai pamaitinsite visą draugų minią, o ji gali būti… Daugiau…
Duoną supjaustome pailgais piršteliais. Patepame alyvuogių aliejumi, beriame truputį druskos ir šauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame neilgai, apie 10-15 minučių, kol duona… Daugiau…
Nuostabus būdas suvalgyti didelį kiekį žalumos. Šios salotos ypatingos tuo, kad pilnos augalinių baltymų ir mineralų iš lęšių (tikras supermaistas!), jose paslėptas termiškai neapdorotas brokolis,… Daugiau…
Man skaniausia baltoji mišrainė tokia, kurioje yra ne tik daug bulvių ir majonezo, bet ir įvairių tekstūrų bei skonių. Todėl visuomet į ją dedu ir… Daugiau…
Smagiausias būdas valgyti vištieną – kai ji yra supertraški! Ir nereikia pilno puodo riebalų – ši puikiausiai iškepa orkatėje. Amerikiečių virtuvė be traškios vištienos neįsivaizduojama,… Daugiau…
Fantastiškos ir efektingos pomidorų salotos su ožkų sūrio sniegeliu.
Vištienos salotos su gardžiu, kario prieskoniais ir mangų čatniu padabintu padažu – beveik tokios, kokias karūnavimo dieną turbūt valgė pati karalienė Elžbieta.
Šis salotų su tunu ir mocarela receptas – firminis mūsų žurnalo vadovės Lauros šeimoje. Šias salotas meistriškai pagamina Jurgis, Lauros vidurinėlis.
Nedideliame dubenėlyje sumaišome smulkiai tarkuotas česnakų skilteles su aliejumi, smulkintais bazilikų lapeliais, džiovintais raudonėliais, druska ir pipirais. Šiuo mišiniu ištriname vištos krūtinėles. Vištieną kepame iki… Daugiau…
Ar jūs irgi, kaip ir aš, silkę ir bulvę laikote senomis geromis draugėmis, kurios kartu vaikšto nuo darželio ir mokyklos laikų? Žinokite, kad rašydama šią… Daugiau…
Tai tikrai fantastiškos Karibų salotos su bananais, ananasais ir labai neįprastu, bet skaniu padažu. Šį receptą kažkada rodėme mano laidoje ir tikrai ne vieną iš… Daugiau…
Burokėlių mišrainė su pupelėmis ir slyvomis dera ir prie karpio kotletukų ir viena labai skaniai valgosi.
Jau pats laikas prisiminti per vasarą primirštus šakniavaisius. Aš pati pulsiu į burokėlius. Burokėlis, kaip ne kartą esu sakiusi, man yra daržovių daržovė. Valgyti juos… Daugiau…
Bolivinių balandų ir avokado sąjunga tokia stipri, kad sotumui užtikrinti nereikia nei mėsos, nei žuvies, bet man taip patinka rūkyta vištiena, kad nesusilaikiau jos čia… Daugiau…