Maistingas, baltymingas ir baaisai gardus vištienos dubenėlis. Siūlau pasiruošti komponentus iš anksto ir laikyti juos šaldytuve, kad prireikus savaitės eigoje galėtumėte susikonstruoti turbo greitus ir sveikus pietus ar vakarienę.
Gaminam:
Pradėkime nuo žaliojo padažo. Dubenyje sumaišome šakute trintą prinokusį avokadą su grūdėta varške, pusės citrinos sultimis, žiupsniu druskos ir smulkintomis žolelėmis. Paruoštą padažą trumpam atidedame į šoną.
Salotų eilė. Dubenyje sumaišome kubeliais supjaustytus pomidorus, agurkus, smulkiai sutarkuotą česnako skiltelę, smulkintas žoleles ir šlakelį citrinos sulčių. Pagardiname alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir salotos paruoštos.
Žiedinio kopūsto ryžius gaminame taip: stambia burokine tarka sutarkuojame visą kalafiorą ir beriame gautus trupinius į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi.Pagardiname druska ir juodaisiais pipirais ir maišydami mentele pakepame apie 8-9 minutes, kol žiedinis kopūstas truputį paskrus ir suminkštės.
Galiausiai – vištiena. Vidines vištų filė pagardiname česnakine druska. Ant jų mušame vieną kiaušinį ir išmaišome, kad visos juostelės tolygiai juo pasidengtų. Į kitą dubenį beriame migdolų miltus pagardintus trupučiu paprikų ir ciberžolių miltelių. Imame po vieną vištienos gabalėlį ir apvolioję migdolų miltuose siunčiame į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepame iš abiejų pusių po 2-3 minutes, kol lengvai apskrus ir pilnai iškeps.
Konstruojame patiekalą dubenėliuose ar priešpiečių dėžutėse, priglaudžiame dar saujelę gražgarsčių ir megaujamės!
Labai skaniai ir maistingai gavosi!
Sveiki 🙂 skamba labai skaniai ir patinka ideja pasiruosti viska is anksto. Tik idomu, kiek laiko saldytuve galetu stoveti toks padazas? dekoju 🙂