Spausdinti

Grupės „The Roop“ vokalistas Vaidotas Valiukevičius ir jo mama Ina Valiukeviečienė mano laidoje pagamino neįtikėtinai skanią žaliųjų grikių varškę – man šis receptas buvo tikras atradimas, būtinai išbandykite ir jūs, pamatysite – susižavės ne vien tik veganai.

 

Žaliųjų grikių „varškė” su vaisiais ir riešutais

1
komentarai
1
Porcijos
4 asm.

Reikės:

200 g sausų žaliųjų grikių
Saujos kokosų drožlių
Druskos
Šaukštelio malto cinamono
Saujos razinų arba datulių
1–2 šaukštelių šviežio imbiero šaknies
150–200 ml augalinio pieno
Apelsinų
Obuolių
Bananų
Kepintų lazdynų, graikinių riešutų, moliūgų sėklų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Žaliuosius grikius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pilnai išbrinkti pernakt arba bent jau kelias valandas. Perteklinį nesusigėrusį vandenį nupilame ir grikius perplauname švariu vandeniu.

2

Išbrinkintus grikius beriame į gilesnį dubenį arba, jei turime, į kokteilinės indą. Ant jų pilame šlakelį augalinio pieno (pradžioje ne visą – vėliau galėsime įpilti daugiau, paskystinti „varškę”), beriame kokosų drožles, datules arba razinas, imbiero šaknį, žiupsnį druskos ir malto cinamono. Rankiniu trintuvu arba kokteiline sutriname „varškę” iki košelės konsistencijos. Paragaujame, jei norisi – paskystiname dar trupučiu augalinio pieno.

3

Grikių „varškę” dėliojame į dubenėlius ir gardiname supjaustytais vaisiais ir kepintais riešutais bei sėklomis. Skanu ant viršaus pabarstyti cinamonu.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Kaip miela, kad sūnus ir mama atėjo į laidą kartu. Vaidas rodo puikų pavyzdį ir mama šaunuolė. Mačiau laidą, tikrai labai patiko.
    Reiks pabandyt pasigamint žaliųjų grikių varškės.

Rašyti komentarą