8241
Beatos virtuvė

Silkės tortas

(3)
Reikės:
  • 600 g silkių filė
  • 5 virtų bulvių
  • 500 g virtų burokėlių
  • 2 obuolių
  • 9 mažų marinuotų agurkų
  • 1 svogūno
  • 40 g džiovintų grybų
  • Saujos šviežių čiobrelių
  • 500 g majonezo
  • 3–4 šaukštų kaparėlių
  • Saujos krapų
  • Aliejaus
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • 1 kietai virto kiaušinio

Mano meilė silkei yra plati kaip žvaigždynai… Hahaha, kaip sako – iš dainos žodžių neišmesi, bet gal savo pridėt gali??? Juokas juokais, bet čia, prieš jūsų akis, stovi pats geriausias šių metų kulinarinis atradimas silkės patiekalų kategorijoje. Didingas, neatsivalgomas ir visiems kojas pakertantis silkės tortas.  Žinau, kad visi jo ragavę jau trina rankomis sulaukę šio reepto, tai prašom, mielieji, imkit jį ir gaminkit!

Burokėlius, virtas bulves, silkės filė ir obuolius supjaustome nedideliais kubeliais ir visus laikome skirtinguose dubenėliuose. Svarbu, kad jie būtų gana smulkūs (kraštinės ilgis 7-10 mm), nes tai nulems mūsų torto stabilumą. Dar smulkiau supjaustome agurkėlius.

Verdančiu vandeniu užpilame džiovintus grybus ir paliekame brinkti apie 15 minučių.

Gaminame baravykų majonezą. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepame smulkintą svogūną kol jis suminkštės ir taps auksinės spalvos. Nusunkiame grybus (vandenį, kuriame mirko, išsaugome), pasmulkiname juos peiliu ir suberiame į keptuvę apkepti kartu sus svogūnais. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir pakepame apie 3 minutes.  Į keptuvę šliūkštelime beveik visą (apie 150 ml) baravykų vandenį ir paliekame kelias minutes paburbuliuoti ir pagaruoti – to reikia, kad mūsų grybų majonezas būtų kuo intensyvesnio skonio ir ne pernelyg skystos tekstūros. Dar į grybus galima įmesti kelias šakeles čiobrelio – bus dar daugiau miško skonio.

Į elektrinio trintuvo indą sudedame pusę nurodyto kiekio majonezo ir visą keptuvės turinį bei krapus. Sutriname, kol viskas labai gerai susmulkės ir susijungs į vientisą masę. Ją sumaišome su likusiu majonezu.

Imamės statyti tortą. Naudojame atsegamos torto formos šonus (22-24 cm skersmens) arba konditerinį žiedą, jį dedame ant lėkštės, kurioje ir serviruosime.

Supjaustytas bulves sumaišome su dviem trečdaliais viso majonezo. Pusę bulvių masės dedame į lėkštę ir paskirstome, kad gautųsi tolygus torto pagrindas.  Ant bulvių paskirstome pusę kiekio supjaustytos silkės, saujelę kaparėlių ir marinuotų agurkų bei pusę smulkintų burokėlių. Viską paspaudžiame, paslegiame ranka, kad gražiai sugultų.

Ant burokėlių tepame šaukštą kitą majonezo ir dedame likusį bulvių masės sluoksnį – jį vėl tolygiai išskirstome. Tada ir vėl silkė-agurkėliai- pusė kiekio smulkintų obuolių ir, galiausisi, burokėliai sumaišyti su paskutiniu majonezu (jei jo liko). Pabaigoje viską finalizuojame likusiais agurkėliais bei obuoliais. Paspaudžiame, kad paviršius būtų lygus, o tortas – tvirtas. Dedame į šaldytuvą sutvirtėti ir susigulėti pernakt.

Prieš pat valgydami, šį nuostabų statinį išlaisviname iš torto formos. Silkės tortą puošiame smulkiai tarkuotu kietai virtu kiaušiniu.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 2,13 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Dalija parašė:

    Labai gundančiai atrodo . Būtinai pabandysiu…

  2. Gintarė parašė:

    Būtinai išbandysiu per Kalėdas, atrodo super skaniai! O kokį Jūs naudojat majonezą?

  3. Monika parašė:

    Labai skanus, net šeimyna gyrė. O jiem labai sunku įtikti. Pabandymui dariau visko per puse ir į stiklinį indą. Ačiū už recepta. ❤️

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.