Vasarą, kai jau visi šašlykai ir keptos dešrelės bus pabodę, prisiminkite šį receptą. Plėšytos kiaulienos mėsainiais nesudėtingai pamaitinsite visą draugų minią, o ji gali būti ir 15, ir 20 žmonių… Visi liks sužavėti ir, aišku, pavalgydinti. Kiaulienos mentę ištriname prieskoniais ir paliekame marinuotis šaltai per naktį ar net parą. Nieko nenutiks jei dėsite kepti ir… Daugiau…
Negirdėtas ir nematytas dalykas – baladėlių pyragas! Nerealaus skanumo kepinys, su kalnu daržovių, grikių kruopų ir viso kito gėrio. Nuostabus patiekalas tradicinių balandėlių mylėtojams. O… Daugiau…
Sprandinė – labai gera mėsa. Joje užtektinai riebaliuko, tad iškepusi bus minkšta ir sultinga. Šis receptas labai paprastas, nes nereikia nei rišti, nei pančioti. Sprandinę… Daugiau…
JAV lėtas mėsos kepimas, sakyčiau, daugeliui yra net ne pomėgis, o religija. Populiariausiose berbekiu (BBQ) užeigose tenka ilgai stovėti eilėje, paskui dar ilgiau palaimingai laižytis… Daugiau…
Pasigaminame tešlą: 1. Miltus išmaišome su druska ir trupučiu cukraus. Į juos įpilame paplaktą kiaušinį su vandeniu. Išminkome elastingą tešlą – ją reikia paminkyti apie… Daugiau…
Karamelizuota šoninė ir gaivios kopūstų salotos. Tobulas derinys grilio vakarėliui, kuris pavyks be didelių pastangų.
Šią naminę traškią tešlą greitai pagaminti gali net virtuvės naujokas, o jos panaudojimas beribis! Siūlau pabandyti su šia tešla pasigaminti kibinų, išsikepti pyragą ir sausainių…. Daugiau…
Sultinga, minkšta ir gardi kiaulienos šoninė yra rimtas konkurentas visų pamėgtiems šonkauliukams, todėl neabejodami ją marinuokite „Santa Maria“ specialiai šonkauliams sukurtu marinatu „Rub for Ribs“…. Daugiau…
Pirmą kartą ragavau jų Meksikoje. Yra taip – ant iešmo kepa riebi kiauliena, nuo jos vis plonai nupjaunamas gabalėlis ir dedamas ant mažos tortilijos. Aišku,… Daugiau…
JAV lėtas mėsos kepimas, sakyčiau, daugeliui yra net ne pomėgis, o religija. Populiariausiose barbekiu (BBQ) užeigose tenka ilgai stovėti eilėje, paskui dar ilgiau palaimingai laižytis… Daugiau…
Galiu atostogauti negamindama maisto, bet kartais taip užsinoriu pati pagaminti vakarienę šeimai… Šis patiekalas iš vienų mūsų šeimos atostogų, kai vaisių buvo apsčiai. Man labai… Daugiau…
Rimtai lengva vakarienė italijos ritmu, palepinti save ir artimuosius. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C ir paruošiame daržoves, nes jos keps ilgiausiai. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Kiekvieną… Daugiau…
Šiupinys yra tradicinis Užgavėnių patiekalas iš Žemaitijos. Seniau vietoj kiaulienos šoninės dėdavo kiaulės kojeles, riebią mėsą nuo kiaulės galvos ir būtinai kiaulės uodegas į šiupinį… Daugiau…
Mano tėtis Jonas jaunystėje su draugais išbandė daugybę šašlykų receptų: su actu, vien tik su prieskoniais, majoneze ir kitaip raugtų. Ir vis dėlto jis sako,… Daugiau…
Ne vienas mano draugas jau apsilankė Gruzijoje, net ir mano Bronė prieš kelis metus buvo trumpam nuskridusi į Adžarijos regione esantį miestą Batumį ir savo… Daugiau…
Prieš maldami mėsą ją pirmiausia labai gerai atšaldome. Geriausia, jei nedideliais kubeliais supjaustytą mėsą apie valandą palaikysite šaldymo kameroje. Taip pat į šaldiklį galima įdėti… Daugiau…
Tai kas gi buvo tas madingas dalykas, kuris ėmė ir nuvilnijo per pasaulį kaip didžiulė banga, prasidėjusi bent prieš dešimt metų ir sėkmingai atbangavusi iki… Daugiau…
Čia susitinka viskas, ką nesunkiai rasite bet kurioje parduotuvėje ar turguje. Žinoma, šis patiekalas užtikrintai atstovauja Lietuvai. Kopūstas yra nuostabi daržovė, kurią nebrangiai nusipirkę ir… Daugiau…
Prašmatnaus skonio kepsnys – tikrai šventinis.
1. Sprandinę supjaustome gabalais ir sudedame į indą. Dosniai pagardiname kiaulieną pipirais ir džiovintais bazilikais. Užpilame aliejaus, baziliko acto, druskos ir viską išmaišome. 2. Kiaulieną… Daugiau…
Man asmeniškai vaisiai ir mėsa yra visai neprastas derinys, kiauliena mūsuose labiausiai vartojama ir derinama su obuoliu, bet va ananasas ir saldumo daugiau turi, yra… Daugiau…
1. Šonkaulius supjaustome. 2. Pasiruošiame marinatą šonkauliams: dubenėlyje sumaišome sezamų aliejų, sojos padažą, medų, pomidorų pastą, žiupsnelį uoginės paprikos. Įtarkuojame česnaką ir imbiero šaknį ir… Daugiau…
Gaminimo eiga: Juostelėmis supjaustome dviejų rūšių mėsą. Ją pasūdome ir apvoliojame miltuose. Pakepiname gerai įkaitintame puode su aliejumi. Apkepintą mėsą išimame į atskirą dubenėlį. Tame… Daugiau…