8241
Beatos virtuvė

Lazanija su bulvėmis

(0)
Reikės:
  • 600 g mėsos
  • Alyvuogių aliejaus
  • 2 saliero stiebų
  • 2 morkų
  • 1 svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • 400 ml sultinio
  • 400 ml konservuotų pomidorų
  • 50 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 kg virtų bulvių
  • Bešamelio padažui:
  • 40 g sviesto
  • 40 g miltų
  • 500 ml pieno
  • Šviežiai tarkuoto muskato riešuto
  • Druskos
  • 100 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio

Na dabar tai visi itališkos virtuvės ekspertai ir prisiekę mylėtojai prisėskit, pasiimkit stiklinę vandens ir laikykitės, kad tik iš batų neiškristumėte. Savo laidoje kepiau tokią lazaniją (man ji net skanesnė, nei tradicinė – tik nemėtykit akmenimis), kuri sluoksniuota ne su pastos lakštais, o su mano labai mylimomis virtomis bulvėmis.

Keptuvėje ar storadugniame troškintuve gerai įkaitiname šlakelį aliejaus. Jame dalimis apkepame mėsą, kol gražiai apskrus.

Kol mėsa kepa, smulkiai suspjauastome morkas, salierus ir svogūną ir česnakų skilteles. Visas daržoves siunčiame į puodą kartu su mėsa ir toliau kepame, kol daržovės ims minkštėti. Viską pagardiname džiovintais raudonėliais, druska ir pipirais. Kad mėsa greičiau išsitroškintų, aš mėgstu ją troškinti ne su pomidorais, o užpylusi sultiniu. Pabandykite ir jūs – pamatysite, tikrai sutaupys laiko. Taigi užpilame mėsą ir daržoves sultiniu ir uždengę dangčiu paliekame troškintis kokias 15 minučių.

Kol mėsa su daržovėmis troškinasi, paruošiame bešamelio padažą. Prikaistuvyje išlydome sviestą. Į jį suberiame miltus ir maišydami apkepiname, kol įgaus dailią auksinę splavą ir malonų aromatą, apie vieną minutę. Palengva, plona srovele supilame pieną ir vis maišome, kad nesusidarytų gumulėliai. Supylę visą pieną pakaitiname (nepamiršdami maišyti), kol padažas sutirštės iki geriamo jogurto konsistencijos. Suberiame smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, pagardiname druska, tarkuotu muskatu.

Jei liko perteklinio skysčio (sultinio) puode, kuriame troškinasi mėsa su daržovėmis – paliekame atidengtą dangtį ir leidžiame jam nugaruoti, sutirštėti. Tada supilame konservuotus pomidorus ir jau labai ilgai ir nebetroškiname – tik 5 minutes, kad skoniai susijungtų.

Dabar esminis etapas, kuris padės sutaupyti dar gabaliuką laiko ir galutinai iš proto išvarys visus itališkos virtuvės sergėtojus. Tik noriu pasakyti – šį triuką man papasakojo tikrų tikriausias italas – šefas ir mano mielas draugas Gian Luca Demarco! Bešamelį supilame į mėsos troškinį (beveik visą – išsaugome apie pusę stiklinės pačiai pabaigai) ir viską kartu išmaišome.

Viskas – formuojame lazaniją. Virtas bulves nulupame ir supjaustome 5-7 mm storio riekelėmis. Tiesa, virdami bulves turėkite omenyje, kad jų nereikia pervirti – tegu liekia vos vos tvirtumo, kad pjaustant nebyrėtų.

Porą kupinų šaukštų padažo dedame į kepimo formos dugną, jį paskirstome. Ant viršaus dėliojame bulvių riekeles ir jas užpilame padažu. Toliau sluoksniuojame vieną po kito, kol sunaudosime visas bulves ir sunaudosime visą padažą. Pačioje pabaigoje ant viršaus paskirstome atidėtą bešamelį ir pabarstome kietuoju sūriu.

Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 2,67 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.