8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 350 g visų grūdo dalių ruginių miltų „Malsena“
  • 1 šaukšto kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 85 g sviesto
  • 290 ml kefyro
  • 2–3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

Greitai paruošiamos ruginės bandelės

(2)

Ruginiai miltai mums, lietuviams, įaugę į kraują – kad ir kaip mėgtume kvietinius gaminius, vos atpažinę rugių skonį pasijuntame lyg iš tolimų kraštų grįžę namo. Neabejoju, kad tarp mūsų yra naminės duonos kepimo entuziastų, visgi didžioji dauguma žmonių duonos gamybą namie įsivaizduoja kaip ilgą ir gana sudėtingą procesą. Taip gimė idėja pasiūlyti greitai paruošiamų bandelių… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...

Challah arba baltos duonos pynė

(6)

Challah yra tradicinė žydų pinta balta duona. Ji įvairiose virtuvėje turi skirtingus pavadinimus, bet jos esmė viena – tai minkšta, puri, mielinė balta duona, o… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 2.00 iš 5)
Loading...

Speltų miltų duona su linų sėmėnimis, saulėgrąžomis ir kmynais

(5)

Jei jau imiesi kepti naminę duoną, tai žinoma, jos turi pakakti visiems, todėl rinkitės tinkamo dydžio kepimo formą. Namuose šviežiai iškeptos duonos laukia ir valgo… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Juodos duonos sumuštinis su brie sūriu bei smidrais

(4)

Nieko nepasakysi, pavasarį norisi visai kitokių sumuštinių – pavyzdžiui, su smidrais. Ir su juoda tikra duona, sviestu plonai aptepta. O dar, jei rastumėt šaldytuve brie… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Morkų ir rozmarinų angliškos bandelės – scones

(15)

Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į miltus. Rankomis įmasažuokite sviestą į miltus, kol tekstūra bus panaši į šlapią… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...

Sumuštinis su avokadu ir keptu varškės sūriu

(3)

Vadinu šį sumuštinį rimtuoliu, mat labai sotus, tačiau ir gaivus nuo garstyčių. Visiems aktyviems ir labai alkaniems!

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...

Ruginė duona su medumi

(59)
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...

Gruziniškas chačapuris lietuviškai

(60)

Chačapurį vaikystėje kepdavo mano mama. Lyg pro miglą prisimenų išsipūtusį blyną orkaitėje. Rodos, iš varškės… Išvyka į Batumį Gruzijoje atgaivino tuos prisiminimus, o visuose be… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 4.33 iš 5)
Loading...

Beatos virtuvė. Beatos duona

(14)
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 3.20 iš 5)
Loading...

Turtinga kvietinė duona

(11)

Kaip iškepti šią duoną žiūrėkite video žemiau.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Beatos bananų duona

Indrės bananų duona

(148)

  Sviestą ištirpinam, bananus sumaigom su šakute. Kiaušinius su šakute sumaišom su cukrum, sumaišom su lydytu sviestu, supilam viską į bananų makalonę. Miltus persijojam su… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (37 balsai, vidurkis: 4.46 iš 5)
Loading...


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.