8241
Beatos virtuvė

Sviestinė mielinė pynė

(1)

Sviestinė mielinė pynė tinka ir Velykų pusryčių stalui, ir savaitgaliui. Brioche tešla yra skalsesnė, glotnesnė, nes joje daugiau sviesto. Bet jau gardumas...

Reikės:
  • 300 g miltų
  • 7 g (vieno pakelio) sausų mielių „Dr. Oetker“
  • 60 ml šalto vandens
  • 4 didelių kiaušinių (tiesiai iš šaldytuvo)
  • 30 g cukraus
  • pusės šaukštelio druskos
  • 200 g sviesto
  • 1 kiaušinio, išplakto su šlakeliu vandens
  • migdolų riekelių, aguonų, sėklų arba kitų norimų pabarstukų

Velykinių pusryčių malonumas – su šeima pasivaržyti, kieno margutis tvirtesnis, o tada jį skaniai suvalgyti su minkštutėle mieline pyne.

Šioji yra iš vadinamosios brijošių (brioche) tešlos su gausybe gardaus sviesto. Ją išpurenti padės vos vienas pakelis sausų „Dr. Oetker“ mielių. Dėl jų visada galite būti ramūs ir užtikrinti – „Dr. Oetker“ sausos mielės niekada nenuvils, tešla su jomis iškils nuostabiai.

Šios pynės tešlą pasiruoškite iš vakaro, kildinkite pernakt šaldytuve. Velykų rytą ją reikės tik supinti, dar kartą pakildinti ir šviežutėlį kepinį patiekti ant stalo.

Gaminame:

  1. 180 g miltų, „Dr. Oetker“ mieles, vandenį ir kiaušinius gerai išmaišome šluotele arba plakikliu, kol masė taps vientisa. Uždengiame ir paliekame kambario temperatūroje 45 min.
  2. Ištraukiame iš šaldytuvo sviestą ir supjaustome jį į 12–14 gabaliukų. Kol mielių ir kiaušinių masė lengvai kils, sviestas suminkštės, bet vis dar bus vėsesnis nei kambario temperatūros.
  3. Po 45 min. į tešlą suberiame likusius miltus, cukrų ir druską. Minkome rankomis ar maišytuvu (su tešlai skirtu antgaliu) apie 10 min., kol tešla nebelips prie dubens kraštų.
  4. Po gabaliuką į tešlą įminkome sviestą. Tik gerai įmaišę vieną, dedame kitą gabaliuką. Procesas užtruks apie 10 min.
  5. Vėl uždengiame tešlą ir paliekame kilti dar valandą. Kai pakyla, kelis kartus palankstome ir paminkome ant miltais lengvai pabarstyto stalviršio (neišsigąskite, tešla bus lipni). Dedame į švarų aliejumi pateptą dubenį ir paliekame šaldytuve mažiausiai 4 val., ilgiausiai – 16 val.
  6. Atvėsusią ir sutvirtėjusią tešlą padalijame į tiek dalių, iš kelių pinsime pynę. Rankomis iškočiojame lygias dalis ir supiname pynę. Galime sujungti jos galus ir iškepti apskritą, galima palikti kaip kasą. Pynę dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir leidžiame jai pakilti dar valandą.
  7. Pakilusią patepame kiaušinio plakiniu, pabarstome migdolais ar kitais pasirinktais pabarstukais ir kepame 190 oC orkaitėje apie 40 min. Po 20 minučių patikriname: jei labai sparčiai ruduoja, pridengiame folija.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 4,67 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Adomas parašė:

    Labai skanuz šis receptas

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner_300x250-01-2.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.