8241
Beatos virtuvė

Riešutų duona

(6)

Soti, turtinga ir itin maistinga riešutų duona, patiksianti visiems sveikuoliams.

Reikės:
  • 150 g saulėgrąžų ir moliūgų sėklų
  • 100 g linų sėmenų
  • 50 g lazdynų riešutų
  • 150 g avižinių dribsnių
  • 2 šaukštų ispaninio šalavijo sėklų
  • 4 šaukštų gysločio luobelių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukšto medaus
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 350 ml vandens

Riešutų duona! Maistinga, turtinga, soti. Patiks visiems sveikuoliams, nes daug ląstelienos ir be glitimo. Puikiai riekiasi tvirtom riekėm, tiks ir gardžiam sumuštiniui ir duonos traškučiams.

Eiga:

    1. Šiltame vandenyje ištirpiname medų, ten pat beriame druską ir supilame aliejų, viską išmaišome.
    2. Kitame inde sumaišome avižinius dribsnius, saulėgrąžas ir moliūgų sėklas, riešutus ir linų sėmenis, ispaninių šalavijų sėklas (chia) ir gysločių luobeles. Sausus ingredientus užpilame vandeniu su medumi, druska bei aliejumi, gerai išmaišome ir paliekame apie 10-15 minučių išbrinkti.
    3. Kepimo formelę išklojame kepimo popieriumi ir ten sudedame duonos tešlą, šlapia ranka išlyginame kepaliuko paviršių. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintojeorkaitėje. Po 20 minučių išimame kepaliuką iš formelės (jis jau bus sutvirtėjęs), perdedame ant skardos ir siunčiame vėl į orkaitę dar 40 minučių. Prieš prapjaudami leidžiame atvėsti bent 20 minučių.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,83 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Rita parašė:

    Sveiki, o kiek vandens ir aliejaus? Recepte kiekiai lyg ir nepaminėti

  2. Jurate parašė:

    O kiek vandens ir kiek aliejaus recepte neparašyta…

  3. Jolanta parašė:

    Laba diena o kiek vandens ir kiek aliejaus recepte neparašyta

  4. Jolanta parašė:

    Aha

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.