Spausdinti

Riešutų duona! Maistinga, turtinga, soti. Patiks visiems sveikuoliams, nes daug ląstelienos ir be glitimo. Puikiai riekiasi tvirtom riekėm, tiks ir gardžiam sumuštiniui ir duonos traškučiams.

Riešutų duona

0
komentarai
12

Reikės:

150 g saulėgrąžų ir moliūgų sėklų
100 g linų sėmenų
50 g lazdynų riešutų
150 g avižinių dribsnių
2 šaukštų ispaninio šalavijo sėklų
4 šaukštų gysločio luobelių
1 šaukštelio druskos
1 šaukšto medaus
3 šaukštų aliejaus
350 ml vandens
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Šiltame vandenyje ištirpiname medų, ten pat beriame druską ir supilame aliejų, viską išmaišome.

2

Kitame inde sumaišome avižinius dribsnius, saulėgrąžas ir moliūgų sėklas, riešutus ir linų sėmenis, ispaninių šalavijų sėklas (chia) ir gysločių luobeles. Sausus ingredientus užpilame vandeniu su medumi, druska bei aliejumi, gerai išmaišome ir paliekame apie 10-15 minučių išbrinkti.

3

Kepimo formelę išklojame kepimo popieriumi ir ten sudedame duonos tešlą, šlapia ranka išlyginame kepaliuko paviršių. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintojeorkaitėje. Po 20 minučių išimame kepaliuką iš formelės (jis jau bus sutvirtėjęs), perdedame ant skardos ir siunčiame vėl į orkaitę dar 40 minučių. Prieš prapjaudami leidžiame atvėsti bent 20 minučių.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Visada pirkdavau beatos duona su seklom, nes ji man skaniausia, bet pabandziau sita recepta ir turiu nauja favorite, apsivalgymas. Turbut galeciau visa kepaliuka suvalgyt per karta

Rašyti komentarą