Spausdinti

Ši žydiška duona ne tik įspūdingai atrodo, bet ir yra nepaprastai skani. Švelniai saldi, minkšta ir puri, nesunkiai užkariaus visos šeimos simpatijas bei taps jūsų velykinio stalo puošmena.

 

 

 

 

 

 

 

Challah arba duonos pynė

0
komentarai
0
Porcijos
10 asm.

Reikės:

420 g miltų
50 g cukraus
6-9 g sausų/ 18g šviežių mielių
26 g sviesto
1 didelis kiaušinis
2 kiaušinių trynių
55 g pieno
105 g vandens
Sezamo ar aguonų sėklų pabarstyti
Vieno kiaušinio trynio patepti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Dubenyje lėtai sumaišykite visus ingredientus (išskyrus sėklas ir kiaušinio plakinį), vėliau nustatykite duonos minkymo aparatą vidutiniu greičiu ir palikite dešimčiai minučių.

2

Rankomis minkykite iki vientisos tekstūros apie 10 min.

3

Sukrėskite tešlą į aliejumi išteptą indą, lengvai ją pavoliokite, kad paviršius pasidengtų riebalais ir nedžiūtų. Apdenkite švariu virtuviniu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite kilti kambario temperatūroje. Maždaug po valandos išimkite minkinį, be gailesčio trenkite į stalviršį, tuomet performuokite kamuoliuką ir palikite dar valandai atsigauti nuo patirto šoko.

4

Tešlai padvigubėjus padalinkite ją į tris lygias dalis, apie 250g kiekviena. Dar kartą palikite pailsėti 20 minučių tam, kad išsiskirtų glitimas. Suformuokite pailgas gijas, jų viršūnes suspauskite į vieną ir supinkite kasą. Baigę, užlenkite galusĮ atidėtą kiaušinio trynį šliūkštelėkite truputį vandens ir puse plakinio patepkite pynę. Švelniai pridenkite ir palikite 1 val. tešlai iškilti.

5

Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.

6

Kai pynė pakyla ištepkite likusiu kiaušinio plakiniu ir pabarstykite sėklomis. Skardą šaukite į vidurinę orkaitės lentyną ir kepkite 45 minutes, kol duonos kepalas įgaus auksinės spalvos įdegį.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą