8241
Beatos virtuvė

Duonos lazdelės su bazilikais ir džiovintais pomidorais

(0)
Reikės:
  • 240 g kvietinių miltų
  • 160 ml šilto vandens
  • 1 šaukštelio medaus
  • 1 šaukštelio sausų mielių
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1–2 šaukštelių druskos
  • 2–3 šaukštelių SANTA MARIA prieskonių mišinio „Tomato and Herbs“

Triaukšti duonos lazdeles yra tikras smagumas: visi žinome, kad sustoti suvalgius vieną ar dvi yra sunku, net neįmanoma! Ši traški valgoma dovana paruošta su naujuoju SANTA MARIA prieskonių mišiniu malūnėlyje „Tomato and Herbs“. Čia rasite bazilikų, petražolių, raudonėlių ir saulės nubučiuotų džiovintų pomidorų, taip pat truputėlį česnako ir aitriųjų paprikų.

SANTA MARIA prieskonių mišinį „Tomato and Herbs“ dovanokite tiems, kurie dievina Viduržemio jūros virtuvę, dažnai ruošia makaronų patiekalus, salotas ar vištieną. Šviežiai sumalkite šių prieskonių ir berkite ant kepto kiaušinio ar karšto sumuštinio, gardinkite grikių košę, keptas daržoves, varškę ar trintą sriubą.

  1. Šiltame vandenyje ištirpiname medų ir suberiame mieles, palaukiame, kol šios suputos. Tada beriame miltus, prieskonius, pilame aliejų, beriame druską ir užmaišome elastingą tešlą. Minkome, kol tešla nebelips prie rankų. Aliejumi ištepame erdvų dubenį, į jį dedame tešlą ir uždengę paliekame pastovėti šiltoje vietoje apie 1,5–2 val., kol padvigubė
  2. Įkaitiname orkaitę iki 180 ℃. Kepimo popieriumi išklojame dvi skardas. Pakilusią tešlą išimame ant darbastalio, ranka ją suplojame, palyginame paviršių ir supjaustome plonytėmis juostelėmis. Kiekvieną jų dar pakočiojame, patriname rankomis į darbastalį, kad susivytų kuo plonesnė juostelė. Jei labai limpa, rankas pasitepame aliejumi.
  3. Suvytas plonas juosteles perkeliame ant skardos, tarp jų palikdami 2 cm tarpus, nes kepdamos išsipūs. Skardą pridengiame maistine plėvele ar švariu rankšluosčiu ir paliekame 15 min. šiltoje vietoje pakilti. Prieš siųsdami į orkaitę pabarstome SANTA MARIA prieskonių mišiniu „Tomato and Herbs“ ir kepame 20–25 min., vis patikrindami, kad pernelyg neapskrustų.

Kokybiški, švieži ir aromatingi prieskoniai gali tapti puikia dovana, kuri ir po švenčių virtuvėje ilgai primins apie dovanotoją.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 3,80 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.