Spausdinti

Triaukšti duonos lazdeles yra tikras smagumas: visi žinome, kad sustoti suvalgius vieną ar dvi yra sunku, net neįmanoma! Ši traški valgoma dovana paruošta su naujuoju SANTA MARIA prieskonių mišiniu malūnėlyje „Tomato and Herbs“. Čia rasite bazilikų, petražolių, raudonėlių ir saulės nubučiuotų džiovintų pomidorų, taip pat truputėlį česnako ir aitriųjų paprikų.

SANTA MARIA prieskonių mišinį „Tomato and Herbs“ dovanokite tiems, kurie dievina Viduržemio jūros virtuvę, dažnai ruošia makaronų patiekalus, salotas ar vištieną. Šviežiai sumalkite šių prieskonių ir berkite ant kepto kiaušinio ar karšto sumuštinio, gardinkite grikių košę, keptas daržoves, varškę ar trintą sriubą.

Duonos lazdelės su bazilikais ir džiovintais pomidorais

0
komentarai
0

Reikės:

240 g kvietinių miltų
160 ml šilto vandens
1 šaukštelio medaus
1 šaukštelio sausų mielių
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1–2 šaukštelių druskos
2–3 šaukštelių SANTA MARIA prieskonių mišinio „Tomato and Herbs“
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Šiltame vandenyje ištirpiname medų ir suberiame mieles, palaukiame, kol šios suputos. Tada beriame miltus, prieskonius, pilame aliejų, beriame druską ir užmaišome elastingą tešlą. Minkome, kol tešla nebelips prie rankų. Aliejumi ištepame erdvų dubenį, į jį dedame tešlą ir uždengę paliekame pastovėti šiltoje vietoje apie 1,5–2 val., kol padvigubės.

2

Įkaitiname orkaitę iki 180 ℃. Kepimo popieriumi išklojame dvi skardas. Pakilusią tešlą išimame ant darbastalio, ranka ją suplojame, palyginame paviršių ir supjaustome plonytėmis juostelėmis. Kiekvieną jų dar pakočiojame, patriname rankomis į darbastalį, kad susivytų kuo plonesnė juostelė. Jei labai limpa, rankas pasitepame aliejumi.

3

Suvytas plonas juosteles perkeliame ant skardos, tarp jų palikdami 2 cm tarpus, nes kepdamos išsipūs. Skardą pridengiame maistine plėvele ar švariu rankšluosčiu ir paliekame 15 min. šiltoje vietoje pakilti. Prieš siųsdami į orkaitę pabarstome SANTA MARIA prieskonių mišiniu „Tomato and Herbs“ ir kepame 20–25 min., vis patikrindami, kad pernelyg neapskrustų.

Ingredientai
Patarimas

Kokybiški, švieži ir aromatingi prieskoniai gali tapti puikia dovana, kuri ir po švenčių virtuvėje ilgai primins apie dovanotoją.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą