Obuolių pyragai. Jų nebūna per daug. Aš labai didžiuojuos savim ir Hariuku, kad sugebėjau šį iškepti kartu su juo. Tad jei neturite po ranka visur zujančio kūdikio, tai jums išvis šis kepimas bus niekų darbas. Tiesą sakant, visi pyragai, kuriuos dabar kepu yra labai greiti, o šiam pyragui naudojau praktiškai majonezo techniką, kai pradžioje kiaušiniai… Daugiau…
Su šiuo tortu susipažinau Izabelės draugės Kristin gimtadienyje. Jos mama Jane – Estijos ambasadoriaus Lietuvoje žmona. Ji visada tokį tortą ruošia vaikų gimtadieniams ir sako,… Daugiau…
Idėja šiam tortui kilo atsitiktinai, kai mano akys netyčia užkliuvo už kelių prinokusių mangų, tvarkingai gulinčių ant virtuvinės spintelės. Tada prisiminiau vasarą ir Tailandą, o… Daugiau…
Šios tešlos receptas atkeliavo dar iš tarpukario Lietuvos – jei turite knygą „Didžioji virėja“, pavartykite, tikrai rasite panašų receptą. Tokius sausainius kepdavo ir mūsų močiutės,… Daugiau…
Nustebote? Nesistebėkite – majonezą tobulam šokoladiniam biskvitui pagaminti siūlo naudoti ne vienas garsus prancūzų konditeris. Juk majonezas – tai kiaušiniai ir aliejus, dar šlakelis acto… Daugiau…
Purus, drėgnas, labai kvapus, norisi suvalgyti tris gabalus iškart – kas? Obuolių pyragas su anyžiais ir avižiniais miltais. Patiks jis ir sveikuoliams, ir mėgstantiesiems pasmaližiauti…. Daugiau…
Kai prasideda uogų pikas, tik ir noris jų atsivalgyti, kimšti pilnus žandus. O dar vienas variantas kaip gardžiausiomis uogomis pasidžiaugti, tai pasigaminti šį labai tradicinį… Daugiau…
O buvo taip: vos pasidalijome idėjomis su Ievute, koks galėtų ir turėtų būti tobulas graikiško jogurto ir mėlynių pyragas, ir ji, tikra virtuvės meistrė, ėmė… Daugiau…
Nuostabus, vasara alsuojantis tortas – tikra braškės karalienės scena. Neišsigąskite ilgo ingredientų bei gaminimo sąrašo, nes tikrai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti. Svarbiausia suprasti,… Daugiau…
Kas sugalvojo, kad tortas būtinai turi stovėti? Vasarą visi nori pagulinėti, aš taip pat neįsivaizduoju vasaros be gero pagulėjimo ant žemės – ant smėlio, žolės,… Daugiau…
Ledai su aliejumi gal ir skamba keistai, bet užteks vieną kartą paragauti, kad įsitikintumėte, kaip puikiai glotnūs vaniliniai ledai dera su sodriu, tamsiai žaliu moliūgų… Daugiau…
Didžiosios žiemos šventės jau čia pat, per jas malonu prisiminti tradicinius kepinius ir išbandyti kažką naujo. Aš šįkart jums siūlau išsikepti tradicinį kalėdinį anglišką vaisių… Daugiau…
Labai šokoladinis, tamsus, sodraus skonio ir tekstūros pyragas. Burokėliai šokoladinį skonį ir jo saldumą dar padidina, nuo jų sulčių pyragas tampa drėgnas ir minkštas. Pabandykite,… Daugiau…
Gražuolis rudens spalvų apkepas. Jį laisvai galite vadinti pyragu ar net tortu. Tik čia visai nėra kvietinių miltų, o formą ir tvirtumo suteikia migdolų miltai…. Daugiau…
Tai ryžių pudingo giminaitis, tik lietuviškesnis, skanesnis, macnesnis. Labai rekomenduoju išmėginti, ypač, jei jūsų patiekalų – favoritų sąraše ryžių pudingas užima garbingą vietą. Šis, apelsininis… Daugiau…
Krembriulė – klasikinis prancūziškas desertas, kuris yra daugelio restoranų desertų meniu. Jis tooooks skanus ir tikrai nesudėtinga jį pasidaryti namuose. Na, tik reikėtų iš anksto… Daugiau…
Blynų tortą galite iškepti bet kada ir bet kur. Jį maloniai sutinka ir vaikai, ir suaugusieji. Kai aplink gausu įvairiausių uogų – blynų tortas yra… Daugiau…
Toks sūrio pyragas – lengvai paruošiamas, prabangus ir išraiškingo skonio. Labai dažnai juo gardžiuotis turbūt būtų per didelis savęs lepinimas, ypač – pavasariui artėjant, tačiau… Daugiau…
Neįtikėtinai purūs ir minkšti blyneliai, puikiai tinkantys valgyti su braškėmis. Itališką rikotą galite keisti lietuviška varške, tik ją gerai pertrinkite per sietelį ir išplakite maisto… Daugiau…
Na ka gi čia ir pasakius? Ievos cukinijų tortas su avietiniu varškės ir ispaninio šalavijo kremu yra ir skaniausias, ir sveikiausias tortas, kuris taip greit… Daugiau…
Taigi, įkvėpimu šiam tartui tapo nuo kitų patiekalų likę riešutai. Taip, liko maltų lazdyno riešutų ir graikiškų riešutų, stovėjo sau dubenėliai pas mane studijoje. Vienas… Daugiau…
Kai jau braškių gausybė, pasikvieskime jas į desertus. Šie naminiai braškių ledai labai paprastai paruošiami, pradžiugins ir mažus, ir didelius.
Tai gaivus ir Italija kvepiantis vasariškas desertas, turintis neribotas galimybes variacijoms – pagrindą galite daryti maišydami pieną ir grietinėlę, daryti tik iš grietinėlės ar kokosų… Daugiau…
Ar ilgais žiemos vakarais nepasiilgstat uogienių virimo malonumo? Aš tikrai pasiilgstu, tad praėjusią savaitę nusprendžiau sunaudoti savo virtuvės spintelių turinį ir ką gi – gavosi… Daugiau…