8241
Beatos virtuvė

Riešutų sviesto sausainiai su uogiene

(0)
Reikės:
  • 200 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 didelio kiaušinio
  • 90 g baltojo cukraus
  • 50 g rudojo cukraus
  • 110 g minkšto sviesto
  • 120 g riešutų sviesto
  • 100 g sezamų sėklų
  • 4–5 šaukštų bruknių ar spanguolių uogienės

Kitoje vandenyno pusėje labai populiarus skonių derinys – riešutų sviestas ir uogienė – įsliuogė į šį mažą, gražų sausainėlį. Juo pavaišintus ragautojus maloniai nustebins švelniai sūraus, minkšto sausainio draugystė su klampia, rūgščia uogiene ir netikėtu sėklų traškumu. Tiesiog tobulas derinys ir daili dovana nuo slapto Kalėdų Senelio.

  1. Minkštą sviestą elektriniu plaktuvu iki purumo išplakame su baltuoju ir ruduoju cukrumi. Sudedame riešutų sviestą, įmušame kiaušinį ir darkart viską gerai išplakame iki purumo.
  2. Į sviesto masę suberiame miltus, druską ir kepimo miltelius. Užmaišome vientisą, lygią tešlą. Apsukame kepimo popieriumi ir dedame į šaldytuvą bent valandai, kad truputį atvėstų ir sutvirtėtų.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Į nedidelį indelį suberiame sezamų sėklas. Iš sausainių tešlos rankomis suformuojame nedidelį, graikinio riešuto dydžio rutuliuką. Jį voliojame sezamų sėklose, kad tolygiai apliptų, ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Rutuliuko viduryje pirštu įspaudžiame duobutę. Taip sudėliojame visus sausainius, tarp jų palikdami bent 2 cm tarpus. Į kiekvieną sausainio duobutę antru šaukštelio galu dedame uogienės.
  4. Kepame 10 minučių. Ištraukiame skardą iš orkaitės – sausainėliai bus kiek padidėję, išsiplėtę. Į kiekvieną duobutę įdedame dar truputį uogienės ir siunčiame į orkaitę pakepti dar 5 minutes. Prieš imdami iš skardos paliekame visiškai atvėsti ir sutvirtėti.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,67 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.