8241
Beatos virtuvė

Kalėdinis vyniotinis „Šokoladinė malka“

(2)
Reikės:
  • Biskvitui:
  • 6 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 60 g kakavos
  • Druskos
  • Įdarui:
  • 150 g maskarponės
  • 150 g plakamosios grietinėlės
  • 150 g riebios grietinės
  • 2 šaukštų cukraus miltelių
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 5 šaukštų apelsinų džemo
  • Saujos šviežių ar šaldytų aviečių
  • Ganašui:
  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 g riebios grietinės

„Kuršėnų“ vyniotinio pusbrolis iš Prancūzijos. Tik daug mandresnis ir prabangesnis. Kakavinis biskvitas, apelsinų džemas, avietės ir grietinėlės kremas – štai tokia sodria nata siūlome užbaigti šiuos prabangius kalėdinius pietus ar vakarienę.

Gaminame biskvitą. Elektriniu plaktuvu išplakame kambario temperatūros kiaušinius su žiupsniu druskos ir cukrumi iki labai labai purių ir šviesių putų – energingai plakti reikės apie 10-15 minučių, kol pasieksite tinkamą tekstūrą. Ji vėliau lems ypatingai purų biskvitą. Į išplaktus kiaušinius palengva įsijojame kakavą ir mentele labai atsargiai ją įmaišome, stengdamiesi palikti kaip įmanoma daugiau oro. Vis dėlto svarbu maišyti kruopščiai ir nepalikti sausų kakavos kišenių tešloje.

Kepimo popieriumi ištiesiame orkaitės kepimo skardą. Į ją pilame paruoštą biskvito tešlą, paskirstome tolygiai mentele ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (be vėjelio) apie 15 minučių.

Kol biskvitas kepa, pasiruošiame ganašą. Karšto vandens vonelėje ištirpiname šokoladą. Kai šis ištirps, po truputį sudedame ir įmaišome grietinę. Gautą šokoladinį kremą atidedame trumpam į šoną.

Gaminame kremą: elektriniu plaktuvu  iki putų konsistencijos suplakame grietinėlę su cukraus milteliais ir vanile. Ten pat sudedame maskarponę ir grietinę ir toliau plakame, kol gausime tirštą, standų kremą.

Iškepusį biskvitą išverčiame ant grotelių, o kepimo popieriaus, ant kurio kepė, lieka viršuje. Kol biskvitas dar šiltas, labai atsargiai nulupame tą kepimo popieriaus lapą ir leidžiame biskvitui apie 3-4 minutes pravėsti (bet ne visiškai, kad nespėtų sutvirtėti). Tada ant viršaus užteisiame naują švarų kepimo popieriaus lakštą Ir vėl viską apverčiame, kad dabar popierius jau būtų apačioje.

Biskvitą kaip įmanoma tolygiau ištepame apelsinų džemu. Tada ant viršaus tepame pasiruoštą grietinės, greitinėlės ir maskarponės kremą, barstome uogas. Pradėdami nuo kraštelio, esančio arčiausiai mūsų, imamės sukti vyniotinį, prisilaikydami kepimo popieriaus krašteliu. Gautą vyniotinį įsukame į tą patį popierių ir dedame į šaldytuvą visiškai sutvirtėti.

Atvėsusį vyniotinį perkeliame į serviravimo lėkštę, jei norisi, galima suformuoti nedideles šakeles iš šonų (įžambiai nupjauti vyniotinio galus ir juos pridėti šonuose). Galiausiai viską dosniai aptepame šokoladiniu ganašu. Puošiame uogomis, spygliuočių šakelėmis arba rozmarinais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 1,75 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Aušra parašė:

    Kiek miltų ,nerašot ?!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.