Spausdinti

Drėgnas, kvapnus, marmurinis aguonų ir citrinų keksas – tobulas būdas suvartoti nuo Kūčių užsilikusias aguonas. O jei tokių neturit, tai verta ir kelionės į parduotuvę – tikrai ypatingas kepinys.

Marmurinis aguonų ir citrinų keksas

0
komentarai
6
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
40 min.

Reikės:

200 g sviesto
200 g cukraus
4 kiaušinių
Druskos
100 g grietinės
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 citrinų žievelių, smulkiai tarkuoų
240 miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
100 g aguonų

Sirupui:

80 ml citrinų sulčių
80 g cukraus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti apie 15 minučių.

2

Minkštą, kambario temperatūros sviestą išplakame kartu su kambario temperatūros kiaušiniais, druska bei cukrumi, kol masė taps vos puri. Į vidų įtarkuojame citrinos žievelės, dedame grietinę ir darkart išmaišome.

3

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir mišinį įsijojame į pirmąjį dubenį. Viską lengvai išmaišome mentele, kol nebeliks sausų miltų kišenių.

Reklama
41011
4

Išbrinkusias aguonas nupilame ir perplauname švariu vandeniu. Nusausintas beriame į kitą dubenėlį ir sumaišome su maždaug ketvirtadaliu paruoštos kekso tešlos. Išmaišome, kad viskas susijungtų.

5

Į kepimo popieriumi ištiestą pailgą kekso formelę dedame tris šaukštus šviesios tešlos ir du-tris šaukštus aguoninės. Taip mainydami dėliojame tešlą, kol abi pasibaigs. Šaukšto galiuku retsykiais perbraukiame per tešlos paviršių, kad vietomis splavos susijungtų, bet ne pilnai viskas susimaišytų.

6

Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

7

Kol keksas kepa, išverdame citrininų sirupą. Prikaistuvyje pakaitiname cukrų su citrinų sultimis, kol cukrus ištirps.

8

Iškepusį keksą subadome mediniu pagaliuku ir dar šiltą dosniai sulaistome cukraus sirupu. Leidžiame pilnai atvėsti.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą