Šis tautinių spalvų želė desertas atrodo retro stiliaus, bet labai traukia akį, o jo skonis patiko ir mums, ir mūsų vaikams.
Lai šiemet šventiniai kepiniai mėgaujasi nauju statusu – tampa meno kūriniais arba stalo šedevrais! Nesigąsdinkite, tikrai neturėsite iki švenčių įgyti konditerijos bakalauro laipsnio… Reikės tik… Daugiau…
Kalėdinis varškės tinginys yra toks desertas, kai nėra nei daug jėgų ar entuziazmo, nei laisvos orkaitės, bet labai norisi gero saldumyno, kuris patiktų visai šeimai.
Šokoladiniai sausainiai su riešutų kremu labai sodrų ir sunkūs. Jei sudėsite juos į stiklainį, tokia valgoma dovana atrodys nuostabiai.
Yra toks spalvingas sluoksniuotas angliškas desertas trifle. Čia – rudeninė jo variacija su šokoladiniu pudingu ir troškintomis slyvomis.
Kefyro panakota su braškėmis ir rabarbarais – vasariškai lengva ir taip paprastai pagaminama, kad pavyks, net jei tokio deserto niekada nebandėte.
Šis sumuštinis subalansuotas karališkiems vasariškiems savaitgalio pusryčiams. Prancūziškas sumuštinis – su vasariškais lietuviškais akcentais, su varškės sūriu ir avietėmis.
Na nežinau kaip jūs, bet mano vaikai kai atšyla oras gali ir nori valgyti ledus kasdien. Dar jie labai mėgsta valgyti visokius riebius dalykus kaip… Daugiau…
Tai keksiukai, kurie tiesiog negali nepavykti! „Beatos virtuvė“ miltinis mišinys keksiukams su morkomis ir avižų sėlenomis šiame recepte dar praturtiname obuoliais, saulėgrąžų sėklomis ir įmaišome… Daugiau…
Nekeptas varškės tortas su žele ir braškių karūna ne tik labai skanus, bet yra ir tikra šventinio stalo puošmena.
Kadaise labai mėgau klasikinį prancūzišką pudingą – klafutį. Vasarą rimtai investuoju į uogų šaldymą, todėl iki pat pavasario ir naujo uogų sezono šaldiklis… Daugiau…
Jeigu mėgstate purius ir kvapnius keksiukus, tačiau vis nesiryžtate patys išsikepti, imkite ir išbandykite šį miltų mišinį – tiesiog negali nepavykti! Į paruoštą tešlą galite… Daugiau…
Beždžionėlių duona ji vadinama visai ne dėl to, kad gaminama iš bananų, o todėl, kad plėšoma ir valgoma pirštais, nereikia jokių įrankių! Smagaus lipnumo ir… Daugiau…
Štai taip sunkokai serviruojamas visų mūsų pamėgtas desertas „Tinginys“ gali virsti stalo puošmena. O ir valgyti tokius „Tinginio“ rutuliukus smagiau ir patogiau! Sūdyti krekeriai ir… Daugiau…
Obuolienę verdu dažnai, nes tai viena pigiausių, skaniausių ir universaliausių uogienių! Labai skanu su karštu skrebučiu ryte ar kąsneliu varškės sūrio, kai po pietų norisi… Daugiau…
O dievai kaip čia skanu – traški plona tortilija, saldi kriaušė ir pikantiškas viską apjungiantis bri sūris. Kai norisi kažko saldaus ir šilto, o spintelėje… Daugiau…
Gaivūs ir lengvučiai – tokie yra šie maži tortukai, kuriems linkiu tapti jūsų smagiausiu desertu šią vasarą. Turgeliuose pro uogas kelio jau nematyt, tai imkime ir… Daugiau…
Kažkada Karlsonas sakė, kad nori aštuonių torto ir vienos žvakutės, o aš sakau taip – visi tortų valgytojai nori vieno plono puraus biskvito ir daug… Daugiau…
Kokios Velykos be tobulo kekso? Šis keksas yra drėgnas, purus, ne per riebus, ne per saldus. Žaliųjų citrinų rūgštelė čia puikiai dera su aviečių saldumu,… Daugiau…
Kartais klasika yra geriausias pasirinkimas. Ji nenuvils, pamalonins, galbūt pavyks nustebinti svečius paruošus pasaulyje žinomą patiekalą. Todėl galvodama apie ką nors išskirtinai gardaus ir saldaus,… Daugiau…
Kas ragavo, tas sutiko – tai ne šiaip sau keksas. Tai neįtikėtinai skanus keksas! Sodrus marcipanas, gaivios rūgštelės suteikiančios vyšnios ir saujelė aguonų šį kepinį… Daugiau…
Mano vaikai labai mėgsta Helovyną ir labiausiai prisimena, kaip tą šventę šventė Anglijoje, nes ten dalyvavo ištisas miestelis persirengėlių, ir žinoma, buvo įvairiausio „baisaus“ maisto…. Daugiau…
Obuolių pyragai. Jų nebūna per daug. Aš labai didžiuojuos savim ir Hariuku, kad sugebėjau šį iškepti kartu su juo. Tad jei neturite po ranka visur… Daugiau…
Su šiuo tortu susipažinau Izabelės draugės Kristin gimtadienyje. Jos mama Jane – Estijos ambasadoriaus Lietuvoje žmona. Ji visada tokį tortą ruošia vaikų gimtadieniams ir sako,… Daugiau…