8241
Beatos virtuvė

Šokoladainis su batatais

(10)
Reikės:
  • 400 g keptų batatų be odelių
  • 300 g mirkytų datulių be kauliukų
  • 200 g riešutų kremo
  • 50 g kokosų aliejaus
  • Druskos
  • 80 g kakavos
  • 80 g miltų
  • Šaukštelio kepimo miltelių
  • 70 g juodojo šokolado
  • Uogų papuošti

Stebuklingas šokoladainis be pridėtinio cukraus, bet toks skanus, kad valgo vaikai ir neklausia KO ČIA PRIDĖJAI MAMA???

Išmirkytas datules ir iškeptas saldžiąsias bulves sutriname elektriniu trintuvu iki košelės. Jei kombainas vargsta, tai įpilame šlakelį vandens, kad viskas susimaltų. Gautą masę išimame į erdvų dubenį.

Į bulvių ir datulių masę sudedame kokosų aliejų, riešutų sviestą, beriame dosnų žiupsnį druskos ir viską gerai išmaišome. Suberiame kakavą, miltus ir kepimo miltelius. Viską vėl kruopščiai išmaišome, kad neliktų sausų vietų.

Į kepimo popieirumi ištiestą nedidelę (maždaug kaip pusė tradicinės kugelio kepimo formos) kepimo formelę sudedame gautą masę, ją paskirstome šaukštu ar mentele, kad paviršius išsilygintų. Ant viršaus dėliojame kapoto šokolado gabalėlius ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Išėmę iš orkaitės, prieš pjaustydami leidžiame gerai atvėsti, papuošiame šviežiomis ar šaldytomis uogomis. O jei nėra kantrybės laukti, šis šokoladainis bus  kuo skaniausias ir šiltas, kaip šaukštu valgomas desertas.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 2,00 iš 5)
Loading...
Žymos: ,
Dalinkis:
Komentarai (10)
Komentarai
  1. Inga parašė:

    Kokius miltus galima dėti vietoj kvietinių ir ar būtina dėti riešutų sviestą, gal galima kažkuo pakeisti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Vietoje kvietinių išbandykite avižinius miltus arba dalinai juos keiskite riešutų miltais. Dar galima pabandyti ir su grikių miltais – jausis grikių poskonis, bet desertuose jis tikrai labai tinka. Riešutų sviestą galite keisti tahiniu – sezamų pasta arba saulėgrąžų sviestu (gaminamas tokiu pačiu principu, kaip ir riešutų sviestas).

  2. Rasa parašė:

    Laba diena. Kuo galima pakeisti riešutų kremą?

  3. Agnė parašė:

    Sveiki. Kiek laiko mirkyti datules? Ačiū 🙂

  4. Svetlana parašė:

    Kaip supjaustytus ir kiek laiko reikia kepti batatus, kad būtų tinkami šiam kepiniui?

  5. Ieva parašė:

    Ar įmanoma kažkuo pakeisti kokosų aliejų? Jis būtinas?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.