Spausdinti

Stebuklingas šokoladainis be pridėtinio cukraus, bet toks skanus, kad valgo vaikai ir neklausia KO ČIA PRIDĖJAI MAMA???

Šokoladainis su batatais

2
komentarai
10
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

400 g keptų batatų be odelių
300 g mirkytų datulių be kauliukų
200 g riešutų kremo
50 g kokosų aliejaus
Druskos
80 g kakavos
80 g miltų
Šaukštelio kepimo miltelių
70 g juodojo šokolado
Uogų papuošti
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Išmirkytas datules ir iškeptas saldžiąsias bulves sutriname elektriniu trintuvu iki košelės. Jei kombainas vargsta, tai įpilame šlakelį vandens, kad viskas susimaltų. Gautą masę išimame į erdvų dubenį.

2

Į bulvių ir datulių masę sudedame kokosų aliejų, riešutų sviestą, beriame dosnų žiupsnį druskos ir viską gerai išmaišome. Suberiame kakavą, miltus ir kepimo miltelius. Viską vėl kruopščiai išmaišome, kad neliktų sausų vietų.

3

Į kepimo popieirumi ištiestą nedidelę (maždaug kaip pusė tradicinės kugelio kepimo formos) kepimo formelę sudedame gautą masę, ją paskirstome šaukštu ar mentele, kad paviršius išsilygintų. Ant viršaus dėliojame kapoto šokolado gabalėlius ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

 

Reklama
41011
4

Išėmę iš orkaitės, prieš pjaustydami leidžiame gerai atvėsti, papuošiame šviežiomis ar šaldytomis uogomis. O jei nėra kantrybės laukti, šis šokoladainis bus  kuo skaniausias ir šiltas, kaip šaukštu valgomas desertas.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Kokius miltus galima dėti vietoj kvietinių ir ar būtina dėti riešutų sviestą, gal galima kažkuo pakeisti?

Rašyti komentarą