Koks gi ruduo be moliūgų sriubos? Jei jau atsibodo visi klasikiniai receptai, siūlome moliūgą suporuoti su naujais ingredientais: apelsinų sultimis bei žiupsneliu cinamono. Jie moliūgų sriubai suteiks malonaus saldumo ir netikėtumo. Ši sriuba išvirta su ekologišku „Maggi“ daržovių sultiniu, todėl yra kvapi ir sodraus skonio. Erdviame puode įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame supjaustytus saliero stiebus… Daugiau…
Visi mėgsta makaronus su populiariausiu pasaulyje itališku mėsos Bolonijos padažu. Savo laidoje rodžiau kaip pagaminti labai panašų padažą, tik BE mėsos. Pastarasis su daug grybų… Daugiau…
Smagiausias būdas valgyti vištieną – kai ji yra supertraški! Ir nereikia pilno puodo riebalų – ši puikiausiai iškepa orkatėje. Amerikiečių virtuvė be traškios vištienos neįsivaizduojama,… Daugiau…
Sodraus skonio vištienos plovas, keptas moliūge.
Tai kiek galite kotletukų suvalgyti vienu prisėdimu, aa?? Aišku, šitie daržoviniai lengvesni už įprastus iš mėsos, bet jau kokio skanumo!!! Kai dar pavasarį Kaune filmavom… Daugiau…
Nuostabus patiekalas su mano mylimomis cukinijomis, man jis buvo tikras atradimas. Šį receptą radau Amerikos kulinarijos legendos Julia Child knygoje. Būtinai kepkite šį gratiną, jei… Daugiau…
Kaip pagerinti ir taip labai gerą patiekalą? Ogi pridėti dar daugiau daržovių, prieskoninių žolelių ir ištroškinti viską kvapiame ekologiškame „Maggi“ žolelių sultinyje.
Sveika ir gardi sorų kruopų košė, kuriai išskirtinumo suteikia ryškaus skonio mėtų padažas.
Fantastiškos ir efektingos pomidorų salotos su ožkų sūrio sniegeliu.
Švelniai salstelėjusius, lipnius, minkštus baklažano gabalėlius gardu ir vienus valgyti, ir į tortiliją sukti. Kartu su feta jie puikiausiai atstos mėsą.
Jei tokį grikių dubenėlį dar paskaninsite keptomis voveraitėmis ir rūkytu varškės sūriu, greitai pelnysite skaniausios grikių košės virėjos titulą.
Dariaus ir Karolinos šeima dalinasi augalingos, ypač aromatingos ir sušildančios kopūstienės receptu, kuriame nė nepsigesite mėsos!
Keptų burokėlių ir obuolių sriuba labai greitai pagaminama ir ypatingo skonio. Galite rinktis kiek rūgštesniu obuolius, kad atsvertų keptų burokėlių saldumą.
Kiekviena šalis turi kažkokį patiekalą koldūniuką. Ar didesnį, ar mažesnį, su vienu ar kitokiu įdaru. Bet iš tiesų tai mes, žmonės, visoje planetoje esame panašūs… Daugiau…
Kaip gimė kugelio traškučiai? Iš nesėkmės. Kartą sumaniau pabandyti iškepti kugelį torto formoje – ne visai pavyko, nes buvo gana skystas ir išbėgo per kraštus…. Daugiau…
Jūs jau turbūt žinote apie mano meilę silkei. Tai sudėjom naujų ir dar nebandytų receptų silkei karalienei, o ir jos palyda – visokios salotos, pamatysit,… Daugiau…
Keptuvėje išlydome kelis šaukštus sviesto ir jame apkepame smulkintus svogūnus ir česnaką, kol pagels. Bulvių tarkavimo mašina sutarkuojame bulves ir saliero gumbą. Į tarkius beriame… Daugiau…
Kepti burokėliai labai gardžiai dera su saldžiomis kriaušėmis, o jei viską apibarstysite sėklomis, bus ir minkštumo, ir traškumo.
Bulvės nuostabiausios… Tai kaip gi be jų mūsų geriausių draugių. Aš tikra bulvių gerbėja, esu tikrai nemažai jums pasiūlymų su bulvėmis paruošus. Ir štai prašau… Daugiau…
Raugintus burokėlius dažnas yra primiršęs ar net niekada jų neragavęs. Visą šakniavaisį užraugti sudėtinga, o rauginiams reikalinga vėsi patalpa. Už tai raugintos burokėlių juostos yra tikras… Daugiau…
Klasikiniai lietuviški ingredientai, kurių, galbūt, dar niekada nebuvote bandę susodinti kartu. Ši silkė su pupelėm ir grybais ir gardi, ir soti.
Pirmiausia išplakame kiaušinius su cukrumi ir druska, kol suputos. Įdedame ištirpintą sviestą ir šiek tiek tarkuoto muskato riešuto, išmaišome. Įdedame smulkiai tarkuotas morkas ir… Daugiau…