Spausdinti

Ryški kaip saulė, smagaus citrusinių vaisių skonio cukinijų uogienė tiks ir prie pusryčių blynelių, ir prie sūrių. Galima labai greitai išsivirti pusryčiams arba išsisaugoti receptą, kai cukinijų gausiai jūsų darže užderės.

Svarbiausia, cukinijas nulupkite, stambiau sutarkuokite ir būtinai naudokite „Dansukker“ cukrų uogienėms, nes tada galėsite virti labai trumpai. Tai reiškia, kad cukinijos nesuvirs į košę, išliks traškios ir skanios.

 

Cukinijų uogienė su apelsinais

3
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

300–400 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
500 g cukinijų
1 citrinos sulčių ir smulkiai tarkuotos žievelės
2 apelsinų sulčių (200 ml) ir smulkiai tarkuotos žievelės
1 šaukštelio malto imbiero
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Nuskutame ir plonais šiaudeliais arba burokine tarka sutarkuojame cukinijas (jei cukinijos didelės, reikės išpjauti jų sėklytes).

2

Sudedame cukinijas į puodą, užpilame citrinų ir apelsinų sultimis, suberiame smulkiai tarkuotas žieveles, „Dansukker“ cukrų uogienėms bei maltą imbierą ir užverdame.

3

Kai pradeda burbuliuoti, sumažiname kaitrą iki vidutinės ir paverdame vos 10–15 minučių. Išpilstome į švarius iškaitintus stiklainius, užsukame ir paliekame visiškai atvėsti.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą