8241
Beatos virtuvė

Vasariškos užtepėlės: šabalbonų, rikotos su artišokais ir varškės sūrio saldžioji

(0)
Reikės:
  • Šabalbonų užtepėlei:
  • 500 g šabalbonų (pupų)
  • 1 avokado
  • 2 šaukštų pesto
  • 1 citrinos sulčių
  • druskos, juodųjų pipirų
  • 50–70 ml alyvuogių aliejaus
  • Rikotos užtepėlei su artišokais:
  • 250 g rikotos
  • 300 g konservuotų artišokų
  • 2–3 šaukštų pesto
  • druskos, juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • žiupsnio aitriųjų paprikų skiedrelių
  • saujos kepintų kedrinių pinijų
  • Saldi varškės sūrio užtepėlei:
  • 250 g varškės sūrio su kmynais
  • 4 šaukštų grietinės
  • 3 šaukštų medaus
  • braškių
  • lukštentų kanapių branduolių pabarstyti
  • druskos

Jei jau reikia pamaitinti minią, tai be duonos neapsieisi, ir tada kas? Viena ar dvi užtepėlės ir gardi duona ar lazdelės, krekeriai ir kalnas daržovių – visi sotūs ir laimingi.

Šabalbonų užtepėlė

Šabalbonų užtepėlė smagiai ryškios spalvos ir tvirto stoto, kažkiek net primena humusą, mat abi pagamintos iš ankštinių.

  1. Išaižytas pupas išverdame gausiai pasūdytame vandenyje, kol viduje taps minkštos – apie 10 minučių. Sūrų vandenį nupilame, perliejame šaltu vandeniu, kad atvėstų, ir imamės darbo – kiekvieną pupelę išlukštename iš kieto luobo.
  2. Tokius šabalbonus suberiame į elektrinio trintuvo indą kartu su visais likusiais produktais ir mažesniu kiekiu alyvuogių aliejaus. Triname, kol taps pastos konsistencijos. Paragaujame, ar patinka skonis ir tekstūra. Jei norisi glotnesnės užtepėlės, įpilame dar aliejaus ar citrinų sulčių ir sutriname.

Rikotos užtepėlė su artišokais

Rikota su artišokais ir pestu – tikras itališkų skonių šokis, nuostabiai švelnios tekstūros užtepėlė. Ja pagardintas bet koks sumuštinis bus skanesnis bent dešimt kartų.

Elektrinio trintuvo inde iki pastos konsistencijos sutriname visus produktus, išskyrus paskutiniuosius du. Užtepėlę serviruojame lėkštėje, pagardinę aitriųjų paprikų skiedrelėmis ir kepintomis kedrinėmis pinijomis.

 

Saldi varškės sūrio užtepėlė

Varškės sūrio su kmynais užtepėlė maloniai nustebins visus lietuviškų skonių gerbėjus – čia puikiai dera sūrumas, kmynai ir skystas medus su uogomis.

Elektriniu trintuvu varškės sūrį sutriname su grietine, žiupsniu druskos ir 1 šaukštu medaus. Užtepėlę serviruojame lėkštėje pagardinę medumi, braškėmis ir kanapių branduoliais.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 2,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.