Jei jau reikia pamaitinti minią, tai be duonos neapsieisi, ir tada kas? Viena ar dvi užtepėlės ir gardi duona ar lazdelės, krekeriai ir kalnas daržovių – visi sotūs ir laimingi.
Šabalbonų užtepėlė
Šabalbonų užtepėlė smagiai ryškios spalvos ir tvirto stoto, kažkiek net primena humusą, mat abi pagamintos iš ankštinių.
Rikotos užtepėlė su artišokais
Rikota su artišokais ir pestu – tikras itališkų skonių šokis, nuostabiai švelnios tekstūros užtepėlė. Ja pagardintas bet koks sumuštinis bus skanesnis bent dešimt kartų.
Elektrinio trintuvo inde iki pastos konsistencijos sutriname visus produktus, išskyrus paskutiniuosius du. Užtepėlę serviruojame lėkštėje, pagardinę aitriųjų paprikų skiedrelėmis ir kepintomis kedrinėmis pinijomis.
Saldi varškės sūrio užtepėlė
Varškės sūrio su kmynais užtepėlė maloniai nustebins visus lietuviškų skonių gerbėjus – čia puikiai dera sūrumas, kmynai ir skystas medus su uogomis.
Elektriniu trintuvu varškės sūrį sutriname su grietine, žiupsniu druskos ir 1 šaukštu medaus. Užtepėlę serviruojame lėkštėje pagardinę medumi, braškėmis ir kanapių branduoliais.