Na ir pasisekė gi man – praėjusį savaitgalį buvau nusidanginusi net iki Ispanijos. Pirma mūsų su Izabele kelionė tik dviese, tai jai buvo labai daug laimės, kad berniukai (tėtis ir Jurgis) lieka namie, o mergaitės važiuoja. Puikiai praleidome laiką, geruosius draugus lankėme, buvome visaip kaip skaniai pamaitintos ir palinksmintos, ir šiaip labai puikiai laiką praleidome. Užsieniuose nusidanginus visada labai smagu pažiopsoti po jų restoranų meniu ir parduotuvių lentynas. Visų pirma, tai labiausiai pavydas bambą užgriaužė dėl tų visų jūros gėrybių ir žuvų, kurių ten net ir paprastam supermercado, kaip Londono prabangiausioje žuvininkų parduotuvėje, o Lietuvoje tai iš vis nebūna taip. Nors mano draugai pietų Ispanijos virtuvę nelabai gyrė ir skundėsi, kaip iš pradžių jiems viskas buvo neskanu, riebu ir trūko daržovių. Aš visuomet iš tokių kelionių stengiuosi parsivežti vieną kitą šmotą dešros, ypač iš Ispanijos, jau tie kumpiai visokie puikiausi, o chorizo – jau esu suokusi, yra viena mano mėgstamiausių dešrų. Ten jų milijonas rūšių. Žinoma, būtų buvus mano valia, tai būčiau prisikrovusi lagaminą žuvies ir visokių krevečių, bet nelabai turbūt galima taip elgtis.

Už tai vakar vakare vištieną padariau, įkvėptą lauktuvių (t. y. chorizo šmoto ir keptų konservuotų raudonų paprikų), nieko prašmatnaus, beveik tokį (labai panašų) žuvies dalyką esu kažkada čia aprašiusi.

Kadangi šiandien kovo 11-oji – tokia graži šventė, o dar ir jubiliejus – dvidešimt metų, kiek daug… Visas mano sąmoningas gyvenimas, kiek daug ir kiek mažai. Ir kaip visi turime šiandien ir visada būti laimingi bei didžiuotis savo Lietuva. Aš savaitgalį ta proga ketinu pasiraitoti rankoves ir kibti į cepelinus. Juk bulvė vis tiek yra nacionalinė mūsų daržovė. Taigi mano rekomendacijos bulvių tema: bulviniai blynai, bulvių ir morkų pyragėliai, bulvių ir lašišos apkepas, na, o jei norisi ko nors lengvesnio ir vegetariško – bulvių, špinatų ir cukinijų apkepas.

Tai šita gaida ir baikime. Linksmo, turiningo savaitgalio ir šventiškos nuotaikos mano virtuvė linki jūsų virtuvėms.

Komentarai

Rašyti komentarą