8241
Beatos virtuvė

Rūkytos lašišos ir bulvių apkepas

(18)

Skanu ir su sviestu, ir su grietine, ir be jokių padažų, tik daržovių reikia, pvz. žirnelių, tik ne konservuotų dėl dievo meilės, o tų, kur švieži ir šaldyti...

Reikės:
  • 6-8 bulvių
  • 300 – 400g rūkytos lašišos
  • 300ml pieno
  • 3 kiaušinių
  • druskos, pipirų, krapų
  • trupučio sviesto

Bulves nulupti ir supjaustyti ploniausiais įmanomais griežinėliais, geriausia tai padaryti pjaustykle, paprastai jos būna rankinės, užsienietiškai vadinasi mandolin, aš savąją pirkau, tiksliau, nupirko mano mylimiausia sesuo Kaziuko turguje Vilniuje, šiaip labai geras dalykas, ypač jei pavyksta nenusitarkuoti pusės pirštų… dar kitas būdas yra kartais paprastas tarkos turi toki atskirą skyrelį, kur du rėžiukai.. dar pasinaudojus šituo, galima plonai peršviečiamai sutarkuot, bet geriausia su pjaustykle/mandolina išeina.. galima ir rankomis kuo puikiausiai, tik nemažai darbelio…
Lašišą geriausia nusipirkti jau supjautytą, tokią, kur vakume įpakuota ir ploniausiai peršviečiamai sudalinta. Tada labai greitai vykst visas dalykas, jei turit visą rūkytos lašišos gabalėlį, tai tada reikia susipjaustyti plonom juostelėm ją..
Dabar paimam indą, kuriame kepsim viską, ištepam sviestu, dedam vieną sluoksnį bulvių, tada lašišos sluoksnelį. Aišku, bulvių sluoksnis bus didesnis už lašišos, nes jų daugiau, bet žodžiu, gražiai susluoksniuojam viską, tarp sluosnių nepamirštam pabarstyti visko krapais, pipirais ir druska (jei žuvies sūrumo neužteks)
Kiaušinius lengvai išplakam, sumaišom su pienu (jei jus apėmęs rudeninis nerimas ir anksčiau minėtas poreikis valgyti sviestą, pieną galima pakeisti ar pariebinti grietinėle)
Kiaušiniai su pienu turėtų tik tik apsemti, arba beveik apsemti bulvių ir lašišos reikalą. Kepti apie 1 val ir 30 min, vidutinio karštumo orkaitėje t.y. apie 180C, pabaigoj pakelti temperatą, kad apskrustų, jei neapskrudo dar. Ir dar – kai žiurėsite ar iškepė vidury kepimo, su mentele paspausti viską, kad meiliau susiglaustų bulvių ir lašišos sluoksniai.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (18)
Komentarai
  1. Neri parašė:

    Kepiau, bet nelabai patiko.

  2. Ineta parašė:

    Šiaip tai bulves labai mėgstu įvairiame pavidale, ypač keptas. Ir lašišą labaaai mėgstu. Bet kartu man atrodo jos nedraugauja. Gal reikėtų pabandyti tiesiog su kitomis daržovėmis (špinatai, cukinija, ir pan.) vietoj lašišos ir sūriu… ir pomidorais… mmm… reiks pabandyt

  3. bulves parašė:

    O man panasu patiekala pagamino drauge suome ir galiu pasakyti, kad bulves ir lasisa man net labai draugauja:) Kaip ir zuviene is lasios su bulvem, morkom ir pienu. Jau noriu noriu dar:)))

  4. Korne parašė:

    O kiek cia porciju gaunasi? 🙂 Labai noreciau pabandyti, bet nezinau kiek cia is viso butu porciju 🙂

  5. Rukytos lasisos ir bulviu apkepas parašė:

    Nors ir sunerimau perskaicius visus komentarus apie si patiekala bet nusprendziau vistiek pabandyti. Po 1,5 h parasysiu savo nuomone 🙂

  6. Lidija parašė:

    Kepiau. Visai patiko.

  7. Neringa parašė:

    As esu dariusi su grietinele ir be kiausiniu. Kas valge, visiems labai patiko 🙂

  8. Ligita parašė:

    Mane įkvėpė šis receptas, kai vakar labai užsinorėjau bulvinio patiekalo, bet žinojau, kad noriu kažko kitaip nei čia… 🙂 Tai va, aš pristarkavau bulvių riekelėmis, pasūdžiau, jomis pusiau užpildžiau čenakines, o į vidurį dėjau apkeptų vištienos gabaliukų (aš naudojau šlaunelių mėsą), tada galutinai čenakines užpildžiau bulvių riekelėmis, o ant viršaus užpyliau bešamelio padažo. Kepiau orkaitėje gerą pusvalandį… bet koks rezultatas…! pienas iš padažo įsigėrė į bulves, o viršus pasidabino sūrio plutele…. mmmm 😉

  9. Zivile parašė:

    o kur ir kada žirnelius naudot? kaip kad jie paminėti tekste pradžioj, Beata….?

  10. Zivile parašė:

    Vakar gaminau… Siaip gyvenime nieks nera pasakes, kad kazka neskaniai pagaminau, nu bet sis patiekalas tai tikras nesusipratimas… Bulves gavosi baisiai ribios nuo lasisos, o pats patiekalas ( mano ir vyro nuomone) – nevalgomas… Gaila produktu tik…

  11. Ieva parašė:

    Labai skanu,pati megstu gaminti ir daznai ekspermentuoju,ir sis patiekalas buvo kaip tik man ! Tobula!

  12. jadvyga parašė:

    Lygiai toki pat apkepa galima padaryt su silke, tik uzpilti grietinele be kiausiniu. Skanu.

  13. zydrune parašė:

    isbandziau ir pavyko labai skanu buvo. aciu

  14. Kava parašė:

    Labai skanu! As tik nesusilaikiau ir svogunu laisku kartu su krapais iberiau. Skanumelis!

  15. Edita parašė:

    Pašoviau į orkaitę žiūrėsim kas gausis.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.