8241
Beatos virtuvė

Bulviniai blynai!

(29)

Bet tai kodėl taip būna, kad bulvinių blynų žmogus užsimanai, kaip nežinia ko, paprastai sekmadienį, kai prieš tai vyko koks nors svarbus įvykis - jubiliejus, gimtadienis, Eurovizija, ect.?????

Reikės:
  • gal dešimt bulvikių
  • 1 didelio svogūno
  • 3 kiaušinių
  • ...ir gerbiamos vegetos…

Taigi ypatingo recepto čia nėra. Tik teks  jau darbuotis prie keptuvės…Su padažu tai aišku: grietinė, grietinė, grietinė.

Bet va, paskutinį kartą nebuvo grietinės, bet buvo pančetos, grietinėlės ir jogurto. Tai pačirškinau pančetą su salotiniais svogūnais, tada dėjau šaukštelį miltų, tada pyliau grietinėlės, viskas sutirštėjo – toks padažiukas neblogas išėjo. Taigi prie blynų – to padažo, o ant viršaus – didelis šaukštas natūralaus jogurto…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 3,33 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (29)
Komentarai
  1. frozzenn parašė:

    Sakysit kritikuot lengviausia… Jei recepte yra zodis „vegeta“ tai jau nebe receptas. Negalima sitaip tyciotis is maisto, gadinant pastaraji „vegeta“.

    • Sandrute parašė:

      O del vegetos jau cia matyt skonio reikalas.. 🙂 Kaip tik ziurinejau kitus bulviniu blynu receptus,ir vieni zmoguciai recepte taip pat nurode vegeta..Sake jie visus prieskonius bande,bet blynam labiausiai patiko vegeta.. 😉 Tad.. 🙂

    • Diana parašė:

      Prieskoniai juk skonio reikalas. Dekit ka norit ir eksperimentuokit, kol surasit kas jums patinka. Ar gaila kad zmones dedasi vegeta jei jiems gerai ir skanu?Tegu. Kiekvienas savaip , visi mes vienodi ir tuo paciu skirtingi ir tai visapusiskai puiku:)

  2. Padazas parašė:

    Sveiki, tarkuoti blynai mano megstamiausi 🙂 tik be svoguno as visad itarkuoju morka (del spalvos) ir padaza darau is varskes 🙂 varske, kefyras ir grietine, o jei kefyro ner tada pienas, isidet druskytes, galima kas megsta krapu. be galo skanu 🙂 plius jei norit pietauti karaliskai prie sio derinio labai tinka lasisa :))

  3. mama parašė:

    mes visada dar sutriname keletą skiltelių česnako. geriau už bet kokį prieskonį

  4. Jolanta parašė:

    Niam naimmmmm….. 🙂

  5. Rita B parašė:

    taigi vegetoj E621 yra, ar taip?

  6. Vygis parašė:

    Viskas gerai, bet… VEGETA????? 🙂 Pasiutote, merginos… Atminkite: visada „budintis ir visa gelbėjantis“ prieskonių mišinys yra druska ir juodieji pipirai, ypač šviežiai malti. Jeigu yra tiek – daugiau galima ir nenorėti. Paskui jau prasideda “ aukštasis skonių pilotažas“…:)

  7. Inga parašė:

    Vietoj svoguno susmulkinta cesnaka, vietoj vegetos dziovintu zoleliu(tipo ciobreliaiar meirunas ar salieras), pipiru, pora kiausiniu, kepti aliejuje, o druska pabarstyti tik jau ant iskeptu blynu virsaus. Pamatysit kaip skanu:)

  8. Ginte parašė:

    Šeimyninis bulvinių blynų patobulinimas – bulves nusunkti gana smarkiai, idėti pakelį varškės (nerūgščios ir gerai išsimaišančios). Kiaušinio užteks ir 1. Kepti storesnius blynus, ant nedidelės ugnies – gaunasi purūs, traškia plutele 🙂

  9. Neringa parašė:

    O jūs pabanykite nedėti kiaušinių visai 🙂 Iš prieskonių – tik svogūnas ir druska 🙂 Super gaunas 🙂 Ir paragaukite su mėlynių uogiene – žemaitiškai 🙂

    • Cafe parašė:

      Labai atsiprasau, bet bulviniai blynai ir uogiene? Net supykino. Kaip tik zmones neissidirbineja. Jusu skonio receptoriai gal neveikia arba sustreikavo? Kitokio paaiskinimo nematau.

      • edita parašė:

        Cafe – kas per jautrumas bobos (kitaip ir negaliu pavadint tokios bambeklės). Žemaičiai nuo senų senovės bulvinius blynus su uogiene valgo. Aš nemėgstu, bet mano seneliai tik taip juos gardindavo. O dabar eik išsivemk….

      • Virginija parašė:

        Mano uošvis ne tik blynus, bet ir kugelį su uogiene valgo, sakė skaniausia su braškių uogiene 🙂
        Vaikystėje ir aš mėgau su uogiene, dabar labiau su kokiu padažu arba su varške ir grietine….Ir svogūnų visada įtarkuoju nemažai…. Ne tik skonis geras, bet ir tarkiai mažiau juoduoja 😉

        • Laima parašė:

          Vokietijoje visi! bulvinius blynus valgo su obuoliene! Nuostabus skonis! Beje, obuolienę vokiečiai pateikia ir su jautienos mėsa (rinderroulade) ir bulvėmis.skanu

    • Agne parašė:

      Taip, su mėlynėm irgi sutinku, kad labai skanu 🙂 dar ir su medum skanu 🙂
      Ir visai nesutrikę receptoriai. Tiesiog kitoks skonis, nei įprastai 🙂 Beje, aš ir kugelį valgau su uogiene 😀

  10. Dovile parašė:

    Niekaip negaliu atsistebeti kokie kai kurie lietuviai yra zmones,ar jums patiems juokas neima is save,zmones? Visi vaidina tokius be E sveikavalgius, kad net juokas ima! Beatos receptas kaip ir visi kiti yra puikus,o tokias nesamones komentuoti jos puslapyje,tai tik parodo jusu intelekto lygi,graudu net.
    P.S Niekas jusu neprase rasyti savo receptu! 🙂 Norit pasidalinti susikurikit savo puslapi! Beata – tu nuostabi 🙂 Geros dienos visiems! 🙂

  11. Laura parašė:

    Kas per širšalynas dėl tos vegetos… Kiekvienas renkasi tai, kas jam yra priimtiniausia, tad norit – naudokit, norit – ne.

  12. Meda parašė:

    As perku vegeta natura ( ten raso,kad be e621). O del recepto tai dabar blynai ka tik iskepti ir isejo labai skanus 😀 komentatoriai, man kai receptas yra nepriimtinas,as ieskau kito,o ne komentuoju ji ikelusi zmogu.

  13. Mamukynas parašė:

    Ir mes bandome atsisakyti vegetos 🙂 Bet tiems kas neatsisako – visai liuks padažiukas 😉

  14. Rasa parašė:

    VEGETA ir namuose gamina,sudziovina darzoves,sumala ir namine vegeta !!! 😉

  15. Ligita parašė:

    Pritariu Beatai. Ir as neisivaizduoju kai kuriu patiekalu be vegetos. Visi patiekalai is bulviu tarkio man skaniausi tik su universaliu prieskoniu misiniu:) galit kritikuot iki pamelynavimo:)

  16. Agne parašė:

    O man skaniausia bulviniai blynai su šviežiom trintom braškėm ir grietine… mmm, viskas, šiandien kepsiu bulvinius blynus :))

  17. Terese parašė:

    O per kokia tarka bulves tarkuot? per smulkiausia? ir ar reikia ta skysti nupilti?

  18. Gabija parašė:

    Bandžiau kepti bulvinius blynus iš parduotuvėje pirktų bulvių. Dariau tai po keletos metų pertraukos. Ir o siaube – žiauriai lipo prie keptuvės ir vidus visiškai nekepė. Tiženos gavosi. Valgyt neįmanoma. Panašiai, kai bandai kepti sveikesnius blynus su mažiau gliuteno ir visiškai jo pamažini 🙁 Kokias bulves pirkti?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.