Paprastas, maistingas ir ypač gardus įdarytų bulvių receptas – puiki idėja sotiems pietums. Beje,taip įdarytos bulvės puikiausiai susipakuoja ir į priešpiečių dėžutę. Salierų lapkočius, ridikėlius, marinuotus agurkėlius, konservuotus jelapenus, petražoles ir krapus susmulkiname ir suberiame į vieną didelį dubenį. Ten sudedame ir dvi skardines tuno (aliejaus ar sūrymo perteklių prieš tai nuspaudžiame). Labai smulkiai supjaustome… Daugiau…
Tam tadadaaam! Visiems varškės apekpų fanams ir kugelių bei bulvių plokštainių mylėtojams pristatau nerealų patiekalą – dar vieną sotų, maistingą ir jaukumo pilną apkepą. Šįkart… Daugiau…
Veganiški kibinai, kurie patiks ir mėgstantiems mėsiškus valgius. Svarbiausia, kad šių kibinų tešla nė kiek nenusileidžia mūsų įprastai su sviestu, grietine ir kiaušiniais. Ji trapi… Daugiau…
Makaronų patiekalai yra tikri greitų vakarienių lyderiai, o gal net čempionai: jei namuose yra pakuotė makaronų, šeimai badas negresia. Karštomis vasaros dienomis, kai šilto maisto… Daugiau…
Salsos padažo ir kukurūzų santykiai labai šilti, juos galima laikyti tobula pora! O kukurūzų blyneliai yra tiesiog naujas būdas paskanauti šio puikaus derinio. Pabandykite vietoje… Daugiau…
#BePadažo – ši grotažymė nėra tiktai pasiūlymas, kaip valgyti tobulą varškės apkepą. Tai ir pavadinimas verslo, kurį sukūrė vilniečių Druktenių šeima: vyras tikras virtuvės šefas… Daugiau…
Šis salotų su tunu ir mocarela receptas – firminis mūsų žurnalo vadovės Lauros šeimoje. Šias salotas meistriškai pagamina Jurgis, Lauros vidurinėlis.
Viso grūdo ruginiai miltai tinka ne tiktai duonai, bet ir kepiniams. Šie nesaldūs keksiukai pradžiugins per pusryčius, juos galima neštis ir į iškylą gamtoje ar… Daugiau…
Jas dar galėčiau vadinti „Sočiosios ir visada mėgstamos“. Tokios salotos labai patinka draugės Lavijos sūnui Nojui, o mano vaikai taip pat dievina tuną ir su… Daugiau…
Už šiuos keksiukus sau rašau pagyrimą nesikuklindama, nes išėjo labai skanūs ir tiesiog šventiški – maistingi ir sotūs. Iš savo mokytojos už šį receptą taip… Daugiau…
Skaniausi žuvies kotletukai, kokius tik teko ragauti: minkšti, aromatingi, gardūs. Troškintos morkos ir moliūgas gražiai nuspalvina, o grietinėlė suminkština. Laura šį receptą perėmė iš savo… Daugiau…
Nei miltų, nei cukraus, nei pieno, nei sviesto – kas? Ogi minkšti, aromatingi, saldūs ir išraiškingo skonio sausainiai. Tikri „lėtųjų“ angliavandenių rezervuarai ir didžiausios talpyklos…. Daugiau…
Man labai patinka įprastam maistui suteikti naują, turtingesnį impulsą. Paprastus lietinius blynus papildę daržovėmis gausime gausų privalumų rinkinį: bus sočiau, maistingiau, sveikiau, originaliau. Iš tokių… Daugiau…
Fantastiškas, nerealus ir mylimiausias. Didžiausias privalumas tas, kad pagaminsite per 30 minučių. Ciberžolė troškiniui suteikia malonaus aromato ir nudažo šilta geltona spalva, bet jei šio… Daugiau…
Itin maistingos ir skanios bolivinių balandų salotos, pilnos baltymų ir angliavandenių. Tik nepatingėkite, paskrudinkite lazdynų riešutų – jie čia būtini! Gaminame: pirmiausia pamarinuojame svogūną: supjaustome… Daugiau…
Nėra padėties be išeities, ir jei jūsų vaikas griežtai atsisako valgyti naminį maistą ir už rankos tempia į kiekvieną rytietiško maisto restoraną, tokį restoraną sudėkite… Daugiau…
Kai ateina tas metas, kai cukinijos, morkos ir moliūgai nebesutelpa ne tik šaldytuvus, bet ir į namus, prisiminkite, kad šios daržovės tinka ne tik sriuboms… Daugiau…
„Rugelis“ yra nemirtinga klasika, net aš vaikystėje šią duoną skanaudavau su sviestu ir medumi. Ir dabar siūlau į šią vien iš ruginių miltų kepamą ir… Daugiau…
Geriausias baltymų šaltinis – kiaušinis, o šios mini fritatos iškart taps pietų hitu. Sudedamąsias dalis keiskite vis kitomis, ir kasdien sukursite naują skonį. Net jei… Daugiau…
Gardžiausia lietuviška užtepėlė su traškiomis ir maistingomis sėklomis. Labai tinka su šviežiomis daržovėmis, keptomis jaunomis bulvytėmis ar tiesiog užtepta ant riekės juodos duonos. Sausoje keptuvėje… Daugiau…
Nieko nesvėriau – avižas, kokosą ir riešutus matavau nedidele stikline apie 180ml talpos. šiaip čia svarbu pats principas, bet viskas elementaru, kaip vaikų darželyje ir… Daugiau…