Spausdinti

Veganiški kibinai, kurie patiks ir mėgstantiems mėsiškus valgius. Svarbiausia, kad šių kibinų tešla nė kiek nenusileidžia mūsų įprastai su sviestu, grietine ir kiaušiniais. Ji trapi ir tirpsta burnoje, o visa paslaptis – kokosų aliejus.

 

Veganiški kibinai su kopūstais, lęšiais ir grybais

0
komentarai
2
Porcijos
4 asm.

Tešlai:

280 g kvietinių miltų (galite pusę kiekio pakeisti viso grūdo miltais)
100 g kokosų aliejaus (geriausiai bekvapio) arba augalinio sviesto pakaitalo
1 šaukštelio maltos ciberžolės arba kario prieskonių
dosnaus žiupsnio druskos
5–8 šaukštų šalto vandens
augalinio gėrimo (kibinų paviršiui patepti)


Įdarui:

pusės nedidelės šviežio kopūsto galvos
saujelės džiovintų baravykų
150 g virtų lęšių
mažos svogūno galvos
0,5 šaukštelio kario prieskonių (nebūtinai)
kmynų, sezamų ar kitokių sėklų
aliejaus
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Džiovintus baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti.

2

Druską, miltus ir ciberžolę suberiame į dubenį. Ten pat krečiame kokosų aliejų ir peiliu kapojame, kol masė virsta drėgnais trupiniais. Po vieną šaukštą pilame šaltą vandenį ir sparčiai maišome pirštais, kol trupiniai ima lipti. Stengiamės ilgai neminkyti, viską suspaudžiame į kamuolį ir pusei valandos dedame į šaldytuvą, kad atvėstų.

3

Svogūną smulkiai supjaustome ir lengvai pakepiname aliejuje. Į tą pačią keptuvę suberiame smulkiai supjaustytus arba sutarkuotus kopūstus, druską ir palengva kepame. Jei norime Indiją primenančio įdaro, beriame kario prieskonių.

4

Baravykus nusunkiame ir smulkiai supjaustome. Įmaišome į kopūstus ir viską troškiname, kol suminkštės kopūstai. Įmaišome virtus lęšius.

5

Atšalusią tešlą iškočiojame ant miltais apibarstyto paviršiaus. Puodeliu spaudžiame skritulius, į jų vidurį dedame pravėsusio įdaro. Kraštus aptepame vandeniu, kad suliptų. Lenkiame per pusę, suklijuojame kibiną ir užlankstome kraštelį.

6

Rikiuojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiekvieną kibiną aptepame augaliniu gėrimu ar vandeniu ir apibarstome mėgstamomis sėklomis.

7

Kepame 190 ℃ orkaitėje apie pusvalandį. Jei kibinai didesni, prireiks apie 40 min. Veganiška tešla smarkiai neapskrus, tačiau pagels ir sutvirtės.

Ingredientai
Patarimas

Svarbu! Kokosų aliejus turi būti kambario temperatūros, kad gana lengvai šaukštu skobtumėte jį iš stiklainio. Su skystu kokosų aliejumi tešla nebus tokia trapi.

Alternatyva

Kiti veganiški kibinų įdarai:
? Kepti svogūnai, žalieji žirneliai, virtos arba keptos bulvės, kuminas.
? Česnakas, smulkiais supjaustytos ir pakeptos saldžiosios paprikos, tofu.
? Su mirkytais džiovintais baravykais, svogūnais bei petražolėmis kepti pievagrybiai.
? Su morkomis troškinti moliūgo gabalėliai, saldžiosios paprikos, kuminas ir anakardžių riešutai arba saulėgrąžų sėklos.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Laba diena, norėjau pasitikslinti ką reiškia „kapoti peiliu”? Ar tai yra daroma rankiniu būdu su paprastu stalo / šefo peiliu ar tiesiog kapoklėje (kombaine)? Niekad nesu dariusi tokios tešlos tad šiek tiek sutirikau… Gal turite kokią nuorodą su vaizdine medžiaga kaip daroma tokio tipo tešla? 😀

Rašyti komentarą