Spausdinti
Skaniausia ŠOKOLADINĖ BANANŲ DUONA??? Turit savo receptą? Aš jums noriu įteikti dar vieną – TOBULĄ. TAIP, vis dar galima atrasti naujus bananų duonos receptus, patikėkit. Ir šis receptas mūsų studijos vadovės Rūtos mamos. Kai tik paragavom jos iškeptą, tai užsinorėjom pakartoti ir dar sugalvojom truputi patiuninguoti.
Kitaip tariant, gelbėjam bananus oriai ir PRASMINGAI. Tikrai geras desertas – ir malonumas tokį iškepti, ir malonumas dalintis. Taip skanu ir tokia turtinga šita bananų duona: ir drėgna, ir kefyru bei šokoladu praturtinta, o aromatas tai iš rudojo cukraus ypatingas – man DANSUKKER nerafinuotas cukranendrių pats kvapniausias ir jis TOBULAI tinka visiems saldiems kepiniams, kuriuos daugiau norisi skonio gelmės ir ypač šokoladinio skonio dalykams. Įsivaizduokite, mes tris kartus kepėm per savaitę šią bananų duoną – aišku, įvairiom progom. Tai filmavimui, tai testavimui… Tikrai fantastiškas rezultatas.

Šokoladinė bananų duona

9
komentarai
1
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 val. 10 min.

Reikės:

2 kiaušinių
200 ml kefyro
100 ml alyvuogių aliejaus
130 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
3 šaukštų grietinės
4 bananų
200 g miltų
3 šaukštų kakavos
Druskos
1 šaukštelio kepimo miltelių
100 g juodojo šokolado
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Šakute sutriname tris bananus. Sumaišom juos su kiaušiniais, kefyru, grietine, alyvuogių aliejumi ir nerafinuotu DANSUKKER cukranendrių cukrumi.

2

Į tą patį dubenį įsijojame kakavą kartu su miltais ir kepimo milteliais bei dosniu žiupsniu druskos. Užmaišom tešlą. Į ją suberiame smulkintą juodąjį šokoladą.

3

Kepimo popieriumi ištiesiame pailgą kekso formą. Supilame tešlą. Ant viršaus paguldome perpus išilgai perpjautą ketvirtąjį bananą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60-70 minučių. Prieš išimdami iš orkaitės, patikrinam, ar tinkamai iškepė įbesdami medinį pagaliuką į kepinio vidurį. Jei ištraukus šis nebus apkibęs šlapia tešla – kepinys pavyko.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą