Spausdinti

Tam tadadaaam! Visiems varškės apekpų fanams ir kugelių bei bulvių plokštainių mylėtojams pristatau nerealų patiekalą – dar vieną sotų, maistingą ir jaukumo pilną apkepą. Šįkart – iš grikių (na kas nemėgsta jų?), gero kiekio daržovių, trupučio sūrio ir tuno – na tikrai super skanus ir maistingas valgis. Toks, kuriuo galėsite mėgautis net kelais dienas – ir į darbą nusinešit, ir vaikams į mokyklą supakuot galėsit.

Grikių apkepas su tunu

0
komentarai
2
Porcijos
8 asm.

Reikės:

Alyvuogių aliejaus
250 g nevirtų grikių
Druskos
2 morkos
1 paprika
1 poras
2 česnako skiltelės
4 kiaušiniai
200 g grietinės
2 skardinės konservuoto tuno
1 šaukštelis kmynų
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
3 šaukštai marinuotų Chalapos paprikų
100 g fermentinio sūrio
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Grikius išverdame ar išbrinkiname karštame vandenyje, kol taps minkšti ir birūs.

2

Stambia burokine tarka sutarkuojame morkas, smulkiai supjaustome porą ir nedideliais kubeliais – papriką. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepame pirmiausia porą, kol suminkštės, o tada kartu suverčiame morkas, paprikas ir maišydami dar pakepame pagardinę druska, kol viskas taps minkšta ir gardu. Į keptuvę pabaigoje įtarkuojame česnako skilteles ir darkart gerai išmaišome.

3

Kitame dubenyje išplakame kiaušinius kartu su grietine, kmynais, raudonėliais ir trupučiu druskos.

Reklama
41011
4

Į kepimo indą suberiame grikius, ant jų – keptas daržoves, jelapenus ir konservuotą tuną be perteklinio skysčio. Viską išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų. Užpilame kaiušinio plakinį, beriame smulkiai tarkuoto sūrio ir darkart viską išmaišome. Šauname kepti į 180 laipsnių orkaitę apie 30 minučių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai ačiū už receptą. Šeimynos įvertintas buvo puikiai, todėl bus įtraukiamas į šeimos valgiaraštį.

  2. Labai skanus apkepas! Neturejau tuno, dejau truputeli farso uzsilikusio nuo vakarykstes vakarienes. Tikrai gaminsim dazniau! Aciu, Beata, uz recepta!

Rašyti komentarą