8241
Beatos virtuvė

Grikių apkepas su tunu

(2)
Reikės:
  • Alyvuogių aliejaus
  • 250 g nevirtų grikių
  • Druskos
  • 2 morkos
  • 1 paprika
  • 1 poras
  • 2 česnako skiltelės
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g grietinės
  • 2 skardinės konservuoto tuno
  • 1 šaukštelis kmynų
  • 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
  • 3 šaukštai marinuotų Chalapos paprikų
  • 100 g fermentinio sūrio

Tam tadadaaam! Visiems varškės apekpų fanams ir kugelių bei bulvių plokštainių mylėtojams pristatau nerealų patiekalą – dar vieną sotų, maistingą ir jaukumo pilną apkepą. Šįkart – iš grikių (na kas nemėgsta jų?), gero kiekio daržovių, trupučio sūrio ir tuno – na tikrai super skanus ir maistingas valgis. Toks, kuriuo galėsite mėgautis net kelais dienas – ir į darbą nusinešit, ir vaikams į mokyklą supakuot galėsit.

1. Grikius išverdame ar išbrinkiname karštame vandenyje, kol taps minkšti ir birūs.
2. Stambia burokine tarka sutarkuojame morkas, smulkiai supjaustome porą ir nedideliais kubeliais – papriką. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepame pirmiausia porą, kol suminkštės, o tada kartu suverčiame morkas, paprikas ir maišydami dar pakepame pagardinę druska, kol viskas taps minkšta ir gardu. Į keptuvę pabaigoje įtarkuojame česnako skilteles ir darkart gerai išmaišome.
3. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius kartu su grietine, kmynais, raudonėliais ir trupučiu druskos.
4. Į kepimo indą suberiame grikius, ant jų – keptas daržoves, jelapenus ir konservuotą tuną be perteklinio skysčio. Viską išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų. Užpilame kaiušinio plakinį, beriame smulkiai tarkuoto sūrio ir darkart viską išmaišome. Šauname kepti į 180 laipsnių orkaitę apie 30 minučių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 2,30 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Ona parašė:

    Labai ačiū už receptą. Šeimynos įvertintas buvo puikiai, todėl bus įtraukiamas į šeimos valgiaraštį.

  2. Edita parašė:

    Labai skanus apkepas! Neturejau tuno, dejau truputeli farso uzsilikusio nuo vakarykstes vakarienes. Tikrai gaminsim dazniau! Aciu, Beata, uz recepta!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.