8241
Beatos virtuvė

Grikių apkepas su tunu

(3)
Reikės:
  • Alyvuogių aliejaus
  • 250 g nevirtų grikių
  • Druskos
  • 2 morkos
  • 1 paprika
  • 1 poras
  • 2 česnako skiltelės
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g grietinės
  • 2 skardinės konservuoto tuno
  • 1 šaukštelis kmynų
  • 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
  • 3 šaukštai marinuotų Chalapos paprikų
  • 100 g fermentinio sūrio

Tam tadadaaam! Visiems varškės apekpų fanams ir kugelių bei bulvių plokštainių mylėtojams pristatau nerealų patiekalą – dar vieną sotų, maistingą ir jaukumo pilną apkepą. Šįkart – iš grikių (na kas nemėgsta jų?), gero kiekio daržovių, trupučio sūrio ir tuno – na tikrai super skanus ir maistingas valgis. Toks, kuriuo galėsite mėgautis net kelais dienas – ir į darbą nusinešit, ir vaikams į mokyklą supakuot galėsit.

1. Grikius išverdame ar išbrinkiname karštame vandenyje, kol taps minkšti ir birūs.
2. Stambia burokine tarka sutarkuojame morkas, smulkiai supjaustome porą ir nedideliais kubeliais – papriką. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepame pirmiausia porą, kol suminkštės, o tada kartu suverčiame morkas, paprikas ir maišydami dar pakepame pagardinę druska, kol viskas taps minkšta ir gardu. Į keptuvę pabaigoje įtarkuojame česnako skilteles ir darkart gerai išmaišome.
3. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius kartu su grietine, kmynais, raudonėliais ir trupučiu druskos.
4. Į kepimo indą suberiame grikius, ant jų – keptas daržoves, jelapenus ir konservuotą tuną be perteklinio skysčio. Viską išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų. Užpilame kaiušinio plakinį, beriame smulkiai tarkuoto sūrio ir darkart viską išmaišome. Šauname kepti į 180 laipsnių orkaitę apie 30 minučių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 2,30 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Ona parašė:

    Labai ačiū už receptą. Šeimynos įvertintas buvo puikiai, todėl bus įtraukiamas į šeimos valgiaraštį.

  2. Edita parašė:

    Labai skanus apkepas! Neturejau tuno, dejau truputeli farso uzsilikusio nuo vakarykstes vakarienes. Tikrai gaminsim dazniau! Aciu, Beata, uz recepta!

  3. Eglė parašė:

    Nusprendžiau būtinai parašyti komentarą, nors kepu šį apkepą jau metus laiko. Esu sužavėta!! Nors grikių derinys su tunu atrodo savotiškai, bet, pasirodo, neįtikėtinai dera tarpusavyje.Kai nesinori mėsos, bet norisi daug ir skaniai pavalgyti, šis apkepas labai tinka.
    Ačiū, Beata už tokį siurprizą!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.